هنوز با مؤلفه های سبک زندگی مطلوب فاصله قابل توجهی داریم

عضو هیئت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه تصریح کرد: متأسفانه ما هنوز با شاخصه ها و مؤلفه های سبک زندگی مطلوب فاصله قابل توجهی داریم که باید این خلأ را به تدریج پر کرد.

حجت الاسلام و المسلمین دکتر محمد کاویانی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم با اشاره به این که مفهوم سبک زندگی، دایره ی وسیعی از مباحث و مسایل مرتبط با زندگی فردی و اجتماعی را دربر می گیرد، اظهار داشت: وقتی صحبت از سبک زندگی به معنای یک اصطلاح رایج در عرصه علوم انسانی می شود، منظور شیوه نسبتاً ثابتی می باشد که افراد به کمک آن به حل و فصل مسایل زندگی شان پرداخته و بدین وسیله به اهدافشان دست می یابند.

 

عضو هیئت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه افزود: از این حیث حتی می توان گفت که شیوه لباس پوشیدن افراد می تواند تا حدودی نشان دهنده ی سبک زندگی آنان باشد.

 

این روانشناس حوزوی همچنین با اشاره به این که از منظر تحقیقات و پژوهش های مرتبط با حوزه سبک زندگی، این مقوله شامل دو بخش کلی سبک زندگی هنجاری و سبک زندگی تجویزی می شود، گفت: منظور از سبک زندگی هنجاری آن چیزی است که ما در جامعه از آن با عنوان هنجارهای موجود و پذیرفته شده یاد می کنم و حال آن که منظور از سبک زندگی تجویزی بدین معناست که ما یک مرجعی را در نظر گرفته و معتقدیم که برپایه آن می بایست سبک زندگی را تجویز نمود که البته در اینجا منظور از مرجع،شریعت مقدس اسلام است.

 

وی یادآور شد: البته به منظور دست یابی به سبک زندگی تجویزی ناچار از آن هستیم که به سبک زندگی هنجاری به عنوان یک پیش نیاز عنایت داشته باشیم به این معنا که ما پیش از هر چیز باید التفات داشته باشیم در بطن جامعه چه می گذرد ، چه چیزهایی هنجار است و چه چیزهایی نیست و وظیفه ما در قبال هر یک چیست؟!

 

کاویانی همچنین خاطرنشان کرد: متأسفانه ما با مؤلفه ها و شاخصه های مطلوب سبک زندگی ایرانی- اسلامی فاصله قابل توجهی داریم که در این زمینه باید هم فعالیت تأثیرگذار فرهنگی و رسانه ای انجام داد و هم این که از منظر جامعه شناختی و روانشناختی دست به یک سری ارزیابی های علمی و آسیب شناسی دقیق زد.

کد خبر 1073096

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha