به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری، امین مرادی رئیس حوزه هنری استان کردستان عنوان کرد: در راستای توجه به موسیقی سنتی ایرانی و حمایت از گروههای هنری استان و بسترسازی لازم جهت معرفی هنرمندان فعال موسیقی استان، آلبوم «جام گلگون» با صدای داریوش گودرزی و همراهی گروه تنبورنوازان «مشتاق» به سرپرستی و آهنگسازی جلیل رحمتی، توسط حوزه هنری استان کردستان با همکاری مرکز موسیقی حوزه هنری در ۱۲۰۰ نسخه منتشر شد.
وی افزود: این آلبوم در راستای اهداف کلان حوزه هنری، تحقق بخشیدن برنامههای مدنظر شهرهای خلاق موسیقی و کمک در تثبیت سنندج به عنوان شهر خلاق موسیقی در یونسکو بوده و در آن معرفی بخشی از توانمندیهای موسیقایی هنرمندان استان کردستان و سنندج عرضه شده است.
مرادی، موسیقی را از مهمترین مؤلفههای فرهنگی استان کردستان و سنندج عنوان کرد و گفت: در این آلبوم تلاش شده است تا از گسست ایجاد شده بین موسیقی کلاسیک ایران و هم ریشههای خود در نواحی مختلف کاسته شود.
رئیس حوزه هنری استان کردستان با اشاره به اینکه موسیقی کلاسیک و نواحی مختلف ایران وامدار هم هستند، ادامه داد: در این اثر سعی شده علاوه بر حفظ خصوصیات تکنیکال ساز تنبور و موسیقی مربوط به آن، بیانی دیگر از موسیقی دستگاهی ایران ارائه و با زبان ساز تنبور روایت شود.
وی تصریح کرد: در این اثر تصانیف «جام گلگون»، «وصف عشق»، «دیوانه»، «شمس»، «طغیان» در کنار چندین قطعه ساز و آواز، تکنوازی تنبور به یاد سید خلیل عالینژاد و همنوازی قطعه «پرواز» با اشعاری از جلیل رحمتی، سید ابوالحسن روحالقدس، عطار نیشابوری، محمد تنهایی و هوشنگ ابتهاج (سایه) توسط این گروه دیده میشود.
مرادی در خصوص ویژگی این اثر نیز گفت: در تلفیق شعر و موسیقی، مضامین عرفانی اشعار در اولویت بوده و تلاش شده است با ملودیپردازی درخور و الگوریتمهای مناسب، فضای موسیقایی مطلوب برای خودنمایی مفاهیم شعری ایجاد شود.
وی در خصوص گروه تنبورنوازی مشتاق نیز بیان کرد: این گروه از سال ۱۳۹۶ با سرپرستی جلیل رحمتی و با حضور هنرمندان سنندجی زیر نظر حوزه هنری استان کردستان فعالیت خود را آغاز کرده است.
وی ادامه داد: در این آلبوم هنرمندان جلیل رحمتی، جهانگرد رحمتی، ساناز رشیدیان، زانیار محمدینسب، احسان فلاحی، به عنوان نوازندگان تنبور، حمید حاصلی نوازنده عود، مختار زندسلیمی نوازنده دف، آزیتا ابراهیمی و جلیل رحمتی همخوان در کنار داریوش گودرزی را به عنوان خواننده همراهی کردهاند.
گفتنی است، جلیل رحمتی متولد ۱۳۴۷ شهر کرند غرب (دالاهو) است که از کودکی زیر نظر پدرش درویش جهانگیر رحمتی شیوه مقامنوازی و مقامخوانی ساز تنبور را فرا گرفت. وی در کنار تلمذ در نزد برادران هنرمندش از محضر اساتید سید قاسم افضلی و منوچهر طاهرزاده در خصوص مقامهای تنبور و موسیقی ردیفی ایران بهره برد. رحمتی از سال ۱۳۷۰ فعالیت هنری خود را در سنندج ادامه داد و ضمن حضور در جشنوارههای داخلی و خارجی به همراه گروه «آبیدر» سنندج در سال ۱۳۹۸ در فستیوال جهانی موسیقی یونان مقام اول را کسب کرده است.
داریوش گودرزی خواننده گروه متولد ۱۳۵۵ سنندج است. وی ردیفهای آوازی را زیر نظر اساتید نادر وثوقی، جمیل صلواتی و صدیق تعریف فرا گرفت. وی از سال ۱۳۸۰ فعالیت حرفهای خود را آغاز و در سال ۱۳۸۷ همراه با گروه «آلان» موفق به کسب عنوان برتر جشنواره بینالمللی موسیقی فجر شد. وی هم اکنون به عنوان خواننده با گروه ارکستر فیلارمونیک کردستان مشغول به فعالیت است و این اثر اولین کار مشترک این خواننده با جلیل رحمتی محسوب میشود.
علاقهمندان جهت تهیه این آلبوم میتوانند از طریق شماره تماس ۰۸۷۳۳۲۴۶۲۴ و یا مراجعه حضوری به حوزه هنری استان کردستان اقدام کنند.
نظر شما