حجت الاسلام سمیع الله مردان در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در آران و بیدگل با بزرگداشت پنجم مرداد سالروز اقامه اولین نماز جمعه گفت: نظام حاکم بر جمهوری اسلامی ایران، نظامی نشأت گرفته از قرآن است که می کوشد تا بر مبنای آرمان ها و ارزش های مکتب اسلام اداره شود، لذا با هیچ یک از حکومت های موجود در جهان، مشابه نیست. این نظام برای برقراری ارتباط با جامعه، از ابزارها و پایگاه های ویژه ای همچون نماز جماعت، نماز جمعه، هیئت، جلسات قرآن و اجتماع عظیم حج برخوردار است.
رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان آران و بیدگل افزود: فریضه شکوهمند «نماز جمعه»، یکى از جلوه هاى بُعد سیاسى ـ اجتماعى اسلام است که پیامبر(ص) در نخستین روزهاى هجرت به مدینه، بنیانش را نهاد، تا مرکزى براى اجتماع هفتگى مردم و پایگاهى براى طرح مسائل اجتماعى ـ سیاسى و بسیج نیروها و آمادگى براى رزم و بیدارى عمومىِ امت اسلامى باشد.
سمیع الله مردان خاطر نشان کرد: در پى پیروزى انقلاب اسلامى و حاکمیت «ولایت فقیه»، این سنت اسلامى که سال ها متروک و مهجور مانده بود، دیگر بار احیا شد و سنگرهاى نماز جمعه، پایگاه و جایگاه حراست و حمایت از قرآن و نظام اسلامى و محور وحدت مردم و سنگر دفاع از ارزش های انقلاب شد و به همین دلیل نیز، مورد هجوم تبلیغاتى دشمنان انقلاب شد. شهادت خونین «شهداى محراب» نیز، جایگاه مهم و نفاق سوز ودشمن شکن این سنگر عظیم و حساسیت دشمن نسبت به این مراسم وتجمّع مردمى را مى رساند.
رئیس اداره تبلیغات اسلامی آران و بیدگل افزود: این فریضه با شکوه که از سوى حاکم اسلامى و یا نمایندگان او برگزار مى شود، مظهر عزم ملّى، تصمیم هاى سیاسى، افشاى سیاست هاى شیطانى دشمنان داخلى و خارجى اسلام است.
حجت الاسلام مردان افزود: نماز جمعه فضای مشاركت و همكاری و تفاهم و همبستگی را ايجاد میكند كه در حقيقت فلسفه اين فريضه سياسی و عبادی است. خطبهها و خطابهها در ترويج فرهنگ وحدت و تخريب عوامل تفرقه نقش سازنده و تأثير بالنده ايفا میكند. امام جمعه از مسند بلند امامت، با آهنگ وحدت كاروان امت را مديريت و هدايت می کند. او تلاش میكند تا همه گروهها و احزابی كه در اصول با يكديگر اشتراك عقيده دارند ولی در سليقهها با يكديگر همآوا نيستند را در كنار هم قرار بدهد و چينش سليقهها را در صفوف فشرده نماز، با جهتگيری به سمت و سوی كعبه به نمايش بگذارند.
مدیر اجرایی مرکز رسیدگی به امور مساجد آران و بیدگل افزود: نماز جمعه نمايش اقتدار جامعه اسلامی است و پشتيبانی آحاد مسلمانان از حاكميت دينی را نشان میدهد كه به صورت مستمر و فراگير در سطح كشور هر هفته برگزار میشود.
حجت الاسلام مردان تصریح کرد: نماز جمعه در واقع ميثاق با ولايت است. وقتی از امام صادق(ع)، سوال میشود كه علت نامگذاری روز جمعه چيست؟ امام در پاسخ میفرمايد: «علت نامگذاری اين روز به نام جمعه اين است كه خداوند متعال همه موجودات و مخلوقات را در اين روز جمع كرد به خاطر دو هدف، يكی تحقق ولايت پيامبر(ص) و ديگری ولايت اهلبيت(ع)»
وی افزود: نماز جمعه به مفهومی، يك رسانه رسمی حاكميت دينی است كه پيوند عميقی ميان امام با امت را برقرار میكند. نماز جمعه باعث ارتقای بينش سياسی و اجتماعی است. شناخت جريان های مقابل نظام اسلامی ، شناخت نقشهها و توطئهها، آمادگی برای مقابله و تلاش برای خنثیسازی آنها، دوستشناسی و دشمنشناسی، جريانشناسی و معرفت نسبت به حزبالله و حزبالشيطان است.
وی اظهار داشت: نماز جمعه بهترين فرصت برای ياد خدا و سعی و شتاب برای حضور در باشكوهترين مراسم عبادی ـ سياسی و چراغ روشن برای تمامی اقشار مسلمانان به صورت هفتگی است.
نظر شما