دوئل دود اعتیاد و تلاش برای رهایی از دام خود خواسته در عباس آباد نکا

محله ای با بوی دود، سیاهی و هیاهویی مردمانی غمگین و سرخورده، همه و همه حکایت مردان و زنانی در محله عباس‌آباد نکا بود که بین دوئل اعتیاد و تلاش برای رهایی از آسیب های اجتماعی پیروز میدان شدند و همدل و همصدا تولد دوباره خود را جشن گرفتند.

خبرگزاری شبستان- مازندران؛آسیب های اجتماعی در سال های اخیر به یکی از معضلات مهم جامعه ما تبدیل شده است که افزایش معضلاتی همچون طلاق، اعتیاد، ناهنجاری اجتماعی و... را در پی داشته است.

 

محله عباس آباد نکا از جمله محلات حاشیه ای شهرستان نکا در استان مازندران است که به دلیل قرار گرفتن در حاشیه شهر و عدم توجه مسئولان در سال های دور، شاهد آسیب های مختلف اجتماعی و ناهنجاری های گوناگونی بود؛ ناهنجاری هایی که با شیوع و رشد اعتیاد در بین خانوارها شادی کاذب، سرخوشی و سرحالی اولیه، رهایی از غم های روزانه، فضای سرد خانواده، بی‌محبتی و بی‌مهری والدین را دامن گیر برخی از خانواده ها کرده و از این محله به عنوان یکی از محلات آسیب پذیر شهرستان نکا و استان مازندران ساخته بود.

 

محله ای که اگر چه بسیاری از خانوارهای آبرومند در آن سکونت داشتند اما وجود برخی از ناهنجاری ها از آن منطقه آسیب و پرخطر ساخته بود؛ محله ای که کسی را یارای ورود به این محله نبود و خوب یادم هست که وقتی برای اولین بار با حضور هادی ابراهیمی معاون وقت سیاسی امنیتی استاندار مازندران وارد این محله شده ایم از ترس یارای حرکت برای بسیاری از من و همکارانم نبود و با ترس و دلهره قدم از قدم برمی داشتیم.

محله عباس آباد نکا به عنوان یکی از مناطق آسیب و پرخطر در گذشته به دلیل قرار گرفتن در حاشیه شهر و طرد شدن افراد از جامعه و عدم توجه مسئولان به این محله؛ به یک منطقه آلوده و پرخطر تبدیل شده بود؛ منطقه و محله ای که افراد آن به قول بسیاری از مردم به عنوان حاشیه‌نشین همیشه با مدل و شیوه منحصر به خود زندگی می‌کردند و از بسیاری امکانات دور بوده و حداقل های زندگی شهری را نداشتند و بر همین اساس هم براساس مدل زندگی خود با افرادی همچون خود ارتباط گرفته و در دود و ناهنجاری و آسیب غرق می شدند.

 

اما اکنون وضعیت در این محله بسیار متفاوت شده است و مردم پیروز دوئل بین اعتیاد و آسیب اجتماعی و رهایی از بوی دود بودند و محله عباس آد سابق نکا با همه آسیب ها و ناهنجاری ها از این محله رخت بربسته است و اکنون کوی مهرگان نکا با شکل و شمائل خاص؛ زنده است و زندگی در آن جریان دارد و می توانی به راحتی در محله تردد کنی و آرامش را در بین تک تک اهالی ببینی.

 

کاهش آسیب های اجتماعی با آموزش و افزایش مهارت ها و سبک زندگی اسلامی موجب شد تا در کوی مهرگان نکا شاهد تولد دوباره یک دوئل بین بوی دود و کاهش آسیب اجتماعی با همراهی و همگامی مردم در کنار مسئولان باشیم و با اندکی تأمل شاهد رخت بربستن رنج‌ها و مشقت‌هایی نهفته در پس آسیب های اجتماعی و اعتیاد و ناهنجاری های عباس آباد نکا باشیم.

در سال های اخیر با برنامه ریزی انجام شده در بخش کاهش آسیب های اجتماعی در محله  کوی مهرگان نکا (عباس آباد سابق نکا ) با همکاری مسئولان و همراهی همه مردم، مردم دوئل با اعتیاد و آسیب اجتماعی را برده اند و سود این مهم دوباره به جیب مردم رفته است.

 

کاهش بزهکاری با آموزش و اشتغال

حجت الاسلام «حسین صادقی فر»  همان طلبه ای است که رئیس سازمان تبلیغات در مجلس از او یاد کرد؛ او طلبه ای در کوی مهرگان نکاست که اقداماتش باعث شد تا دیگر نیازی به کیوسک های نیروی انتظامی در این محله نباشد.

 

امام جماعت کانون امام علی(ع) نکا و امام محله کوی مهرگان شهرستان نکا در این باره به خبرنگار خبرگزاری شبستان مازندران گفت: با شروع تلاش برای کاهش آسیب های اجتماعی در عباس آباد سابق نکا و تلاش برای بهسازی و پاکسازی این محله براساس برنامه ریزی مکسئولان وقت مقرر شده بود که کیوسک نیروی انتظامی در ابتدا و انتهای محله برای کاهش آسیب‌ها کنترل شود.

