عملیات مرصاد؛  شکستی ابدی برای منافقین

عملیات مرصاد، نمادی از مقاومت بزرگمردانی است که با اقتدار و ایمان خویش در برابر منافقان و حامیان آنها ایستادگی کردند تا این شجاعت و ازخودگذشتگی هیچوقت از اذهان مردم فراموش نشود.

به گزارش خبرگزاری شبستان در کرمانشاه ،عملیات مرصاد یا عملیات فروغ سالروز عملیات غرور آفرین مرصادجاویدان، نام نبردی است که توسط سازمان مجاهدین خلق طرح‌ریزی شد و میان جمهوری اسلامی ایران و سازمان مجاهدین خلق در اواخر جنگ ایران و عراق، در سال۱۳۶۷ در گرفت.

 

سازمان مجاهدین خلق در نشستی مشترک با رژیم بعث به این نتیجه رسید که با یک عملیات نظامی با حمایت ارتش صدام و خصوصا نیروی هوائی، می‌توان حکومت مرکزی ایران را نابود کرد. این عملیات فروغ جاویدان نامیده شد. بعد‌ها مجموعه تلاش نیرو‌های سپاه،  بسیج و هوانیروز برای مقابله با دشمن و آزادسازی شهر‌های اسلام آباد و کرند، عملیات مرصاد نام گرفت.

 

عملیات مرصاد آخرین عملیات رزمی جمهوری اسلامی ایران در جنگ تحمیلی هشت ساله است، با این تفاوت این بار نیرو‌های دشمن از جنس عراقی نبودند، بلکه ایرانیانی بودند که در قالب نیرو‌های شبه نظامی موسوم به ارتش آزادی بخش ملی، تحت رهبری مجاهدین خلق، با حمایت دولت عراق به مرز‌های ایران حمله کرده بودند. عملیات مرصاد در پاسخ به عملیاتی به نام فروغ جاویدان انجام گردید.

 

عملیات فروغ جاویدان توسط نیرو‌های مجاهدین خلق مستقر در عراق طراحی و اجرا و از پشتیبانی کامل دولت وقت عراق برخوردار بود که با هدف فتح تهران طی یک برنامه زمانبندی شده ۳۳ ساعته طراحی و تدارک یافته بود. لازم به ذکر است که پیش از عملیات فروغ جاویدان نیرو‌های ارتش آزادی بخش دو عملیات دیگر را در مرز‌های ایران به نام‌های آفتاب و چلچراغ نیز انجام داده بودند. عملیات آفتاب در نیمه شب هفتم فروردین ۱۳۶۷ در مرز‌های جنوبی کشور و در چهل کیلومتری شهر شوش و عملیات چلچراغ نیز در ساعت ۱۲ شب ۲۸ خرداد ۱۳۶۷ و در غرب کشور انجام شد که این دو عملیات برای منافقین هیچگونه موفقیتی را در پی نداشت.

 

فرماندهی نیروهای ایرانی در این عملیات بر عهده صیاد شیرازی و فرماندهی مجاهدین خلق در این ماجرا مسعود رجوی بود.

* عملیات غرور آفرین مرصاد به پایان و افول منافقین کوردل در کشور تبدیل شد

 

حجت الاسلام  جوادفاطمی نسب در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری  شبستان در کرمانشاه گفت: منافقین کوردل با حمایت صدام ملعون به خیال خام خود از مرزهای غربی به کشور حمله کرده و برای رسیدن به پایتخت کشور طی چندروز وعده داده بودند غافل از اینکه رزمندگان شجاع و دلاور اسلام همانند کوه در برابر آنها ایستادگی کرده و طومار آنها را درهم پیچیدند. 

 

امام جمعه سرپل ذهاب افزود: عملیات غرور آفرین مرصاد به پایان و افول منافقین کوردل در کشور تبدیل شد و برای همیشه آنها را به زباله دان تاریخ فرستاد.

 

وی خاطر نشان کرد:  شهید صیاد شیرازی در طراحی و اجرای پیروزمندانه این عملیات نقش بسیار مهمی داشت بطوریکه منافقین در زمان شهادت این شهید والامقام ادعای انتقام عملیات مرصاد را داشتند .

 

حجت الاسلام فاطمی نسب تصریح کرد : عملیات‌های دوران دفاع مقدس باید برای نسل جوان و نوجوان بازگو شده و در سالروز آن مراسمات یادبود برگزار می شود چون نقش مهمی در ترویج فرهنگ جبهه و شهادت در جامعه دارد .

*خواب منافقین تعبیر نشد

 

اله رضا اکبری گفت: در عملیات مرصاد منافقین عزم خود را جزم کردند با تجهیزات و امکانات فوق العاده سه روزه تهران را فتح کنند و در خیال باطل شان این بود که در شهرها منافقین به جمع شان می پیوندند که خوابشان تعبیر نشد.

 

امام جمعه سنقر و کلیایی افزود: امام سجاد درباره افراد منافق و کافر فرمود: خداوند دشمنان ما از را از احمق ها قرار داد، این ها احمق هستند و تجزیه و تحلیل هایشان از واقعیت ها همین گونه است و حقایق عالم را نمی بینند، به طور مثال بن سلمان از این خیالات در ذهن می پروراند و می گوید‌: اکنون بهترین موقعیت است که اغتشاش و اختلاف را داخل ایران ببریم و تعدادی از افراد فاسق و فاسد نیز همراه او می شوند.

 

وی با اشاره به ویژگی بارز  عملیات مرصاد خاطر نشان کرد:  در این عملیات مجاهدان فداکاری که در طول ۸سال دفاع مقدس همواره در خط مقدم جبهه بودند ولی توفیق شهادت نیافتند با احساس خوشحالی و شعف از اینکه درب شهادت هنوز بسته نشده و به امید شهادت و وصول به معبود خویش وارد نبرد با منافقین شدند و به آرزوی دیرینه خود نائل آمدند.

*گسترش فرهنگ جهاد و شهادت در جامعه

 

ارسلان سلطانقلی گفت:  رزمندگان اسلام و شهدا دست خدا شدند که بالاترین دست هاست «يَدُ اللَّهِفَوْقَ أَيْدِيهِمْ» و دشمن منافق زبون در این ایام در کمینگاه مرصاد تار و مار کردند تا درس عبرتی برای همه دشمنان ایران اسلامی باشد.

 

فرمانده ناحیه مقاومت بسیج سپاه اسلام آبادغرب افزود: برگزاری یادواره ها و یاد این عزیزان و شهدا در اصل برای این است که یادمان نرود و فرهنگ جهاد و شهادت را که جامعه باید آیه ( وَلَا تَحْسَبَنَّ الَّذِينَ قُتِلُوا فِي سَبِيلِ اللَّهِ أَمْوَاتًا بَلْ أَحْيَاءٌ عِنْدَ رَبِّهِمْ يُرْزَقُونَ) را هر روز به خودش یادآوری کند تا هیچ خصم زبون جرأت نکند به خاک و نوامیس ملت مسلمان ایران چشم طمع داشته باشد که با رواج این فرهنگ چشم از حدقه در خواهد آمد همچنان که مردم این دیار در طول 8 سال دفاع مقدس این را ثابت کردند.

 

وی  خاطر نشان کرد:  به یاد داشته باشیم منافقان چه کسانی بودند و هستند که پشت به مردم و ولایت فقیه، دست در دست اجانب آمریکایی‌ها و صدامیان دادند و خیانت ها به کشور کردند که تاریخ از یاد آوری و باز آوری  این خیانت ها شرم دارد و امروز نیز همچنان مشغول خباثت و خیانتکاری هستند.

 

سلطانقلی  تصریح کرد : نسل جوان باید طبق آیات قرآن با تقوا راه درست را پیدا کند و ما باید قدر پاکی و بی آلایشی جوانان را بدانیم و در مسیر شریعت و تقوای الهی گام برداریم که خداوند نیز به فضل خویش راه درست را به ما نشان خواهد داد و ما خودمان با عمل درست به آیات قرآن بهترین الگو برای جوانان باشیم و شهدا که عِنْدَ رَبِّهِمْ يُرْزَقُونَ هستند، زنده اند و ناظر بر اعمال و رفتار ما هستند و ما  اگر از راه شهدا برویم مشاهده می کنیم برخی از این شهدا به مقاماتی رسیده اند که  یک شبه ره صد ساله را پیموده اند.

 

عملیات مرصاد در روز پنجشنبه، ۶مرداد ۱۳۶۷ با رمز مبارک یا علی ابن ابی طالب (علیه‌السّلام) و به منظور مقابله با منافقین در منطقه اسلام آباد و کرند در غرب استان کرمانشاه آغاز  و در این عملیات، ۱۶۰۰ تا ۲۰۰۰ تن از نیرو‌های منافقین به هلاکت رسیدند و حدود هزار تن زخمی شدند که در میان کشته شدگان و اسرا تعداد زیادی از کادر‌های سازمان و فرماندهان تیپ‌ها دیده می‌شدند.

 

در این عملیات دشمن با در اختیار داشتن ۲۵ تیپ که مجموعا چهار تا پنج هزار نفر را در بر می‌گرفت و همچنین با بهره گیری از مساعدت‌های دولت عراق که شامل ۱۲۰ دستگاه تانک، ۴۰۰ دستگاه نفربر، ۹۰ قبضه خمپاره انداز ۸۰ میلی متری، ۳۰ قبضه توپ ۱۲۲ میلی متری، ۱۵۰ قبضه خمپاره ۴۰۰ میلی متری، هزار قبضه تیربار کلاشنیکف، ۳۰ قبضه توپ ۱۰۶ میلی متری و ۱۰۰۰ دستگاه کامیون و خودرو می‌شد به مرز‌های غربی کشور حمله کرد.

 

سرانجام  منافقین پس از تحمل یک شکست استراتژیک در پشت تنگه «پاطاق» روز جمعه ۷ مرداد ۱۳۶۷ رسما اعلام کردند که از شهر‌های اسلام آباد و کرند عقب نشینی کرده‌اند.
 

کد خبر 1079108

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha