توجه به شعائر الهی تقوای دل را به همراه دارد

حجت الاسلام مدبر گفت: شعائر الهی پرچم‌های دین هستند که خدای متعال آنها را بزرگ داشته و از ما خواسته که ما هم آنها را بزرگ بداریم و برایشان احترام قائل باشیم

حجت الاسلام «محمد حسین مدبر» در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در جهرم، با اشاره به آیه 32 سوره مبارکه «حج» گفت: خداوند متعال در قرآن کریم از «تقوای دل» بندگان یاد می‌کند که نقطه مقابلش تقوای اعضا، جوارح و تن است.

 

امام جمعه جهرم افزود: ما انسان ها گاهی تلاش می‌کنیم که با اعضا و جوارح که در واقع نعمت‌ها و امانت‌های خداوند متعال هستند گناهی انجام ندهیم و آنها را پاک نگه داریم؛ یعنی پاک دست، پاک چشم، پاک گوش و پاک دامن باشیم، همه اینها خوب و درجه‌ای از تقواست و کسی که این‌گونه زندگی کند جایگاهش بهشت است اما مهمتر از پاک بودن تن و اعضا و جوارح، پاک بودن دل، درون، نیت و سریرت بوده که آنجا کانون و سرچشمه است.

 

به گفته وی انسانی که سعی می‌کند از دل خود مراقبت کند، مانند کسی است که بیشتر همّ و غمش پاک نگه داشتن مخزن آب شرب است که آلودگی به آن راه پیدا نکند زیرا می‌داند که اگر آنجا پاک باشد مجاری بعد از آن مخزن به احتمال زیاد مشکلی پیدا نمی‌کنند.

 

امام جمعه جهرم با اشاره به اینکه درون کوزه دل ما هم اگر پاک باشد، رفتارهای چشم، گوش، اعضا و جوارح  پاک بوده و اگر آلوده باشد آنها هم آلوده هستند، عنوان کرد: درون، مهمتر از بیرون است و خدای متعال در سوره «حج» می‌فرماید: بدانید که تقوای دل که مهمتر از تقوای تن است و دارای علامتی بوده که همان تعظیم شعائر الهی است.

 

وی با اشاره به اینکه اگر می‌خواهید بدانید تقوای دل دارید یانه، ببینید موضع‌تان نسبت به شعائر الهی چیست، عنوان کرد: شعائر الهی پرچم‌های دین هستند که خدای متعال آنها را بزرگ داشته و از ما خواسته که ما هم آنها را بزرگ بداریم و برایشان احترام قائل باشیم و اهمیت و تقدسشان را حفظ و هرگز سبک نشماریم.

 

حجت الاسلام مدبر با اشاره به اینکه نماز جزء شعائر و رکن دین ماست، آیا آن را بزرگ می‌داریم و برایش اهمیت قائل هستیم، گفت: اذان جزء شعائر و پرچم دین ماست و ما مسلمانها را با آن می‌شناسند که با کمال تاسف در بعضی از شهرها خصوصا شهرهای بزرگ صدای اذان صبح به گوش نمی‌رسد.

 

وی ادامه داد: آیا در ماه مبارک رمضان به روزه اهمیت می‌دهیم و یا خدای ناکرده آن راسبک می‌شماریم؟  آیا به قرآن اهمیت می‌دهیم؟ آیا به حجاب که شعار و پرچم دین ماست و در دنیای فعلی یکی از راه های شناخت مسلمانها همین حجاب زنان است اهمیت می‌دهیم؟ خانم‌های محترم اگر می‌خواهند بدانند تقوای دل دارند باید به حجاب و چادرشان که یادگار چادر خاکی حضرت زهرای اطهر (س) است بنگرند که تا چه اندازه به آن اهمیت می‌دهند؟ تقوای دل مردمان هر شهر و کشوری از نوع حجابشان مشخص می‌شود.

 

حجت الاسلام مدبر با اشاره به اینکه پس همگان بدانیم که خدای متعال هر روز تقوای دل ما را با میزان اهمیت دادن به همین شعایر اذان، نماز، حجاب و ... در بازار، اداره، کوچه، خیابان و خانه امتحان می‌کند، گفت: مسلمانی که صدای اذان را می‌شنود و اعتنایی نمی‌کند تقوای دل ندارد و روی تقوای اعضا و جوارح هم که نمی‌شود خیلی حساب باز کرد.

 

وی با تاکید بر اینکه اگر خداوند که جایگاهش در دل ماست در درون ما عظمت داشت، دستوراتش هم عظمت پیدا می‌کند، خاطرنشان کرد: از خدای متعال بخواهیم که معرفت خودش را در دل های ما زیاد کند تا با تجربه و باور به بزرگی و عظمتش، دستوراتش را نیز بزرگ  بداریم و جزو کسانی باشیم که با تقوای دل و از روی ایمان، توحید، خداشناسی و خداباوری به شأن خداوند متعال بنگریم که او چه جایگاهی دراین عالم دارد و ما چه جایگاهی داریم و به خوبی ببینیم که او غنی علی‌الاطلاق و ما فقیر علی‌الاطلاق هستیم و خیلی خود را فریب ندهیم که او هست و ما هم هستیم.

 

کد خبر 1072778

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha