به گزارش خبرگزاری شبستان در کردستان، یعقوب گویلیان مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کردستان در نشستی که با حضور فعالین فرهنگی روستاهای منطقه هورامان در محل هتل جهانگردی سنندج برگزار شد، اظهار کرد: سالها تلاش و کوشش مسئولین و مردم روستاها و شهرهای هورامانات در صیانت و معرفی این گنجینه بی پایان با ثبت جهانی، برای همیشه ماندگار خواهد ماند.
وی دلسوزی، همدلی، همکاری و ارتباط نزدیک دهیاران را لازمه حفاظت و صیانت از فرهنگ و تاریخ روستاهای هورامانات برشمردو افزود: احیا سنتها و آئینهای فراموش شده، بافت با ارزش و شیوهای معیشتی و باغداری و همچنین حفظ محیط زیست و بسیاری موارد دیگر در منطقه هورامانات از اولویتهای دهیاران و بخشداران بوده و در این راستا این ادارهکل آماده هرگونه همکاری است.
وی با اشاره به حضور گسترده گردشگران داخلی و خارجی در پسا کرونا در روستاها و شهرهای هورامان گفت: از تمامی مسئولان روستاها و شهرهای هورامان این انتظار را داریم که حتما ظرفیت پذیرش به منظور جلوگیری از آسیب دیدن فرهنگ و تاریخ هورامان در زمینه تورها و گردشگران ورودی به این منطقه مد نظر قرار دهند در همین راستا از مدیران دفاتر خدمات مسافرتی نیز انتظار میرود در این خصوص بیشتر همراهی کنند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کردستان به ارتباط بیشتر دهیاران و سایر مسئولان هورامانات با مجموعه ادارهکل میراث فرهنگی استان اشاره و عنوان کرد: پیگیری و تلاش برای توسعه زیرساختهای روستاهای منطقه هورامانات با همکاری سایر ارگانهای دولتی و خصوصی یکی از برنامههای این ادارهکل بوده که در صورت ثبت جهانی قطعا زیرساختها به شیوهای بسیار مطلوبتر توسعه پیدا خواهد کرد.
تولید 18 ویدیو کلیپ معرفی جاذبههای گردشگری و صنایع دستی کردستان
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان کردستان همچنین از تولید 18 ویدیو کلیپ مربوط به معرفی جاذبههای گردشگری و رشته های صنایع دستی استان کردستان خبر داد و گفت: هزینه ساخت و تولید این کلیپها از محل یک درصد اعتبارات پروژههای عمرانی و جاری که جهت تولید فیلم و ویدیو اختصاص یافته تامین شده که با همکاری صدا و سیمای مرکز کردستان اقدام به ساخت این ویدیوها شده است.
گویلیان اعلام کرد: تعداد 8 عدد از این ویدیوها مربوط به معرفی صنایع دستی استان است که شامل رشته های نساجی سنتی، خراطی، زیورآلات سنتی، مصنوعات چرم، چاقوسازی، پسک بافی و کلاش است.
وی سپس با اشاره به این موضوع که تعداد سه عدد از این ویدیوها به معرفی رو ستاها و شهرهای ملی و جهانی اختصاص یافته است، اذعان کرد: در این کلیپها مریوان به عنوان شهر جهانی کلاش بافی و روستای دیوزناو سروآباد به عنوان روستای ملی ارغوان بافی و روستای کاکوی سفلی از توابع شهرستان دهگلان به عنوان روستای ملی گلیم بافی معرفی میشود.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان کردستان اضافه کرد: مابقی این ویدیو ها به معرفی پنج روستای شهرستان بانه و دو روستای شهرستان سقز میپردازد که این روستاها شامل روستاهای، آرمرده، شوی، آلوت، سونج، نجنه، قلندر و پارسانیان است که تا پایان هفته آینده تمامی کلیپها برای پخش از صدا و سیمای مرکز کردستان و استفاده در فضای مجازی آماده میشود.
سهشنبه سرنوشتساز برای ثبت جهانی هورامان
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کردستان از بررسی نهایی پرونده ثبت جهانی منطقه هورامان در روز سهشنبه 5 مرداد ماه سال 1400 خبر داد و اظهار کرد: روز سهشنبه 5 مرداد ماه سال جاری با حضور نمایندگان کشورهای عضو یونسکو و به صورت ویدئو کنفرانس پرونده ثبت جهانی هورامان بررسی و تصمیم گیری در خصوص ثبت این منطقه اخذ خواهد شد.
گویلیان افزود: منطقه هورامان شامل حدود 600 روستا و شهر بوده که در استانهای کردستان و کرمانشاه قرار گرفته است.
وی اظهار داشت: این پرونده یکی از مهمترین پروندههای ثبت منظر فرهنگی تاریخی در یونسکو است که وسعتی بالغ بر 3000 کیلومتر و عرصهای بیش از 1000 کیلومتر را شامل میشود.
وی به تلاشهای بیوقفه مدیر پایگاه منظر فرهنگی تاریخی هورامان و تیم این حوزه در مدتی بیش از5 سال اشاره کرد و گفت: در صورت ثبت جهانی این منطقه در رور سهشنبه 5 مرداد ماه نقطه عطفی در تاریخ استان و کشور خواهد بود که امیدواریم نتیجه زحمات همکاران در وزارت متبوع و این ادارهکل با خبر مسرت بخش ثبت هورامان به ثمر بنشیند.
نظر شما