نخستین پژوهشگاه زغال سنگ کشور در خراسان جنوبی راه اندازی می شود

ملانوری از راه اندازی نخستین پژوهشگاه زغال سنگ کشور با سرمایه گذاری بخش خصوصی در شهرستان طبس خبر داد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «حمید ملانوری» امروز (۴ مرداد) در ستاد توسعه خاوران اظهار کرد: معدن، یکی از بزرگترین پتانسیل ها و ظرفیت های استان و به عنوان محوری ترین موضوع سرمایه گذاری خراسان جنوبی مطرح است.

 

استاندار خراسان جنوبی ادامه داد: از بدو ورود به موضوع سرمایه گذاری بر روی ظرفیت های استان، به حوزه معدن توجه ویژه ای شده و همه هدف هم این است که با تسهیل در روند کار، سرمایه گذاری در این بخش را تسریع نماییم.

 

ملانوری بیان این که همواره تأکید مان بر ورود سرمایه گذاران دارای اهلیت و صلاحیت بوده، گفت: ما تمایل نداریم ذخایر استان را در اختیار سرمایه گذارانی قرار دهیم که کار را در نیمه راه رها کرده و سرمایه گذاری شان نتیجه مطلوبی برای استان به همراه نداشته باشند. 

 

وی تصریح کرد: بر اساس گزارش اداره کل صنعت، معدن و تجارت، در حال حاضر 230 معدن دارای پروانه در سطح استان داریم که به واسطه کم کاری سرمایه گذاران، غیرفعال می باشند.

 


استاندار خراسان جنوبی افزود: ما به دنبال رفع مشکل از مسیر این معادن غیرفعال و برگرداندن آنها به چرخه فعالیت هستیم اما تمایل نداریم با کسانی وارد فعالیت شویم که تجربه های گذشته را تکرار کنند، ما را معطل بگذارند و استان از حضورشان بهره ای نبرد.

 


وی، جلوگیری از خام فروشی را یکی دیگر از اهداف ستاد توسعه خاوران در راستای واگذاری معادن استان به سرمایه گذاران عنوان کرد و گفت: خارج شدن مواد معدنی به صورت خام و فرآوری نشده، لطمه و خسارت بزرگی به استان و کشور است.

 


ملانوری تأکید کرد: فرآوری مواد معدنی و ایجاد صنایع پایین دستی و بالادستی در جوار معدن، فرصت و بهانه ای برای رشد صنعت در استان است.

 


استاندار خراسان جنوبی با اشاره به راه اندازی پژوهشگاه زغال سنگ کشور در راستای تفاهم نامه منعقده با هلدینگ زرین، خاطرنشان کرد: این پژوهشگاه در راستای انجام کارهای علمی پژوهشی و استفاده از ظرفیت نیروی انسانی خلاق استان، نقش بسزایی خواهد داشت.

 

وی به موضوع ساماندهی مراکز آموزش عالی در سطح کشور اشاره کرد و متذکر شد: در همین زمینه مقدمات کار برای ادغام دانشگاه صنعتی استان در دانشگاه بیرجند فراهم شد اما با پیگیری هایی که صورت گرفت، توانستیم از تحقق آن جلوگیری کنیم.

 


ملانوری تأکید کرد: یکی از مهمترین دلایل مخالفت ما با این بخشنامه، وجود معادن استان است که نقش مؤثری در ایجاد واحدهای صنعتی، اشتغال، درآمدزایی و توسعه دارند و بالطبع تحصیل و مهارت آموزی می تواند این روند را تسریع نماید.

 

وی خاطرنشان کرد: دانشگاه صنعتی می بایست برای ایجاد رشته های مرتبط با ظرفیت های استان پیگیری نماید. 

 

استاندار خراسان جنوبی در ادامه به موضوع گردشگری اشاره کرد و گفت: بنا به مصوبه ستاد توسعه خاوران، اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مکلف است اطلس گردشگری استان را تدوین نماید.

 


ملانوری در حین توضیحات مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی درخصوص فرصت های سرمایه گذاری استان در زمینه گردشگری، متذکر شد: میراث فرهنگی می بایست این فرصت ها را با کلیه جزئیات به صورت نقطه به نقطه ارائه نماید تا سرمایه گذاران بتوانند با استفاده از این اطلس، از اقدامات انجام شده در راستای تأمین زیرساخت ها مطلع شوند و برای حوزه فعالیتی خود، بهتر برنامه ریزی نمایند.

 


وی در جریان توضیحات مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی استان درخصوص میزان پیشرفت تفاهم نامه شرکت شهرک های صنعتی کشور، بر تسریع در روند اجرای کار تأکید نمود و از اقدامات صورت گرفته در راستای جذب و هزینه کرد 16 میلیارد تومان اعتبار در تأمین زیرساخت های شهرک های صنعتی استان تشکر کرد.

 

گفتنی است: در سیزدهمین ستاد توسعه خاوران با حضور کلیه اعضا برگزار شد، تفاهم نامه ای به مبلغ ۵۰۰ میلیارد تومان با شرکت کیمیای زنجان گستران و در راستای سرمایه گذاری و بهره‌برداری از معادن و صنایع معدنی استان مبادله شد.

 

 

 

کد خبر 1078877

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha