به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات، این کتاب باعنوان Media and Communications Policy Making; Processes, Dynamics and International Variations سال 2020 منتشر شده است. کتاب «سیاستگذاری ارتباطات و رسانه» در پی بهکارگیری رویکردها و دانش سیاستگذاری در قلمرو ارتباطات و رسانه است و هدف آن کمک به افرادی است که علاقهمند به سیاستگذاری ارتباطات و رسانهاند تا بتوانند فهم بهتری نسبت به فرایندها و نیروهای اثرگذار در شکلگیری سیاست به دست دهند؛ این کتاب همچنین انواع سیاستهای مورد استفاده در کنترل و نظارت بر ارتباطات و رسانه را بازخوانی میکند و سیاستگذاری سنتی را به چالش میکشد.
کتاب این آگاهی را ایجاد میکند که تصمیمات سیاستی در حوزه ارتباطات و رسانه به قواعدی که از سوی سایر نحلههای سیاستی و سطوح حاکمیتی وارد شدهاند، بسیار وابسته است.
قصد کتاب بر آن است که فهم بهتری در باب اثرات کلی اجتماعات محلی و اقلیتها، بخش خیریه و غیرانتفاعی، و بخش خصوصی روی سیاستگذاری و شکلگیری گزینههای سیاستی به دست دهد و تأکید میکند تمرکز صرف روی بخش عمومی، فهم سیاستگذاری و فرصتهای حکمرانی را محدود میکند. این کتاب در جستجوی ابزارهایی برای تحلیل و ارزشیابی سیاستها و ورود مؤثر به راههای کسب حمایت عمومی از آنهاست.
کتاب «سیاستگذاری ارتباطات و رسانه» به سه بخش تقسیم شده است. بخش اول متمرکز است به تعاریف، نظریهها، رویکردهای لازم برای فهم سیاستگذاری و رویههای مطالعات سیاستگذاری. بخش دوم متمرکز به تفاوتها و پیچیدگیهای سطوح مختلف سیاستگذاری است و بررسی میکند که چطور ساختارها و کنشهای مختلف سیاستگذاری، فرایندهای سیاستی را تحت تأثیر قرار میدهند و خروجیها را زیر نفوذ میگیرند. بخش سوم به فنون و روشهای تحلیل، ارزشیابی و بازبینی متمرکز است و به رویههای حمایت از سیاستهای رسانهای و مسائل مربوط و اثرات آن روی سیاستگذاری توجه دارد.
نظر شما