 

وی افزود: با در دستور کار قرار گرفتن کاهش بزهکاری در مناطق آسیب پذیر و در محله عباس اباد سابق نکا، کنترل شدیدی در دستور کار قرار گرفت و علاوه بر ترددها حتی افراد هم تفتیش شده و کنترل می شدند که این مهم در خور و شایسته مردم منطقه نبود.

حجت الاسلام صادقی فر گفت: اگر چه وجود مشکلات مواد مخدر در این منطقه از آن به عنوان منطقه پرخطر و آسیب رسان ساخته بود؛ اما بر این اعتقاد بودم که این رفتار و تفتیش و کنترل ورودی و خروجی شایسته و زیبنده مردم منطقه نبود و به نوعی بی احترامی به مردم  و نوعی آسیب بود.

 

امام جماعت کانون امام علی(ع) نکا خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه این منطقه از محلات الوده در خرید و فروش مواد مخدر بود؛ نیروی انتظامی شهرستان هم با توجه به اهدافی که داشت با استقرار کیوسک انتظامی تلاش داشت تا از ورود هر نوع افراد پر خطر به منطقه جلوگیری کند و ترددها و رفت و آمدها با دقت کنترل و از خرید و فروش مواد مخدر جلوگیری شود.

 

وی یادآور شد: وجود کیوسک های انتظامی، کنترل های دائم و نگاهی که از بیرون به این محله ایجاد شده بود و نرده هایی که به نوعی زندان را تداخعی می کرد همه و همه موجب شد تا با نیروی انتظامی، سپاه، بسیج محله ، مردم و معتمدین محله و همه افراد  اثرگذار جلسات متعددی برای رفع این معضل برگزار و چاره اندیشی شود.

 

حجت الاسلام صادقی فر با اعلام اینکه تغییر فرهنگ، افزایش آموزش و ارتقای سطح آگاهی و دانش و مهارت  لازمه رهایی از آسیب های اجتماعی در منطقه و رهایی از کیوسک انتظامی و برگرداندن زندگی به مردم منطقه و محله بود؛ تصریح کرد: آگاهی بخشی و آموزش را در محله با کمک مردم شروع کردیم و با فعال کردن گشت های مردمی شبانه و روشنگری در بین مردم برای جلوگیری از ورود افراد غریبه که عمده مشکلات منطقه در خرید و فروش مواد مخدر بودند؛ تلاش کردیم تا شرایط عادی در منطقه حاکم و کیوسک های انتظامی جمع آوری شود.

وی خاطرنشان کرد: با افزایش دیدارهای چهره به چهره با مردم و ریش سفیدان و معتمدین و آگاهی رسانی و اطلاع رسانی وجود آسیب های اجتماعی در آینده محله ، رفع دعواها و نزاع های قبیله ای و خانوادگی، افزایش آموزش ها و فراهم کردن شرایط اشتغال برای افراد منطقه، همدلی و اتحاد در منطقه افزایش یافت و با کمک مردم و همراهی با نیروهای نظامی ، انتظامی و امنیتی، مسئولان به این نتیجه رسیدند که این منطقه دیگر نیازی به کیوسک نیروی انتظامی ندارد و با برچیده شدن کیوسک ها و برگشت به زندگی عادی، اکنون مردم منطقه پیشگام در فعالیت های ملی و مذهبی هستند و با قوت در کاهش آسیب های اجتماعی گام برمی دارند .

 

حجت الاسلام صادقی فر یادآور شد: منطقه پرخطر عباس آباد سابق نکا اکنون به کوی مهرگان تغییر نام داده است و با افزایش فعالیت های اجتماعی و توسعه فعالیت های فرهنگی و ورزشی، وفاق و همدلی مهمان خانه ها شده و فضایی امن و آرام در منطقه حاکم است و از معضلات و مشکلات گذشته خبری نیست و با فعال کردن کانون مساجد اکنون بسیاری از جوانان و نوجوانان با گرایش به فعالیت های دینی و اجتماعی و اعتقادی مسیر درست زندگی را برای خود انتخاب کردند.

برگرداندن امنیت مطلوب به عباس آباد نکا

«مسعود جعفری نسب» با اشاره به اینکه برگرداندن امنیت مطلوب به عباس آباد نکا با همراهی مردم ایجاد شده است؛ گفت: کاهش مناطق آلوده و افزایش امنیت در این محلات از وظایف مهمی بود که برعهده داشتیم و در این بخش با همراهی مردم خدمات شایانی ارائه شد.

فرمانده وقت انتظامی مازندران به پاکسازی منطقه آلوده عباس آباد نکا اشاره کرد و افزود: عباس آبادی که روزی 100 کیلو گرم مواد مخدر فروخته می شد، در حال حاضر از امنیت مطلوبی برخوردار است.

