به گزارش خبرگزاری شبستان از رشت، «ارسلان زارع» امروز(۲۳ تیر) در جلسه کارگروه اجتماعی، فرهنگی، سلامت، زنان و خانواده گیلان با تبریک سالروز ازدواج امام علی(ع) و حضرت زهرا(س)، نامگذاری این روز فرخنده به عنوان روز ازدواج را فرصت مناسبی برای ترویج شیوه و سیره زندگی بزرگان دین، فرهنگ اصیل ازدواج، ساده زیستی، تسهیل در امر ازدواج و قناعت ورزی در جامعه عنوان کرد.
استاندار گیلان از افزایش بیش از ۳۱ درصدی آمار ثبت رسمی ازدواج در گیلان طی سه ماه نخست سالجاری خبر داد و افزود: رعایت عفاف و حجاب، با ایجاد آرامش و امنیت فردی، موجب تحکیم بنیان خانواده میشود.
وی با بیان اینکه عفاف و حجاب همواره مورد تاکید بوده، خواستار نظارت بر پوشاک بهویژه پوشاک بانوان، حمایت از تولیدکنندگان پوشاک منطبق با الگوهای اسلامی – ایرانی و نیز زنان سرپرست خانوار کارآفرین شد.
زارع با تاکید بر ترویج فرهنگ عفاف و حجاب در جامعه، حمایت از تولیدکنندگان لباس و پوشاک منطبق با الگوی حجاب و عفاف را یکی از اقدامات جهت ظهور خلاقیت جوانان تحصیلکرده در این حوزه دانست و اذعان داشت: این اقدام حمایتی با بهرهگیری از مولفههای فرهنگی، ملی و بومی، الگوهایی شایسته در حوزه لباس به جامعه عرضه میکند.
وی به پیشبینی برنامههای متنوعی از قبیل مسابقات اجتماعی، فرهنگی و هنری، دورههای آموزشی و... همزمان با هفته حجاب و عفاف توسط دستگاههای فرهنگی استان اشاره و خاطرنشان کرد: این برنامهها با توجه به شرایط کرونایی حاکم بر استان و کشور، بر بستر فضای مجازی برگزار شده و اطلاعرسانی میشود.
استاندار گیلان در ادامه به اجرای پروژههای خوبی همچون دهکده سالمندی و سلامت و کلینیک سالمندی به عنوان یک ظرفیت اشاره کرد و گفت: این طرحها میتواند الگوی خوبی برای سرمایهگذاران در قالبهای مختلف باشد و علاوه بر این، مرکز جامع سلامت و کارت منزلت اجتماعی نیز برای بانوان سرپرست خانواده اثرگذار است.
وی با اشاره به ایجاد مرکز مهر خانواده برای ملاقات خانوادهها با فرزندان طلاق بیان کرد: بهمنظور افزایش تجهیزات و امکانات و ایجاد مراکز مشابه در شهرستانهای مستعد، از این اقدام حمایت مالی و اعتباری میشود.
زارع ایجاد فضای با نشاط در مسیر شکوفایی استعدادهای کودکان و مشارکت دادن آنان در برنامه های اجتماعی به عنوان نسل آینده ساز جامعه را یک ضرورت دانست و متذکر شد: در این راستا باید با بهرهگیری از آموزههای دینی در رابطه با حقوق کودک، ارتقای سطح آگاهی جامعه نسبت به این حقوق و رشد هویت ملی را شاهد باشیم.
وی بروز آسیبهای ناشی از دوری از الگوهای سبک زندگی ایرانی-اسلامی را یادآور شد و گفت: این آسیبها به لحاظ روحی، روانی و جسمی در جامعه اثرگذار است و بیتردید تکیه بر سبک زندگی متناسب با مولفههای ایرانی و اسلامی نیازمند مشارکت عمومی و نیز تلاش فراگیر اصحاب رسانه و سازمانهای مردم نهاد در ترویج این فرهنگ است.
در این جلسه گزارش مدیرکل بهزیستی استان در خصوص اقدامات صورت گرفته در شورای ساماندهی امور سالمندان، گزارش مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان در خصوص بررسی وضعیت اجتماعی و فرهنگی کارگران و آسیب های موجود در این بخش، گزارش مدیرکل کمیته امداد امام خمینی در خصوص بررسی وضعیت اجتماعی و فرهنگی زنان سرپرست خانوار و گزارش دادگستری و اداره کل بهزیستی در خصوص مرکز مهر خانواده ارائه شد.
نظر شما