«حمید منشی زاده» در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت اظهار کرد: جمعکننده های استحصال آب از مه در سه سایت منتخب شهرستان رودسر، با همکاری ایستگاه تحقیقات فندق مستقر شد.
مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه در راستای اجرای طرح یاوران تولید و راهکار مناسب جهت رفع مشکل کم آبی در باغات فندق، عملیات اجرایی این پروژه پژوهشی آغاز شده است گفت: این پروژه با عنوان "ارزیابی کارایی استحصال آب از مه به منظور آبیاری تکمیلی باغات فندق اشکورات رودسر" توسط محققین ایستگاه تحقیقات فندق که به عنوان مجری پروژه بودند و نیز تلاش و همکاری ارزشمند کارشناسان، مروجین، باغداران، ساکنین و شورای اسلامی روستایی منطقه اجرا شد.
وی افزود: این پروژه در سه روستای منتخب و واجدالشرایط در ارتفاعات کوهستانی و ییلاقی مناطق اشکورات شهرستان رودسر به اجرا در آمده و تجهیزات جمع کننده استحصال آب از مه در این سه سایت منتخب، مستقر شده است.
منشی زاده با اشاره به اینکه ۲ مورد این سایت ها در روستاهای سوخته کش (گیلاچاکونه) و سراورسوی حوزه مرکز جهاد کشاورزی زیاز(اشکور سفلی) و یک مورد در روستای ویشکی حوزه مرکز جهاد کشاورزی ارکم (اشکور علیا) است، ادامه داد: شناسایی و انتخاب روستاهای تحت پوشش این پروژه و معرفی باغداران، توسط روسا، کارشناسان و مروجین مراکز جهاد کشاورزی زیاز و ارکم شهرستان رودسر صورت گرفت.
وی اذعان کرد: در این پروژه با بهره گیری از ظرفیت های محیطی و با استقرار ۲ نوع سامانه جمعکننده، پایش میزان تبدیل رطوبت هوا به آب انجام می شود.
منشی زاده به نقل از محقق مجری این پروژه در ایستگاه تحقیقات فندق، اظهار کرد: علت انتخاب منطقه محروم اشکورات شهرستان رودسر برای اجرای این طرح وجود مناطقی با بیش از 50 روز مه آلودگی است که فرصت مناسبی را برای دستیابی به منابع آبی جدید و سازگاری با کم آبی و افزایش توان تاب آوری اقتصادی ساکنین این مناطق از جمله فندق کاران، فراهم کرده است.
منشی زاده همچنین ابراز امیدواری کرد: با ارزیابی و میزان اثربخشی طرح فوق و اخذ نتایج حاصله، نسبت به توسعه و ترویج آن برنامه ریزی لازم صورت بگیرد.
وی در ادامه همچنین از برگزاری روز مزرعه فندق در شهرستان املش با همکاری ایستگاه تحقیقات فندق و مدیریت جهاد کشاورزی این شهرستان در روستای شلیشه خبر داد و گفت: در این برنامه محققان در مورد روش های نوین پیشگیری و کنترل آفات و بیماری ها و نیز روش های مبارزه با آنهاt آخرین یافته ها و نتایج تحقیقی را به بهره برداران حاضر در مراسم ارائه دادند.
منشی زاده مهم ترین اهداف روز فندق را، روش های ترویجی بسیار موثر آن دانست که در خط مقدم تولید این محصول، ارتباط مستقیم و موثر، تعامل و تبادل تجربیات و دانش بین محققان، کارشناسان، مروجین و فندق کاران در محیط مزرعه، وجود دارد.
نظر شما