 

تقویت کانون مساجد بهترین راهکار برای کاهش آسیب اجتماعی 

«مجتبی چادرنشین» با اشاره به شکل گیری کانون در مسجد کوی مهرگان نکا به خبرنگار خبرگزاری شبستان مازندران گفت: اتفاقات خوبی با همراهی بسیج و نهادهای انقلابی در محله شکل گرفته است و وحدت و انسجام خوبی در محله حاکم است و تلاش برای افزایش فعالیت های فرهنگی و ارزشی در دستور کار است.

 

مدیرمسئول کانون فرهنگی هنری امام علی(ع) مسجد امام جعفر صادق(ع) کوی مهرگان نکا افزود: پیوند مردم با روحانیت و هماهنگی خانواده‌ها و مربیان با مدارس و ارائه آموزش‌ها در ابعاد مختلف فرهنگی و هنری موجب کاهش آسیب های اجتماعی در محله شده است و کانون مساجد در این فرهنگ سازی و کاهش آسیب اجتماعی، نقش اساسی و مهم برعهده داشته است و با توجه به اینکه یکی از راه‌های تحول فرهنگی تقویت و فعال کردن کانون‌های فرهنگی هنری مساجد است؛ در ادامه راه تقویت کانون مساجد می تواند از بازگشت آسیب ها جلوگیری کند.

وی خاطر نشان کرد:  تقویت کانون های مساجد مهمترین گام برای کاهش آسیب اجتماعی است و بر این باوریم که همه اهالی یک محله موظف به رفع آسیب‌های محله خود هستند و اگر ما در محله برای رفع مشکلات و آسیب ها بسیج، همراه و همگام شویم بر مشکلات نائل می شویم که این مهم با همراهی مردم در کوی مهرگان نکا عملیاتی شد.

 

فعالیت اجتماعی سازمان یافته و بازدارنده مهمترین عامل برای کاهش آسیب های اجتماعی

«عبدالجواد توحیدی مقدم» هم با اعلام اینکه فعالیت اجتماعی سازمان یافته و بازدارنده مهمترین عامل برای کاهش آسیب‌های اجتماعی است؛ در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان مازندران افزود: خوشبختانه اکنون امنیت کامل در منطقه و کوی مهرگان نکا ( عباس آباد سابق) حاکم است و فعالیت های مختلف آموزشی، فرهنگی و ورزشی  با همراهی مردم انجام و اجرایی می شود.

فرماندار شهرستان نکا خواستار بکارگیری همه ظرفیت‌ها در عرصه مبارزه با مواد مخدر به عنوان بلایی بزرگ و تهدید کننده سلامت جامعه شد و گفت: با بسیج شدن همه نیروها و همراهی مردم در کوی مهرگان نکا به این نتیجه رسیدیم که اگر بخواهیم می شود بر ناهنجاری ها و آسیب های اجتماعی نائل شد.

 

وی تصریح کرد: اتخاذ راهکارهای فرهنگی و پیشگیری برای مقابله با آسیب‌های اجتماعی با اولویت اعتیاد یک ضرورت اجتناب ناپذیر است.

 

وجود آموزش در مناطق حاشیه‌نشین زمینه ساز کاهش آسیب‌های اجتماعی

« حسن بهروزی » خاستگاه آسیب های اجتماعی، مسائل خانوادگی، اقتصادی، فقر، بیکاری، طلاق، اعتیاد و تکدی گری و مشکلات ناشی از آن است و به نوعی حاشیه‌نشینی و طردشدن اجتماعی دو مفهوم زمینه‌ساز اعتیاد و آسیب‌های اجتماعی است که در محله عباس آباد سابق نکا همه این موارد تجربه شد و اکنون وجود آموزش در مناطق حاشیه‌نشین موجب کاهش آسیب‌های اجتماعی متعدد شد.

 

مدیر مرکز مشاوره فراز و کارشناس حوزه اجتماعی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان مازندران افزود:  خانواده‌ها می‌توانند با آموزش به فرزندان و اطرافیان خود در مقابل آسیب‌های اجتماعی نقش پیشگیرانه داشته باشند و باید در این بخش کمک کار خانواده ها بود و با فعال کردن آموزش ها در مناطق آسیب پذیر برای رهایی از مشکلات تلاش کرد.

 

وی تصریح کرد: حاشیه‌نشینان به دلیل حضور در سکونتگاه‌های غیر رسمی به راحتی می‌توانند فضای تولید آسیب‌های اجتماعی را به وجود آورند و لذا باید مراکز کاهش آسیب در این مناطق با قوت به برنامه های مهم آموزشی گرداخته و در این بخش تلاش کنند.

 

به گزارش شبستان،  اقدامات صورت گرفته در منطقه مهرگان نکا با مشارکت مردم و دستگاه‌های اجرایی برای کاهش آسیب در این منطقه، اقدامی ارزشمند برای خواستن و توانستن است؛ اقدامی که در واقع دوئلی بین اعتیاد و آسیب های اجتماعی و رهایی از دام مواد افیونی خود خواسته بود و در این بین مردم پیروز میدان برای رسیدن به سلامت و امنیت شدند.

گزارش : مریم نظری

کد خبر 1074153

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha