به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شیراز، «جمال رازقی»، امروز (یکشنبه 20 تیر) در شورای گفتوگوی استان فارس گفت: بحران گندم، آب و اقلام اساسی را پیش رو داریم و سیاست های کلی در قالب برنامه های پنجم و ششم دولت را موظف کرده بخش اعظمی از نیوگاه ها را واگذار کند.
رئیس اتاق بازرگانی فارس افزود: سرمایه گذاری دولتی در نیروگاه ها بر اساس این برنامه باید کاهش داده می شد و از بخش خصوصی، سرمایه درآورد که بسیاری مراجعات برای سرمایه گذاری در نیروگاه های برق انجام شده که تعدادی به سرانجام رسیده اند.
وی اضافه کرد: در بخش توسعه دولتی در این حوزه با کمبود بودجه مواجه هستیم و اصلی ترین علت خاموشی ها، عدم توازن در اقتصاد برق عنوان شده که وزیر نیروی دولت یازدهم بر آن تاکید کرده است.
رازقی اعلام کرد: در سال 95 هزینه تولید هر کیلووات ساعت برق 310 تا 480 تومان بدون هزینه های تولید آلودگی محیط زیستی بوده است و سوختی که برای تولید برق در سال 95 استفاده شده معادل 15 میلیارد دلار بوده است که به قیمت امروز دلار معادل 300 هزار میلیارد تومان است که این هزینه از جیب اقتصاد ملی صرف می شود.
وی ادامه داد: فروش برقی که هر کیلووات حدودا 110 تومان بود و به مصرف کننده حدود 66 تومان فروخته می شد در واقع با حدود 40 درصد ضرر همراه بود و صنعت برق ایران سه تا چهار دهه است این ضرر را متحمل می شود و بخش خصوصی نیز کنار می کشد.
رازقی اضافه کرد: مصرف برق در کشور ما سالانه پنج درصد افزایش می یابد و باید حداقل سه تا چهار هزار مگاوات نیروگاه جدید ساخته شود و هر هزارمگاوات نیروگاه ساختن 600 میلیون یورو بودجه نیاز دارد.
وی با اشاره به هزینه برق مشترکان خانگی بیان کرد: هزینه بهینه سازی بیستر از مصرف مشترکان است و سرمایه گذاری در بهینه سازی مصرف برق به صرفه نیست وفرصت بهینه سازی صنعتی و اشتغال زا در کشور از بین می رود.
رازقی ادامه داد: مصرف کنندگان خانگی و کشاورزی ما دغدغه کاهش مصرف ندارند و سالانه شاهد رشد بیشتر مصرف آنها هستیم و ایران در شمار بالاترین مصرف کنندگان قرار دارد.
وی اضافه کرد: صنعت برق کشور در تولید، انتقال و توزیع صنعتی وابسته به قدرت های تکنولوژی بزرگ جهان است و بدیهی است بدون ارتباطات سالم و مطمعن امکان برق کافی وجود ندارد و تحریم ها در حوزه تولید برق کمر شکن است.
رئیس اتاق بازرگانی فارس تاکید کرد: بخش خصوصی حاضر نیست برق تولید کند و آن را با ضرر بفروشد و بی آبی سدها نیز در کاهش تولید برق نقش موثری دارد.
وی با اشاره به دیوار کوتاه صنعت گفت: حمایت از اشتغال و صنعت باید در تهیه و تامین زیرساخت هایی مانند برق انجام شود و نباید شاهد قطع کردن برق در صنعت باشیم.
نظر شما