مهندسی فرهنگی نقش اثرگذاری در مقابله با تهاجم فرهنگی غرب دارد

احمدخانی افزود: مهندسی فرهنگی تأثیر تعیین‌کننده‌ای در بهبود وضع نابسامان فرهنگی کشور، ایجاد زمینة لازم برای مقابلة فعّال و مبتکرانه با ابعاد تازة تهاجم فرهنگی غرب و تضمین حیات انقلاب اسلامی به عنوانی یک انقلاب عظیم فرهنگی خواهد داشت.

به گزارش خبرگزاری شبستان از زنجان، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان امروز در جلسه توجیهی تدوین و اجرای برش استانی مهندسی فرهنگی اظهار کرد: نقشه مهندسی فرهنگی کشور در سال‌های 92 و 93 تصویب شده و بیش از 40 جلسه در شورای عالی انقلاب فرهنگی در این باره تشکیل شده است.

 

محمدربیع احمدخانی با اشاره به اینکه سال گذشته این آیین نامه برای برش استانی تصویب شده است، اضافه کرد: در 14 فروردین امسال نیز برش استانی آن ابلاغ شده است که در همین راستا جلسه مرتبط در استان تشکیل و با استقبال اعضا مواجه شد.

 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان با بیان اینکه فلسفه نقشه مهندسی کشور این است که هر استان پنج مسئله اساسی و مهم را احصا کند و در اختیار شورای عالی فرهنگی قرار دهد، بیان کرد: بر همین اساس مکاتبات لازم با دستگاه‌های عضو در شورای عالی انقلاب فرهنگی انجام و از آنها خواسته شد که این موضوعات را ارسال کنند.

 

وی با اظهار تاسف از اینکه تنها چند دستگاه اجرایی در استان موضوعات مهم فرهنگی را به این اداره ارسال کردند، گفت: بر اساس همین داده‌ها جلسه‌ای تشکیل و قرار شد که متعاقب آن جلسه توجیهی درباره نقشه مهندسی کشور برگزار شود.

 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان ضمن تأکید بر همکاری دستگاه‌های مختلف در اجرای طرح مهندسی فرهنگی کشور گفت: مسئله اصلی بسترسازی مناسب برای اجرایی شدن نقشه مهندسی فرهنگی  است.

 

وی افزود: مهندسی فرهنگی تأثیر تعیین‌کننده‌ای در اصلاح و بهبود وضع نابسامان فرهنگی کشور، ایجاد زمینة لازم برای مقابلة فعّال و مبتکرانه با ابعاد تازة تهاجم فرهنگی غرب و از همه مهم‌تر تضمین حیات انقلاب اسلامی به عنوانی یک انقلاب عظیم فرهنگی خواهد داشت.

 

در ادامه نیز معاون سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان زنجان ضمن اشاره به برنامه‌ریزی کوتاه، متوسط و بلند مدت برای نقشه فرهنگی استان گفت: با توجه به تصویب سند توسعه فناوری‌های فرهنگی و نرم در شورای انقلاب فرهنگی این ستاد آمادگی پشتیبانی و تسهیل‌گری در این زمینه را دارد.

 

خداوردی با اشاره به اینکه ایجاد زمینه مناسب برای فرهنگ استان آثار خوبی به دنبال خواهد داشت، تصریح کرد: وقتی برنامه تدوین و نگارش می‌شود، باید یک مقدار نگاه استراتژیک را داشته باشیم.

 

وی رویکرد اصلی شورای عالی انقلاب فرهنگی در تدوین اسناد فرهنگی را اجرا سازی رویکرد محلی و مردمی عنوان کرد و افزود: تدوین برش استانی نقشه مهندسی فرهنگی کشور نیازمند دخالت استان و اعلام ظرفیت‌ها، مسائل و اقتضائات هر منطقه است.

 

معاون سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان زنجان تاکید کرد: این ستاد به دنبال این است که مهندسی فرهنگی کشور بر مبنای ویژگی‌ها، ظرفیت‌ها و مسائل‌ هر استان جداگانه‌ تهیه شود که به عبارتی با اسناد بالادستی کشوری که در این زمینه تخصصی هستند هماهنگ باشد.

 

وی ادامه داد: مهندسی فرهنگی، نگاهی است میان رشته ای به فرهنگ که از ظرفیت نگاه مهندسی و محاسباتی به نظام فرهنگی بهره می گیرد.

 

خداوردی گفت: مهندسی فرهنگی به معنای ایجاد فضای کنترلی برای فرهنگ جامعه و مداخله گری در همه جزئیات زندگی مردم نیست و برنامه ریزی دقیق فرهنگی برای جامعه یکی از نگاه های مهم در این سند است.

 

وی با اشاره به اینکه سند مهندسی فرهنگی یک نگاه میان رشته ای بین نگاه محاسباتی، نگاه اجتماعی، مطالعات شناختی توجه به عناصر جامعه شناختی فرهنگ و توجه به عناصر انسان شناسی فرهنگی در جامعه است که به صورت مجموعه ای به فرهنگ جامعه توجه دارد، گفت: فرهنگ عمومی مؤلفه‌هایی از فرهنگ است که تأثیرات آن عام و فراگیر می‌باشد و عامه مردم در کیفیت آن نقش دارند و از شیوه رفتارهای عمومی مردم یا عرف و عادات و رسوم و زبان ساخته می‌‌‌‏شود.

 

معاون سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان زنجان با اشاره به اینکه در استان نیز سند فرهنگ عمومی تدوین بر اساس شاخص‌های کشوری انجام می‌شود، اضافه کرد: برای هر شاخص باید بر اساس پروژه طرح و برنامه، تدوین سند داشته باشیم.

 

وی با اشاره به اینکه باید برای راهبردهای مورد نظر در قالب سند بالادست باشد، گفت: فرصت‌های محیط درونی ما و تهدیدها محیط بیرونی ماست که باید در قالب سند مهندسی فرهنگی از محیط درونی برای غلبه بر محیط بیرونی استفاده کنیم.

 

کد خبر 1073178

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha