به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، عبدالرضا رحمانی فضلی پس از جلسه ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز در جمع خبرنگاران در مورد این جلسه گفت: در این ستاد بیش از 20 دستگاه اجرایی عضو هستند که در حال تلاش و کار هستند. در این جلسه گزارش مفصلی از اقدامات انجام شده در سال 98 ارایه شد و برآوردی از رقم قاچاق در سال 1398 اعلام شد که نسبت به سال های قبل رقم کاهشی را نشان می دهد اما هنوز این رقم برای اقتصاد ما قابل قبول نیست و باید تلاش های بیشتری انجام شود.
وزیر کشور افزود: وقتی از مبارزه با قاچاق کالا و ارز صحبت می کنیم، ابتدا ذهن به سوی کنترل ها و برخوردهای فیزیکی متمایل می شود اما این گونه نیست. در بسیاری از موارد قوانین و مقررات، مصوبات و نوع حرکت و جریانات اقتصادی است که قاچاق را تشویق و ترغیب می کند.
وی گفت: در مجموعه اقداماتی که در سال 98 انجام شده است ما 12 و نیم میلیارد دلار طبق برآوردها قاچاق کالا از خارج به داخل صورت می گیرد و معادل چهار و نیم میلیارد دلار از داخل به خارج قاچاق صورت می گیرد که نسبت به سال های قبل رقم کاهشی است اما نسبت به اقتصاد و شرایط داخلی کشور در جهت تقویت تولید رقم قابل توجه ای است.
وی ادامه داد: باید واحدهای فعال سرمایه گذاری در جهت تولید فعال شود و این رقم در مقابل این واحدها قابل قبول نیست.
رحمانی فضلی ادامه داد: بحث سامانه ها از دیگر موضوعات این جلسه بود. در سال 97 موضوع سامانه ها به صورت جدی در ستاد مطرح شد و ما تقریبا 40 درصد پیشرفت داشتیم اما اکنون در سامانه ها به طور مجموع 72 درصد پیشرفت داریم و بسیاری از سامانه های مهم و اساسی ما 100 درصد پیشرفت داشته و در حال فعالیت هستند.
رحمانی فضلی اظهار کرد: در حال حاضر از سامانه ها استفاده خوبی می کنیم و یکی از راه های کنترل قاچاق کالا سامانه ها هستند که ما بتوانیم تمام کالاها و خدمات را از مبدا به مقصد تحت نظر داشته باشیم و همه گردش مالی و ارز را تحت نظر بگیریم.
وزیر کشور تصریح کرد: این موضوع به جز رهگیری در سامانه ها امکان پذیر نیست. در درون برخی از دستگاه ها مقاومت هایی در اجرای سامانه ها شکل گرفته است که الحمدالله پس از مدتی همه همراه شده اند و ما کمبود داده ها و پردازش داده ها را داشتیم که اکنون با این موضوع مواجه نیستیم.
وی گفت: بسیاری از دستگاه ها سامانه ها و نرم افزارهای مربوط به خود را مطابق با ساختار و سیستم خود نوشته اند. در این مدل بنا بود 40 تا 45 سامانه یکپارچه شوند که برای این یکپارچگی لازم است سیستم، ساختار و نرم افزار واحد ارایه شود.
وی گفت: تمام این موارد در طی سه سال گذشته تغییر یافته اند و عملی شد و اکنون فضا بسیار خوب در حوزه گردش مالی و کالایی و خدماتی را شاهدیم که امیدواریم با کامل شدن سامانه ها بهره کافی ببریم.
وی در مورد سازمان بازرسی نیز گفت: مباحثی از سوی سازمان بازرسی اعلام شد و اشکالات خود را مطرح کردند و مقرر شد برخی از آنها پیگیری جدی شود. برای سال 1400 برنامه ها مصوب شد که باید تعدادی برنامه و عملیات اقدامی را داشته باشیم و باید متناسب با این برنامه ها طرح های خود را ارایه دهند.
وی گفت: موضوع دیگر مدیریت، کنترل و گردش کالاها توسط سیستم حمل و نقل در جاده ها بوده است که یکی از روزنه های ورود و خروج کالا از این طریق است. گزارشی که اعلام شده است با توجه به تجهیز جاده ها به دوربین ها و سیستم های نظارتی دقیق اکنون فضای بهتری حاکم است. ما تمام تلاش مان در این مدت این بوده است که بتوانیم با همسان سازی روش ها و سیستم ها و هماهنگی همه دستگاه های اجرایی و انگیزه دادن و فعال سازی تمام کارشناسان در این حوزه گام های خوبی را در خصوص مبارزه با قاچاق کالا و ارز داشته باشیم.
وی گفت: اعداد و ارقام سیستم ها و ساختارها نشان می دهد که برنامه های خوبی در خصوص مبارزه با قاچاق کالا و ارز انجام شده است اما تا نقطه مطلوب فاصله داریم که امیدواریم با تلاش در دولت در زمان باقیمانده و همچنین انشاءالله در دولت بعدی این کار به عنوان یک فعالیت زیرساختی و زیربنایی تداوم یابد تا ما بتوانیم جلوی خسارت های مالی را در اقتصاد و سرمایه بگیریم.
نظر شما