به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی امروز سه شنبه (۸تیر)مجلس شورای اسلامی با کلیات طرح اصلاح موادی از قانون تأسیس و اداره مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیردولتی موافقت کردند.
علیرضا منادی سفیدان با ارائه توضیحاتی در مورد این طرح گفت: مجلس یازدهم در حوزه آموزش گام های خوبی برداشته است. در باب مدارس غیرانتفاعی در سال ۹۵ قانون داریم اما رهبری بعد از تشکیل مجلس یازدهم در دو جا بر اصلاح امور آموزشی تاکید کردند. متاسفانه تعداد قابل توجهی از معلمان مدارس غیرانتفاعی عملا استثمار می شوند. مدارسی داریم که چک می دهد به معلم و می گوید ۳ میلیون بگیر و ۲ میلیون را به من برگرداند. این قانون در جهت بهبود حقوق معلمان مدارس غیر انتفاعی گام خوبی برداشته است.
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: در این طرح سامانه ای دیده شده تا مشخص شود مدارس غیر انتفاعی چقدر پول می گیرند و در کجا صرف می شود. نظرات مدارس و کارشناسان را گرفتیم و می خواهیم مسئله مدارس غیر انتفاعی ساماندهی شود.
حجت الاسلام نصرالله پژمانفر در اخطاری در مورد این طرح گفت: براساس این اصل دولت موظف است وسائل آموزش و پرورش رایگان را برای همه تا پایان دوره متوسطه فراهم کند. اما روزی در این کشور با توجه به اینکه برخی اعتقاد داشتند با کمک اولیا میتوانند بخشی از مسالهی آموزش کشور را حل کرد مدارسی تحت عنوان مدارس غیرانتفاعی ایجاد شد، اما این مدارس نیز با مسائل و مشکلاتی روبرو هستند و در این طرح به مساله اصلی مدارس غیرانتفاعی پرداخت نشده است.
وی در ادامه اظهار کرد: یکی از مسائل این مدارس تنوع در روشهای آموزشی است که بخشی به صورت دربست از کشورهای غربی وارد شده و بدون بومی سازی در حال اجرا است. مساله دیگر بحث پرداخت شهریهها است که حداقل و حداکثر آن معلوم نیست و هرکس هرچقدر بخواهد به بهانههای مختلف پول میگیرد.
محمدباقر قالیباف در پاسخ به این تذکر گفت: در خصوص تاسیس مدارس غیرانتفاعی قانون داریم که به تصویب شورای نگهبان رسیده است و به صورت داوطلبانه میباشد و لذا مغایرت با اصل ۳۰ قانون اساسی ندارد. در بحث اعطای مجوزها نیز در این طرح تدابیری اندیشیده شده است از سوی دیگر این طرح به صورت دو شوری بررسی خواهد شد و اگر پیشنهاداتی موجود است در کمیسیون قابل بررسی و اصلاح میباشد.
نظر شما