مظهر جشن و شادی شیعه غدیر است/  همه ما نسبت به غدیر مسؤولیت داریم/ بار سنگین هیأت با پشتیبانی سلسله نورانی شهدا همراه است

سیزدهمین همایش مدیران هیأت‌های محوری کشور با شعار «هیأت، دولت، مردم؛ حقوق و تکالیف» در مجتمع یاوران مهدی قم با سخنرانی اساتید مطرح پیرامون روابط متقابل هیأت و دولت، سیاست‌های برگزاری مراسم محرم و هیأت و مسئله احیای غدیر برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، حجت‌الاسلام والمسلمین ناصر رفیعی صبح امروز ۲۴ تیر ماه در سیزدهمین همایش مدیران هیأت‌های محوری و برگزیده کشور که در مجتمع یاوران مهدی قم برگزار شد، با اشاره به اینکه غدیر باید برای همگان معرفی شود، اضافه کرد: اگر غدیر انکار شود و نتوانیم حقانیت آن را اثبات کنیم در حقیقت امامت و مهدویت انکار می‌شود؛ داستان غدیر برای خودمان قطعی و حتمی شود و ما به عنوان یک هیأتی باید بتوانیم چند دلیل برای حقانیت آن بیان کنیم.
وی با اشاره به اینکه پیامبر اسلام برای همه‌چیز حتی نوع لباس پوشیدن سخن گفتند، محال است نسبت به جانشینی خود موضع‌گیری نداشته باشند، گفت: برخی می‌گفتند که پیامبر در مورد جانشین خود سخنی نگفته است درحالی‌که با زدن چنین حرفی در حقیقت به پیامبر توهین شده است.

 

 


وی ادامه داد: برخی مدعی شدند که رسول خدا خبرگانی را تعیین کرد تا جانشین را مشخص کنند درحالی که این فرضیه به هیچ وجه قابل اثبات نیست و در اسناد تاریخی هیچ اشاره‌ای به شورا نشده است.
حجت‌الاسلام والمسلمین رفیعی با اشاره به اینکه غدیر اعلام امامت نیست بلکه اعلام رسمیت امامت علی(ع) است، عنوان کرد: نخستین بار جانشینی پیامبر در خانه پیامبر در یوم الدار ۲۰ سال قبل از غدیر مطرح شده است.
وی با بیان اینکه در هیأت‌ها باید عالمانه سخنرانی و مداحی کرد، اظهار کرد: امروز دنیای فضای مجازی است و به راحتی هر سخنی در هر زمان و مکانی قابلیت انتشار دارد به همین علت افرادی که تربیون دارند باید بیشتر مراقب سخنان خود باشند.
رفیعی با تاکید بر اینکه بدون داشتن علم غدیر نمی‌توان برای غدیر کار کرد، گفت: هیأتی‌ها باید کتب مرتبط با غدیر را بخوانند و از آن دفاع کنند تا بتوانند غدیر را برای مردم ترویج کنند.


وی از دلایل سکوت امیرالمومنین (ع) بعد از وفات پیامبر یاد کرد و افزود: یهود به شدت بعد از پیامبر ترویج یافته و خطر آن زیاد شده بود، تفکر اجتهاد در میان اهل سنت بر نص مقدم شده بود، منافقان بسیاری در مدینه بودند و بسیاری از امام علی(ع) کینه به دل داشتند و نمی‌گذاشتند که ایشان در رأس باشند.
حجت‌الاسلام والمسلمین رفیعی یادآور شد: در مورد فتح مکه و تغییر قبله در قرآن آیاتی داریم که می‌گوید نعمت بر مسلمانان تمام شد اما در مورد روز غدیر داریم که نعمت تمام و کامل شد.
وی فریادها و اعتراض‌های حضرت زهرا(س) نسبت به غصب خلافت را دیگر نشانه حقانیت غدیر دانست و گفت: اگر جانشینان پیامبر در خلافت به حق بودند دختر پیامبر هیچگاه این همه صدمه و لطمه نمی‌دیدند.
حجت‌الاسلام والمسلمین رفیعی با اشاره به اینکه اگر مظهر عزا و غم شیعه عاشوراست مظهر جشن و شادی شیعه باید غدیر باشد، گفت: پاداش اطعام غدیر در روایات با اطعام ۱۲۴ هزار پیامبر برابری می‌کند.
استاد حوزه و دانشگاه با تاکید بر اینکه همه ما نسبت به غدیر مسؤولیت داریم، عنوان کرد: شاکر تلاش غدیریان اول رسول اکرم(ص) و دوم حضرت زهرا(س) هستند.

 



جانشین دبیر جامعه ایمانی مشعر:

بدون همراهی مردم، اتفاقات حکومتی رقم زده نخواهد شد

بنابراین گزارش در ادامه این همایش، رحیم آبفروش با اشاره به سند راهبردی جامعه ایمانی مشعر اظهار کرد: این سند در چند موضوع تعارف، ترابط، تعالی، تضایف، تثبیت و تداوم خلاصه می‌شود و ما این سند را به‌عنوان یک نقشه به صورت جدی دنبال خواهیم کرد تا بتوانیم به افق مطلوب اهل‌بیت(ع) در مورد هیأت برسیم.
وی اضافه کرد: در مسیر رسیدن به اهداف، بطور قطعی آفات، موانع و آسیب‌هایی است و ما باید از نفوذ ناامیدی مراقبت کنیم و به دنبال ترویج امید و در مسیر راسخ باشیم.


جانشین دبیر جامعه ایمانی مشعر با تاکید بر اینکه مدیران هیأت‌ها به عبارتی در سوق دادن مردم به سمت تعالی سکان‌داری می‌کنند، گفت: خادمی هیأت یک واژه مقدس است و بار سنگینی بر دوش ما می‌گذارد، برای اینکه بتوانیم به هدف تعالی برسیم باید شرایط مورد نیاز را در خود ایجاد و حفظ کنیم.
وی با اشاره به اینکه بار سنگین هیأت با پشتیبانی سلسله نورانی شهدا همراه است، اظهار کرد: در شرایط امروز که دشمن با تمام توان به میدان وارد شده هیأتی‌ها هم باید در کنار یکدیگر قرار گرفته و علاوه بر مراقبت و تقویت یکدیگر، به دنبال ایفای نقش‌های مهم باشند.


آبفروش برگزاری این همایش‌ها را فرصتی برای تجدید قوا، افزایش صمیمیت‌ها و انتقال تجربیات و نظرات دانسته و گفت: ما باید پرچم هیأت را قدرتمندانه برافراشته نگه داریم و برای گرامی‌داشت غدیر و محرم مبتنی بر اخلاق و عقلانیت آماده شویم و در امن‌ترین جای جهان برای اهل‌بیت(ع) خودمان را خرج کنیم.
وی با بیان اینکه بدون همراهی مردم اتفاقات حکومتی رقم زده نمی‌شود، اظهار کرد: ما محوریت این همایش را متناسب با شرایط امروز هیأت، دولت و مردم قرار دادیم تا بتوانیم به روابط و وظایف متقابل میان این سه بپردازیم‌.
جانشین دبیر جامعه ایمانی مشعر ادامه داد: امروز در شرایط بین‌المللی خاصی هستیم، همسایه شرق ما که سال‌ها درگیر دشمنانی بوده که از هزاران کیلومتر دورتر آمده و در افغانستان مستقر بودند و امروز وضعیت خوبی ندارد، عراقی‌ها هم عزادار بیش از ۱۰۰ شهید بیمارستان ناصریه هستند و امثال ما که قرار است در اربعین با آن‌ها عقد اخوت ببندیم امروز باید در کنار آن‌ها باشیم و برادری خود را ابراز کنیم.


وی با اشاره به اینکه امروز برادران و خواهران ما در سیستان و بلوچستان به واسطه بی‌تدبیری مسؤولان با مشکلات جدی روبرو هستند، گفت: امروز بی‌آبی در این استان صحنه‌هایی را پدید آورده که هر کدام‌از این صحنه‌ها یک روضه مکشوف است.
رحیم آبفروش از حرکت گسترده هیأتی‌ها در قالب پویش یا ساقی‌العطاشا در سیستان و بلوچستان یاد کرد و گفت: این پویش به صورت غیرمستقیم یک تبلیغ بزرگ از شیعه را رقم زد و توانست یک الگوی مناسب ارائه کند.


وی با تاکید بر اینکه آخرین فتوحات شهدا در سرزمین شامات باید توسط هیأتی‌ها تثبیت شود، اظهار کرد: جغرافیای سرزمینی باید ذیل جغرافیایی فرهنگی تعریف شود و اکنون فرصت برای خادمی هیأت‌ها در سرزمین سوریه فراهم شده است و هیأت‌هایی که توان تجهیزاتی و امکانات مالی مورد نیاز را دارند می‌توانند در سوریه حضور یابند و به نیازهای موجود به ویژه نیازهای فرهنگی پاسخ دهند و ما نیز با تامین تغذیه، اسکان و ایاب و ذهاب در داخل سوریه میزبان هیأت‌ها خواهیم بود.
آبفروش از انتخاب شعار «زیر علمت امن‌ترین جای جهان است» توسط هیأت‌های کشور خبر داد و افزود: هر چند عنصر استقلال برای هیأت یک موضوع مهم است و هر هیأت با هویت، تنوع، عنوان و شعار خاص خود شناخته می‌شود اماشعار کلی برای یک مجاهدت جمعی و رزمایشی بزرگ در نظرگرفته شده است.

 

 

کد خبر 1076009

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha