اخلاق نمایندگان مجلس الگو باشد

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، گفت:باید کاری کنیم که اخلاق نمایندگان مجلس برای دیگران الگو باشد.

خبرگزاری شبستان//قم

اشاره:

مکارم اخلاق یکی از اهداف و رسالت های بعثت پیامبر بود، جامعه اسلامی هم که به رفتار و آداب و اخلاق پیامبر تاسی می کند، باید این رسالت را نصب العین خود قرار دهد.


یکی از مواردی که توجه به اخلاق در آن اهمیت پیدا می کند، مساله انتخابات است، انتخاباتی می تواند در شأن یک کشور اسلامی برگزار شود که اصول اخلاقی و رعایت اخلاق انتخاباتی در آن حرف اول را بزند.


در همین رابطه گفتگویی با حجت الاسلام والمسلمین غروی، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم انجام داده ایم:


جناب آقای غروی! اخلاق در سیره عملی پیامبر از ویژگی برجسته ای برخوردار است، چرا پیامبر تکمیل مکارم اخلاق را یکی از ویژگی های خود عنوان کردند؟

آیات مختلف قرآنی درباره خصوصیات اخلاقی پیامبر سخن دارد، خداوند در سوره توبه می فرماید: خداوند از شما رسولی را فرستاد که رنج شما برای او سخت است و نسبت به شما دلبستگی دارد.


پیامبر اکرم(ص) فرمودند که یکی از اهداف من آن است که مکارم اخلاقی را تکمیل کنم فرق بین حسن خلق و کرامت خلق در این است که حسن خلق این است که نسبت به مردم تند نباشیم و حریم آنها را حفظ کنیم اما مکارم اخلاق بالاتر از آن است اینکه انسان در مقابل بدی های دیگران خوبی کند.


پیامبر از سکینتی برخوردار بود که انسان را تحت تاثیر قرار می داد حتی کسانی که با پیامبر محشور بودند گاهی تعبیرات عجیبی دارند، عایشه می گوید خلق او از همه بهتر بود، بدی را با بدی پاسخ نمی داد و گذشت می کرد.


نشاط بر لبان پیامبر موج می زد، اگر کسی خواسته ای از پیامبر داشتند اگر می توانستند انجام می دادند و اگر نمی توانستند سکوت می کردند و حتی حاضر نبودند با زبان، فرد را رد کنند.

 

به عقیده شما ما امروز نیازمند کدام یکی از ویژگی های اخلاقی پیامبر هستیم؟
ما در عصر امروز نیازمند تمامی ویژگی های اخلاقی پیامبر هستیم، اینکه تند می شویم و بد می گوییم و اهانت می کنیم گاهی از رفتار و کردار ما تکبر و کبر و غرور می بارد، حاضر نیستیم با کسانی که در سطح پایینی از ما هستند غذا بخوریم. در شأن خود نمی بنیم که سوار اتوبوس شویم، ما باید برگردیم و نسبت به وضعیت خودمان تجدید نظر کنیم.
  

انتخابات مجلس شورای اسلامی را در پیش داریم، آیا اخلاق انتخاباتی در کشور ما رعایت می شود؟ کاندیداها چه اخلاقیاتی را باید در ایام تبلیغات رعایت کنند؟
افرادی که برای انتخابات مجلس شورای اسلامی کاندیدا می شوند، از فیلترهای مختلف عبور می کنند، شاید در پاره ای از مواقع احساس می شود این فیلترها سنگین است،خدای نکرده نباید در مناظرات کنایه بزنیم، صراحتا حرمت افراد را مورد تهدید قرار دهیم و یا نبش قبر کنیم و مساله ای که مربوط به چند سال گذشته است دوباره مطرح کنیم.


ما باید حریم خودمان را نگه داریم، وقتی بنا شد کسانی که در مسیر انقلاب هستند،حرمت همدیگر را نگه ندارند چه کسی باید حرمت این افراد را نگه دارد.


توجه داشته باشیم که نماینده مجلس شدن فرصتی برای خدمت سنگین است نه مقامی که انسان به رفاه خود بیشتر برسد و به دیگران فخرفروشی کند، اگر رأی آوردیم بار سنگینی بر دوش ماست و اگر رأی نیاوردیم احساس راحتی کنیم که بگونه ای نشد که گرفتار این خدمت سنگین شویم.
  

آقای غروی! هواداران کاندیداها چه وظایفی بر عهده دارند؟ آنها چه وظایفی در قبال رعایت اخلاق انتخاباتی دارند؟
کسانی که از کاندیداها حمایت می کنند از هر جریانی که باشند همه باید حریم مومن و کاندیداها را حفظ کنند.
باید اصلح را انتخاب کنیم بدون اینکه افراد را لکه دار کنیم، این آلودگی ها و نفرت ها مردم را خراب می کند و آثار دنیوی و اخروی دارد.
در صحبت ها و مناظرات و تعریف کردن ها و تمجید کردن ها دچار مبالغه و دروغ نشویم و از کاری که از یک نماینده برنمی آید صحبت نکنیم، چرا که وظیفه نماینده قانون گذاری و انتقال کردن مشکلات منطقه خود است.باید کاری کنیم که اخلاق نمایندگان مجلس برای دیگران الگو باشد.
  

اما مسئولان که پیشتر از مردم در جریان انتخابات هستند، چه اصولی را باید رعایت کنند؟ رعایت اصول اخلاقی انتخابات به آنها نیز برمی گردد؟
هیچ گاه در کشور ما تقلب های انتخاباتی در حدی نبوده که انتخابات را زیر سوال ببرد اما کم هم که باشد بزرگ جلوه می کند، مسئولان باید سعی کنند صداقت را حفظ کنند.
مسئولان امکانات دولتی را در اختیار کاندیداها نگذارند، اینکه به کارمندان مرخصی با حقوق دهند و آنها را به نفع یک کاندیدا گسیل کنند یا برخی خدمات دیگر را در اختیار کاندیداهای مورد حمایت خود قرار دهند، این کارها صحیح نیست.

 

پایان پیام/

کد خبر 107095

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha