جهاددانشگاهی زمینه تلفیق علم، اندیشه و هنر و مهارت را فراهم آورد

ملانوری گفت: جهاددانشگاهی زمینه تلفیق علم، اندیشه و هنر و مهارت را فراهم آورد، روحیه خودباوری و ریسک پذیری را در جامعه تقویت کند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از بیرجند، «حمید ملانوری» امروز (۵ مرداد) در آستانه 16 مرداد سالروز تاسیس جهاددانشگاهی در دیدار با رییس و معاونین این نهاد با بیان اینکه فعالیت های خوبی با دغدغه و حساسیت در جهاددانشگاهی انجام می شود، اظهار کرد: خراسان جنوبی، استان پرظرفیتی است که بزرگترین و اولین منبع توسعه آن، منابع انسانی است که استان از آن برخوردار است.


استاندار خراسان جنوبی تأکید کرد: معدن و کشاورزی و صنعت گردشگری، گیاهان دارویی و مرز از جمله مزیت‌ها و ظرفیت های بزرگ و محورهای توسعه و پیشرفت استان است.

 

وی از ذخایر معدنی غنی با کانی های متنوع استان گفت و اظهار کرد: شایسته نیست خراسان جنوبی با چنین استعدادهایی، استانی محروم نامیده شود.

 

ملانوری اشاره ای به فعالیت ستاد توسعه خاوران در استان جهت شناسایی فرصت ها و ظرفیت های استان داشت و افزود: این با هدف محرومیت زدایی، توسعه اقتصادی و ایجاد اشتغال راه اندازی شد که پس از برگزاری جلسات کارشناسی متعدد با حضور مدیران دستگاه های اجرایی و فعالان بخش اقتصادی استان؛ شیوه نامه اجرایی طرح تهیه و با توجه به اینکه طرح ستاد توسعه خاوران یک طرح نو و جدیدی بود به منظور همفکری، رفع موانع و مشکلات احتمالی موجود و اظهار نظر فعالان بخش های اقتصادی شیوه نامه اولیه به همه دستگاه های اجرایی و فعالان بخش اقتصادی ابلاغ شد.


وی ادامه داد: در نهایت شیوه نامه نهایی طرح با تعداد 5 کمیته (کمیته شناسایی نخبگان و ایده های نو – کمیته شناسایی فرصت ها و مزیت های سرمایه گذاری-کمیته جذب سرمایه گذاران بخش خصوصی – کمیته اطلاع رسانی و فرهنگ سازی و کمیته پایش و ارزیابی عملکرد) و تشکیل ستادهای شهرستانی و معین های توسعه ای تهیه، تدوین و ابلاغ شد.


استاندار خراسان جنوبی بیان کرد: شناسایی فعالان بخش خصوصی دارای سرمایه های علمی، اقتصادی و فنی و جذب آنان برای سرمایه گذاری در زمینه های مختلف، شناسایی و احصاء تهدیدها، موانع و ارائه راهکارهای عملیاتی در مسیر توسعه استان، تدوین شیوه های اطلاع رسانی و فرهنگ سازی برای سرمایه گذاری و ... از اهداف این ستاد است.


ملانوری ضمن تشکر مجدد از اقدامات جهاددانشگاهی، یادآور شد: جهاددانشگاهی زمینه تلفیق علم، اندیشه و هنر و مهارت را فراهم آورد، روحیه خودباوری و ریسک پذیری را در جامعه تقویت کند.


وی خاطرنشان کرد: از جهاددانشگاهی انتظار داریم که در راستای سواد رسانه ای، تولید محتوا و هدایت پایان نامه های دانشجویی به سمت نیاز ها و پتانسیل های استان اقدام کنند.

 

«جلال الدین صادقی» رئیس جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی هم در این دیدار به تشریح فعالیت های جهاددانشگاهی در محورهای آموزش، پژوهش و فرهنگ پرداخت و با بیان اینکه در حوزه آموزش‌های کوتاه مدت، آموزش‌های ضمن خدمت، آموزش عالی، مرکز آزمون و کالج زبان‌های خارجی جهاد دانشگاهی را داریم، گفت: ابن حسام خوسفی می‌تواند یک برند فرهنگی برای خراسان جنوبی تبدیل شود و جهاددانشگاهی نیز برای معرفی این شخصیت به برگزاری جشنواره هایی با موضوع شعر ابن حسام در سطح ملی پرداخته است.

 


صادقی ادامه داد: معاونت پژوهشی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی متناسب با ظرفیت ها و پتانسیل های استان و مامویتی که جهاددانشگاهی کشور به آن واگذار کرده، در سه محور گیاهان دارویی استراتژیک شامل؛ عناب، زرشک و زعفران، آسیب‌های اجتماعی و مدیریت شهری و روستایی پرداخته و اقداماتی انجام داده است.

 


وی تصریح کرد: جهاددانشگاهی بر روی گیاهان دارویی به عنوان پتانسیل ارزشمند منطقه‌ای و پتانسیلی که می‌تواند اشتغال و به ویژه اشتغال روستایی را رقم بزند، متمرکز شده و با تاسیس مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی پژوهش‌هایی ارزشمند انجام داده که منجر به تولید دانش فرآورده‌های فراسودمند و 16 ثبت اختراع شده است.

 


صادقی با بیان اینکه در بحث آسیب‌های اجتماعی، دبیرخانه علمی آسیب‌های اجتماعی به جهاد دانشگاهی واگذار شد، تصریح کرد: در حوزه آسیب‌های اجتماعی سعی کرده‌ایم با اجرای طرح‌های پژوهشی، برگزاری کارگاه‌ها و نشست‌ها، همایش‌ها و مسابقات آموزش‌های لازم را به جامعه هدف ارائه دهیم.

 


وی با اشاره به فعالیت دفتر بانک خون بند ناف و ذخیره سازی بیش از 600 نمونه در استان، از آغاز به کار آزمایشگاه تشخیص طبی و پزشکی در آینده نزدیک در شهرستان قائنات اشاره کرد.

 


رییس جهاددانشگاهی خراسان جنوبی بیان کرد:  اجرای فاز اول طرح توسعه اقتصادی و اشتغال‌زایی برای ۱۰۹ روستا و فاز دوم همین طرح برای 135 روستای دیگر به کارفرمایی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی انجام شده که فاز سوم آن نیز برای 114 روستا در سال جاری در حال اجرا است.

 


وی با اشاره به فعالیت مرکز خدمات تخصصی گیاهان استراتژیک و راه‌اندازی سایت بیرناب، اظهار کرد: در بیرناب، به دنبال این هستیم که پتانسیل‌های استان را شناسایی و از مزیت‌های منطقه‌ای خلق ثروت کرده و آن را در کشور معرفی کنیم.

 


صادقی در ادامه اجرای فاز اول و دوم طرح ملی توسعه مشاغل خانگی و آموزش و توانمندسازی اتصال به بازار بیش از 900 نفر، ایجاد بیش از 10 شبکه و معرفی نزدیک به 30 برند را از اقدامات مهم صورت رفته در حوزه تجاری سازی و اشتغال جهاددانشگاهی اعلام کرد.

 

 

 

کد خبر 1079247

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha