به گزارش خبرگزاری شبستان، حجتالاسلام والمسلمین وافی در سیزدهمین همایش مدیران هیأتهای محوری و برگزیده کشور که به همت جامعه ایمانی مشعر در قم برگزار شد، با اشاره به ویژگیهای زیارت آل یاسین بر لزوم ترویج و خواندن این دعا در هیآت، اظهار کرد: فراز پایانی این زیارت تقرب الی الله تعالی است.
وی با بیان اینکه این همایشها یک مباحثه جمعی علمی است، اضافه کرد: آشنایی با دغدغههای هیأتی، فوریتها و اولویتها برای هیأتیها لازم است.
این سخنران مذهبی از عطف، احساس، شور، استدلال، عقل، منطق و جریانسازی و تاثیرگذاری و خدمات اجتماعی بهعنوان ویژگیهای هیأت مؤثر نام برد و گفت: ما نه جزو هیأتهای سنتی هستیم نه جزو هیأتهای نوظهور بلکه در گروه هیأتهای فرهنگی هستیم و قرار است کارهای ویژهای را در کشور رقم بزنیم.
وی با بیان اینکه هیأت شاخص باید به دنبال ارتباط با مدرسه باشد و دربهای آموزش و پروش هم باید به روی هیأتیها باز باشد، گفت: مدارس باید با هیأت محل، شهر و استان ارتباط مستمر داشته باشند و هیأتیها هم نباید اجازه دهند در این ارتباط وقفهای ایجاد شود.
وافی ارتباط با مسجد، حوزه و طلاب را دیگر ویژگی مورد نیاز هیأت خواند و گفت: طلاب نیز باید تلاش کنند تا با هیآت ارتباط داشته باشند و در میان مردم نقشآفرینی کنند.
وی از تشکیل میز هیأت ذیل معاونت تهذیب حوزههای علمیه یاد کرد و گفت: هیأتهای حوزههای علمیه درحالی راهاندازی شده است که متاسفانه برخی در حوزه قدیم، از رفتن طلاب به هیأت به بهانههای نادرست جلوگیری میکردند اما امروز روزی است که هیأت در حوزهها برپاست و درب حوزهها به روی مردم باز شده است.
وافی خاطرنشان کرد: برخی از مراکز مشاورهای در کشور درحال ایجاد است که این مراکز هیچ بویی از دین نبرده و نظرات بطور کامل غربی و سکولار به مردم ارائه میشود.
وی سومین دغدغه جریان هیأتها را ارزیابی مجدد و دقیق وظایف خود دانست و گفت: هیأت نباید به یک فضای اجرایی صرف تبدیل شود و ما سراغ آنچه بوده، هستیم و باید باشیم نرویم و این موضوع نیازمند ارزیابی درست و دقیق توسط خود ما است.
وافی با تاکید بر اینکه ما باید نیازهای مخاطبان محله و منطقه خود را بدانیم و برای آنها برنامهریزی کنیم، اظهار کرد: جوانان ما را با یک شبهه و سؤال از هیأت میبُرند و اگر شما به او یاد ندهید که پاسخ شبهه را بدهد در حقیقت از دست خواهد رفت.
وی ارائه محتوای اصیل را دیگر نیاز هیأتها دانست و تصریح کرد: کادر و خادمان هیأت ارزش بسیاری دارند و ما باید برای این افراد برنامهریزی ویژه داشته باشیم چراکه این لایه خادمان اگر ساخته شوند میتوانند مخاطبان هیأت را جذب و به سمت هدف سوق دهند.
وافی پرداختن به قرائت قرآن کریم را دیگر نیاز هیأتها دانست و افزود: باید یک جایگاه ویژه در کنار منبر برای قاری داشته باشیم و برنامه ویژه قرائت را در دستور کار هیأت قرار دهیم و از فرصت پیش آمده در هیأت باید برای بیان تفسیر قرآن استفاده کنیم.
وی از تاکید رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر سوق دادن هیأتها به سمت مقتلخوانی یاد کرد و گفت: روضهخوانی اصیل و توجه به مقتل مورد نیاز است و منبریها و مداحان باید به صورت صریح، متن مقتل واقعه عاشورا را ذکر کنند.
نظر شما