بررسی حکمت و فلسفه حجاب در آیات قرآن/ عفت و پاکدامنی با فطرت زن آمیخته است

حجت الاسلام زوبین گفت: عفت و پاکدامنی با فطرت زن آمیخته است ونوع آفرینش وی به گونه ای است که خود بانوان خواهان عفت وپاکدامنی هستند. دین اسلام، آفرینش زن، صلاح و خیر جامعه را در نظر گرفته است تا عفت درونی و بیرونی زن هماهنگ و بنیاد خانواده مستحکم شود.

به گزارش خبرنگار گروه اندیشه خبرگزاری شبستان، حجاب به معنای پوشش بیرونی و عفاف به معنا پوشش درونی، این دو عامل باعث سالمت جامعه است، جامعه امروز به دلیل گوناگون از جمله بحث تکثر فرهنگ ها، جهانی شدن، تضعیف هویت ملی و بومی، عصر افول ارزش ها و رشد و توسعه پادفرهنگ های معارض، با مشکالت گوناگون معنوی مواجه است. از این رو پرداختن به مساله حجاب به عنوان یک ارزش و رویکردی موثر در مواجهه و مقابله با تهاجم فرهنگی می تواند آثار و پیامدهای مثبتی برای جامعه در پی داشته باشد. مساله مهم آن است که چگونه و از طریق چه ساز و کارهایی می توان این پدیده را نهادینه نمود و موجبات درونی شدن آن را در سطح جامعه فراهم آورد.

با توجه به اهمیت موضوع خبرنگار گروه اندیشه خبرگزاری شبستان، گفتگویی با حجت الاسلام والمسلمین «اکبر زوبین» کارشناس مذهبی انجام داده است که در ادامه می خوانید:

 

از نظر قرآن کریم عفاف بدون حجاب برای اخلاق کافی است یا خیر؟

 

عفت و پاکدامنی با فطرت زن آمیخته است و نوع آفرینش وی به گونه ای است که خود بانوان خواهان عفت و پاکدامنی هستند. دین اسلام، آفرینش زن، صلاح و خیر جامعه را در نظر گرفته است تا عفت درونی و بیرونی زن هماهنگ و بنیاد خانواده مستحکم شود. قرآن کریم در برخی آیات به حکمت و فلسفه حجاب اشاره کرده است؛ خداوند در سوره های نور و احزاب به مسئله رعایت حجاب زنان تاکید کرده است به طوری که در آیه 53 سوره احزاب خدا فرموده است هنگامی که چیزی از آنان می خواهید از پشت پرده بخواهید، این کار برای پاکی دل های شما و آنها بهتر است یا در آیه 59 سوره احزاب خداوند فرموده است ای پیامبر به همسران و دختران و زنان مومن بگو روسری های بلند خود را بر خویش فرو افکنند، این کار برای این است که شناخته شوند و مورد اذیت قرار نگیرند. بهتر است خداوند همواره آمرزنده و رحیم است. وقتی قرآن درباره عفت و حجاب زن سخن می گوید، می فرماید حجاب عبارت است از یک نحوه احترام گذاشتن و حرمت قایل شدن برای زن و به عبارتی بانوان تجسم حرمت و عفاف جامعه هستند.

 

اهمیت عفاف و حجاب در احادیث و روایات چگونه است؟

زن مانند مرد حوائج و نیازهایی دارد که برای تامین آن باید از خانه خارج شود تا بتواند آنها را فراهم کند. در کتاب های فقهی و حدیثی درباره خروج زن از محیط خانه با اذن شوهر سخن گفته شده و در ادامه آن رعایت حجاب برای حضور در جامعه و فعالیت های آموزشی، اجتماعی، سیاسی اشاره و تاکید شده است. احساس امنیت روحی و حراست از بانوان در برابر خطرات و نگاه های هوس آلود، حفظ نظام خانواده و علاقه زوجین، خودسازی و تهذیب نفس از جمله آثار و پیامدهای حفظ رعایت حجاب از سوی بانوان است.

در آیه 81 سوره نحل خداوند می فرماید برای شما لباس هایی قرار داد که شما را از گرما و سرما حفظ کند. هدفی که قرآن در خصوص اهمیت حجاب بیان می کند، آن است که از صدمات، بلاها و سختی ها انسان را حفظ می کند. همچنین در سوره اعراف به این موضوع اشاره شده است که زینت، زیبایی و حسن حال ثمره رعایت حجاب است و در ادامه آیه گفته شده جامه هایی که به آن تن بیارایید برای شما فرستادیم و لباس تقوا نیکوترین جامه است.

 

در عصر حاضر چگونه می توان فرهنگ عفاف و حجاب را در جامعه ترویج داد؟

توجه به فرزندپروری و ترویج ارزش های اخلاقی نظیر حیا و عفت در پرورش کودکان، ارائه ایده به طراحان لباس، آموزش سبک زندگی اسلامی از دوران کودکی از راهکارهایی است که می تواند در ترویج فرهنگ عفاف و حجاب در جامعه موثر باشد. همچنین رسانه ها و برنامه سازان می توانند در ارائه طرح ها و برنامه های فرهنگی، ترویجی و تبلیغی با مقوله عفاف و حجاب موثر باشند. شبکه های اجتماعی نیز می تواند با ارائه الگوهای اسلامی برای تقویت فرهنگ عفاف و حجاب موثر عمل کنند. 

کد خبر 1075628

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha