حوزه علمیه اصفهان در پرورش اخلاق سهم تأثیرگذاری دارد

سید عباس صالحی در پیامی به اولین کنگره ملی مکتب اخلاقی اصفهان آورده است: حوزه بزرگ علمیه اصفهان که ریشه در تاریخ هزارساله دارد، در ادوار مختلف، در پرورش و بسط نظام اخلاقی و جلوه‌های متعالی آن سهمی تاثیر گذار داشته است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، پیام «سید عباس صالحی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به اولین کنگره ملی مکتب اخلاقی اصفهان در این همایش قرائت شد.

در متن پیام سید عباس صالحی آمده است: در میان دانش‌های عقلی و نقلی، علم الاخلاق دارای جایگاه ممتازی است؛ چنان که تا به امروز این تسلسل دانشی امتداد یافته است.

وی بیان کرده است: حقیقت آن است که «اخلاق، تراز و میزان» انسان بوده و هر دانش و موقعیت بدون اتکا به فضیلت اخلاق، زوال پذیر و ناپایدار است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشته است: عالمان وارسته از اصول اخلاقی به عنوان میزانی برای سنجش اعمال یاد کرده و سعادتمندی انسان را در کسب فضائل اخلاقی جستجو می‌کنند و در این زمینه تأملات عقلی و نقلی گسترده‌ای را داشته‌اند و در این میان  یکی از حلقه‌های شاخص  "مکتب اخلاقی اصفهان" است.

وی تصریح کرده است: حوزه بزرگ علمیه اصفهان که ریشه در تاریخ هزارساله دارد، در ادوار مختلف، در پرورش و بسط نظام اخلاقی و جلوه‌های متعالی آن سهمی تاثیر گذار داشته است.

صالحی افزوده است: میراث مکتوب ارزشمندی که از بزرگانی چون ابن مسکویه و ابن سینا در دوره اقامت اصفهان تا عصر درخشان این حوزه در دوران صفوی تا قاجاری را دربردارد.

وی خاطرنشان کرده است: در دوره معاصر نیز اصفهان این سلسله  را تداوم داده است، از ظهور  شخصیت‌های پر افتخاری چون آقا رحیم ارباب و میرزاعلی آقا شیرازی تا زعیم حوزه اصفهان آیه الله العظمی مظاهری و استاد برجسته اخلاق آیه الله ناصری  که در تداوم و تکامل مکتب اخلاقی اصفهان منشاء برکات چشمگیری بوده و هستند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داده است: این نعمات بزرگ الهی را شاکریم و مفتخریم که  اصفهان - این سپهر هماره درخشان ستارگان ربانی - پرچمدار احیاء مکتب اخلاقی اصفهان است و با برپایی کنگره ای ملی ،فرصتی برای پرداختن به آفاق و ساحت‌های نورانی آن را فراهم آورده است.

وی افزوده است: بی تردید این حرکت آغازین، می‌تواند مبنایی درست برای استمرار راه نورانی اندیشمندان سلف باشد و  شکل گیری دبیرخانه دائمی این رویداد معنوی در جوار تخت پولاد اصفهان که آرامستان جمع کثیری از فحول علمای اخلاقی و ربانی است در تاسی به مکتب گرانسنگ پیشینیان، پایه گذار نظرگاه‌های نو در حوزه اخلاق خواهد بود. بویژه که این رویداد فرخنده با عید سعید غدیر تقارن یافته است.

صالحی گفته است: رجاء واثق دارد که نفس زکیه امام عارفان حضرت علی بن ابی طالب  علیه السلام  ، پشتوانه ای گرانسنگ برای خلق آثار معنوی و معرفتی جدید خواهد بود.

کد خبر 1079652

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha