به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، «بهزاد هرمزی» ظهر امروز (یکشنبه 27 تیر) در نشست خبری با اصحاب رسانه استان گلستان اظهار کرد: استان گلستان به ظاهر سرسبز ولی فقر منابع آبی در آن وجود دارد و منابع آب استان متاسفانه وابسته به چاه های عمیق است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب گلستان ادامه داد: گرگان و کرمان دو مرکز استانی است که منابع آبی آن وابسته به چاه است، در استان 35 هزار حلقه چاه وجود دارد که 13 هزار حلقه چاه آن غیرمجاز است و 600 حلقه شرب فعال داریم و مسئولیت آب شرب شهرها و روستاها توسط این حلقه انجام می شود.
هرمزی بیان کرد: امسال آورده رودخانه ها تا 70 درصد کاهش یافته و منابع زیر زمینی ما نیز بیش از 240 میلیون متر مکعب را به دلیل استفاده بی رویه از دست دادیم.
وی گفت: 40 درصد از دبی چاه های آب را از دست دادیم و نیاز آب شرب استان نزدیک به 6 هزار و 700 لیتر برثانیه است و ظرفیت برداشت ما پنج هزار و 300 لیتر برثانیه است و به دلیل کاهش دبی به کمتر از پنج هزار لیتر بر ثانیه رسیدیم.
این مقام مسئول به یکپارچه سازی آب و فاضلاب شهری و روستایی اشاره کرد و اظهارداشت: نخستین اولویت ما در کنار یکپارچه سازی بررسی مشکلات آب شرب بود.
هرمزی تاکید کرد: پیش بینی می کردیم که در تابستان 1400 با مشکل اساسی رو به رو هستیم و پس از اعلام خطر ما در 29 مهر سال گذشته جلسه ای در هیئت رئیسه مجلس برگزار شد و استاندار مسائل را مطرح کرد و مصوب شد که برخی از اقدامات اضطراری در استان انجام شود.
وی افزود: بنا بود 40 درصد این اعتبارات مصوب هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی از استان و 60 درصد از اعتبارات ملی و از سوی وزارتخانه تامین شود.
مدیرعامل آب و فاضلاب گلستان به بدهی به پیمانکاران گلستان اشاره کرد و گفت: به این دلیل برخی از پیمانکاران ما در اجرای پروژه ها شرکت نمی کنند و نیازمند تزریق اعتبارات هستیم.
هرمزی به حل مشکلات آبرسانی اشاره کرد و افزود: نزدیک به 70 حلقه چاه از سوی آب منطقه ای به ما معرفی شد و آن چاه هایی که از نظر کیفیت داشت توانستیم بخشی از مشکل را برطرف کنیم.
وی گفت: 80 تا 85 لیتر برثانیه از بخش خصوصی و 35 لیتر برثانیه از طریق بخش خصوصی تامین آب شرب شهری تامین شده و توانستیم بخشی از مشکل را برطرف کنیم.
این مقام مسئول با بیان اینکه قطع برق بیش از هر چیزی به ما آسیب زد، افزود: در ساعت اوج مصرف قطع برق به ما آسیب زد و بین دو تا پنج ساعت در روزهای گرم چاه های ما از مدار خارج می شد.
وی با بیان اینکه یک هزار و 17 کیلومتر از مسیر شبکه آبرسانی در شهرها نیاز به اصلاح و بازسازی دارد، تاکید کرد: یک هزار میلیارد تومان برای بازسازی شبکه های آب شرب در شهرها اعتبار نیاز داریم و این در حالی است که در سال گذشته حتی اعتبار بازسازی یک کیلومتر آب شرب شهری را به ما ندادند.
این مقام مسئول بیان کرد: برای تکمیل شبکه آب روستایی به دو هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد و امسال یک عدد بسیار خوبی در حوزه آب شرب روستایی تخصیص داده شده است.
هرمزی افزود: 630 میلیارد تومان در حوزه روستایی اعتبار تزریق شده است و جای خرسندی دارد که می تواند در این زمینه فعالیت کنیم.
وی به تغییر الگوی کشت اشاره کرد و گفت: یک میلیون و 500 هزار راس دام در استان وجود دارد که در برخی از شهرهای استان بیش از مصرف انسانی مصرف شرب دام است که از شبکه شرب استفاده می شود و در این گذر جای جهاد کشاورزی و سیاستگذاری در زمینه تامین آب دام خالی است.
این مقام مسئول بیان کرد: در برخی از روزها یک هزار و 200 تولید آب شرب در گرگان داشتیم و دو برابر آن چیزی که تولید می کردیم مصرف آب داشتیم.
نظر شما