الکترونیکی کردن فرایند انتخابات در کشور یک مطالبه جدی است

حجت الاسلام زکوی گفت: الکترونیکی کردن کامل فرآیند انتخاباتی همیشه مطالبه شورای نگهبان بوده و است، دو سال با انتخابات آینده فرصت داریم مطالبه کنیم چرا سیاست‌های راهبردی رهبری معطل مانده، تحقق این مطالبه را باید از دولت آینده بخواهیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از ساری، حجت الاسلام و المسلمین «علی اصغر زکوی» امروز(۲۶تیر) در نشست با نماینده ولی فقیه درمازندران به مناسبت سالروز تاسیس نهاد شورای نگهبان انجام شد، بیان کرد: اگر شورای نگهبان نبود به‌تدریج هویت نظام و پایداری ارکان از بین می‌رفت به فرموده امام راحل تضعیف و توهین شورای نگهبان امری خطرناک برای کشور و اسلام است.

رئیس دفتر نظارت و بازرسی انتخابات شورای نگهبان مازندران افزود: شورای نگهبان باید همواره بر طبق قانون و شرع مقدس عمل کند اما انسان است و جایز به خطا! همیشه کسانی بوده و هستند به همین دلیل ممکن الخطا بودن نسبت به تصمیمات شورای نگهبان اشکالاتی و ایراداتی داشتند و فکر می‌کنند که در برخی از مواقع می‌شد تصمیم بهتری اتخاذ می‌شد، اما با اینکه نسبت به این شورا انتقادی دارند اما در عمل به تصمیم شورا تمکین می‌کنند.

 

حجت الاسلام زکوی تصریح کرد: در مقابل گروهی داریم که سرخطشان بیرون از کشور است و بیگانگان مخالف نظام و همراهی داخلی‌شان که خودنما هستند، همیشه ارکان نظام را مورد هجوم و تضعیف قرار می‌دهند، که این رویکردها که همان جنگ نرم ترکیبی و ادراکی بر علیه نظام بوده و خطرناک است.

 

وی خاطرنشان کرد: ایجاد تزلزل در اعتقادات دینی مردم، ایجاد تردید نسبت به پایه‌های اقتدار نظام، ایجاد تردید در اسلام سیاسی و مهندسی افکار از جمله مصادیق جنگ نرم است این کلیدواژه‌ها را مقام معظم رهبری به‌کار بردند، و تا کنون تلفات زیادی داشت، نباید از این حملات و هجمه‌ها نباید غفلت کنیم.

 

حجت الاسلام زکوی اذعان کرد: خوشبختانه انتخابات ۱۴۰۰ با تمام فرازونشیب‌ها پشت سر گذاشته شد، نسبتا هم همکاری خوبی بین همه نهادها وجود داشت اما آسیب‌های تکراری و متفاوتی را شاهد بودیم، به‌دلیل اخلال در شروع کار دستگاه احراز شاهد تاخیرها از نیم تا سه ساعت کم‌سابقه و بی‌سابقه بودیم.

 

وی ادامه داد: گزینش نامناسب و آموزش ناکافی در برخی از عوامل انتخاباتی اعم از اجرایی و نظارتی را توسط افرادی که مسئولیت‌پذیر نبودند، همچنین مشکل تکراری ورود کانون‌های ثروت و قدرت و فرصت‌طلبانی که برای حمایت از کاندیداهای خاص وارد عرصه شده به‌خصوص در شوراها و مجلس قبل و آینده پول می‌ریزند، از جمله تفاوت‌های این انتخابات بوده است.

 

حجت الاسلام زکوی گفت: تمدیدهای مکرر که هر جا دستمان رسید را لغو کردیم، داستان پرغصه تایید و رد صلاحیت‌های کاندیداهای شوراها، آمار بالای آرای باطله ماخوذه، نقص قانون در تعیین شرایط ثبت‌نام کنندگان که فله‌ای آمدند ثبت‌نام کردند که مشکلاتی ایجاد شد.

 

رئیس دفتر نظارت و بازرسی انتخابات شورای نگهبان استان تاکید کرد: شورای نگهبان کشور تابع متغیرهای فراوانی است که تحت اختیار ما نیست، اولین مشکل این است که با وصله پینه کردن و تبصره زدن کاری حل نمی‌شود، تغییر قانون اساسی و تدوین قانون جامع انتخابات در دو پایه سیاست‌های کلی و دوم تجربه چهل و چند ساله باید صورت بگیرد.

 

وی در ادامه با اشاره به راهکارها، بیان کرد: قانونی که شرایط ثبت‌نام‌کنندگان را از کلی گویی خارج کند، دوم اینکه شرایط ثبت‌نام کنندگان به‌گونه‌ای تدوین شود که مجاز به ثبت‌نام فله‌ای نباشند، افزایش هزینه تخلف به‌صورت متناسب‌سازی جرم با جریمه، شفاف‌سازی هزینه‌ها و گردش مالی نامزدها، سالم‌سازی فضای انتخابات و حاکمیت قانون و اخلاق، با سازوکارهای مالی جلوی لابی گری اشخاص حقیقی و حقوقی گرفته شود و سبک‌سازی فرآیند انتخابات است چرا که قانون انتخابات پیچیده است اصلاحیه هم اضافه شده است.

 

حجت الاسلام زکوی افزود: در قانون انتخابات باید اتفاق جدیدی بی‌افتد، تا همین قانون وجود دارد بخشی از آسیب‌ها وجود دارد، الکترونیکی کردن کامل فرآیند انتخاباتی همیشه مطالبه شورای نگهبان بوده و است البته ساختار الکترونیک طوری باشد که خدشه‌ای وارد نکند و از آرای مردم به‌درستی صیانت کند، دو سال با انتخابات آینده فرصت داریم مطالبه کنیم چرا که سیاست‌های راهبردی رهبری معطل مانده باید از دولت آینده بخواهیم.

کد خبر 1076479

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha