«اسحاق خسروپناه» در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در شیروان اظهار داشت: متاسفانه امسال به علت کاهش بارندگی ها ورودی آب سد بارزو کاهش چشمگیری داشت و می طلبد مصرف آب برای بخش های مختلف کشاورزی، شرب و صنعت با دقت و صرفه جویی بیشتری صورت پذیرد.
مدیر آب منطقه ای شیروان اضافه کرد: اخیرا ذخیره آب سد بارزو این شهرستان به حدود ۲۸ درصد ظرفیت کل مخزن کاهش یافته است.
خسروپناه عنوان کرد: در حال حاضر ۲۵ میلیون متر مکعب آب پشت سد بارزو شیروان ذخیره شده که از این میزان ۱۲ میلیون مترکعب گل و لای بوده و جهت پایداری سد قابل استفاده نمی باشد.
وی خاطرنشان کرد: اینک از سد بارزو ۱۳۰۰ لیتر بر ثانیه آب رها سازی می شود که به طور میانگین متوسط، ۹۰۰ لیتر در ثانیه آب برای بخش کشاورزی ، ۲۰۰ لیتر در ثانیه آب برای بخش شرب، ۳۰ لیتر بر ثانیه آب برای بخش صنعت و مابقی هم برای مصرف در حوزه میانی مصرف می شود که در صورت تداوم خشکسالی ها و عدم رعایت الگوی مصرف قطعا با بحران آب در سد بارزو مواجه خواهیم شد.
وی بیان کرد: سد بارزو شیروان، پس از شیرین دره مانه و سملقان، دومین سد بزرگ خراسان شمالی به شمار می آید که توان ذخیره سازی مخزن آن ۹۲ میلیون مترمکعب است و حجم تراز و ایمنی پایدار این سد ۸.۵ میلیون متر مکعب است.
مدیر امور آب منطقه ای شیروان بیان کرد: این سد در سال ۱۳۸۱ با هدف مهار و کنترل سیلاب های فصلی و تامین قسمتی از آب صنعت، آشامیدن شهر شیروان و کشاورزی اراضی پایاب به بهره برداری رسید.
سد بارزو در ۴۰ کیلومتری شمال شهر شیروان قرار دارد.
نظر شما