حجت الاسلام والمسلمین یحیی جهانگیری سهروردی در گفتگو با خبرگزاری شبستان در قم ضمن گرامیداشت عید سعید غدیر خم گفت:در خصوص پیام غدیر مطالب زیادی مطرح شده و بسیار به آن پرداخته شده است اما نکته مهمی که از آن غافل شده ایم نحوه پیام رسانی غدیر است.
غفلت از نحوه پیام رسانی غدیر
این مبلغ بین المللی ادامه داد: بزرگی پیام غدیر باعث شده است که ما به اصل پیام رسانی غدیر توجه نکنیم در حالی که این نحوه پیام رسانی غدیر است که آن را ماندگار کرد.
وی تصریح کرد:نحوه پیام رسانی غدیر به ما یاد می دهد که وقتی میخواهیم به دیگرام پیامی را منتقل کنیم باید به گونه ای باشد که ماندگار شود.
فراهم کردن زمینه و زمانه در پیام رسانی
حجت الاسلام والمسلمین جهانگیری سهروردی افزود: وقتی فضای غدیر را بررسی می کنیم به این نکته می رسیم که پیامبر همه ی شرایط مکانی وزمانی انتقال پیام را بررسی کرده است.شرایط قبل از پیام، حین پیام و شرایط بعد از پیام و یطور کلی زمانه و زمینه را بررسی و شرایط را به گونه ای فراهم می کند که این پیام در تمام تاریخ ماندگار شود.
این مبلغ بین المللی با بیان اینکه همه این ها نشان می دهد که در کنار خود پیام که خدایی بوده است نحوه پیام رسانی هم خدایی بوده است افزود:دومین نکته اینکه به ما یاد می دهد که در پیام رسانی چه المان ها و عناصری را باید رعایت کنیم تا پیام شهید نشود.
متدولوژی و روش پیام رسانی غدیر
حجت الاسلام والمسلمین جهانگیری سهروردی با بیان اینکه متدولوژی و روش پیام رسانی غدیر کمتر از پیام غدیر نیست گفت: نحوه پیام رسانی غدیر خود می تواند درسی برای مبلغان باشد که چگونه پیام رسانی کنند چراکه پیام دینی یک مدیا و و یک رسانه است و باید یاد بگیریم که چگونه پیام رسانی کنیم.
این مبلغ بین المللی ادامه داد: همه ی ما از غدیر می گوییم اما باید ببینیم پیامبر از غدیر چه گفت و چه بسترهایی را برای پیام رسانی آماده کرد.
انتخاب نقطه ای استراتژیک
وی با بیان اینکه پیامبر از لحاظ مکانی نقطه ای استراتژیک را انتخاب می کند که محل تلاقی و خداحافظی بود گفت: اگر از این مسیر عبور می کرد بسیاری از جمعیت این پیام را دریافت نمی کردند.پیامبر پیام را در نقطه ی پیک اعلام کرد .
وی ادامه داد: پیامبر حتی مکانی جلوتر را انتخاب نکرد چرا که همه ی حجاج از همه ی مسیرها به غدیر خم می آمدند تا آب تهیه کنند.
پیوند مسلمانان با ریسمان ولایت
این مبلغ بین المللی افزود: پیامبر اسلام لحظه آخر جدایی حجاج از یکدیگر را انتخاب می کند تا بگوید لحظه جدایی فرا می رسد اما این جدایی ها را فقط یک ریسمان به هم پیوند می دهد و آن ریسمان ولایت است. هرکس یه یک نقطه می رود اما این پراکندگی نباید باعث جدایی شود و باید با یک ریسمان به هم پیوند بخورد.
وی با بیان اینکه غدیر خم چاهی است که آب می دهد و در بیابان تشنگان را سیراب می کند گفت:پیامبر اسلام با انتخاب غدیر می فرماید که شما در کویر پا می گذارید اما تشنگی شما باید با آب ولایت مرتفع شود و اگر آب ولایت به شما نرسد سرگردان خواهید شد.
صبر در راه ولایت
حجت الاسلام والمسلمین جهانگیری سهروردی با بیان اینکه این ها همه نشانه شناسی است افزود: پیامبر اسلام صبر می کند تا همه برسند یعنی این پیام باید در حداکثری ترین موقعیت باید به مخاطب برسد.همچنین می فرماید صبر کنید تا بقیه برسند، نباید عجول بود اگر بخاطر ولایت صبر کنید از آب غدیر سیراب خواهید شد و در کویر تشنه نخواهید ماند.
وی ادامه داد: به رفته ها نیز می فرماید برگردید! می گویند هوا گرم است برگردیم! پیامبر می فرماید بخاطر ولایت برگردید ضرر نمی کنید! از آب غدیر می نوشید و سیراب خواهید شد و اینگونه به اهمیت ولایت تاکید می کند.
شبکه ای عمل کردن در پیام رسانی
حجت الاسلام والمسلمین جهانگیری سهروردی با بیان اینکه وقتی همه جمع می شوند پیامبر می فرماید حاضرین به غایبین برسانند گفت: پیامبر می خواهد شبکه ای عمل کردن مخاطبان را مد نظر قرار دهد و به بازنشر پیام تاکید می کند همانگونه که امروز ما به بازنشر پیام در شبکه های اجتماعی تاکید می کنیم.
وی با اشاره به دیگر نشانه شناسی پیام رسانی غدیر افزود: پیامبر زمان این واقعه را نگه می دارد برای بعد از حج که بزرگ ترین عمل مسلمانان است.پیامبر با این کار می خواهد بگوید که حج شما زمانی تکمیل می شود که از مسیر غدیر بگذرد.شما اگر از حج برگردید و از مسیر ولایت نگذرید حج شما تمام نیست.حج وقتی تکمیل می شود که از مسیر امامت و ولایت بگذرد.
نشانه شناسی در پیام رسانی غدیر
حجت الاسلام والمسلمین جهانگیری سهروردی در پایان تاکید کرد: این ها همه نشانه شناسی است و کار پیامبر کاملا الهی و هوشمندانه بوده است.
نظر شما