شورای پنجم ۲۷ هزار میلیارد تومان پروژه عمرانی اجرا کرده است

حیدری با بیان اینکه طی ۴ سال فعالیت شورا ۲۷ هزار میلیارد تومان پروژه عمرانی، با تنوع و تکثر در فضای کل شهر و بخش‌های مختلف اجرایی شده است، افزود: برای تمامی این پروژه‌ها، کارهای مطالعاتی و بررسی و تصویب بودجه و نظارت و تفریغ بودجه انجام شده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، «محمدرضا حیدری» امروز(۱۱ مرداد) در یکصد و چهل‌ویکمین جلسه علنی شورای شهر با بیان اینکه شورای پنجم ۱۲۰۰ مصوبه داشت و تنها ۷ درصد این مصوبات مورد اعتراض کمیته تطبیق فرمانداری قرار گرفت، افزود: این در شرایطی است که در شورای چهارم ۱۶ درصد مصوبات از فرمانداری برگشت خورده بود؛ شورای چهارمی که ۱۵۰ مصوبه کمتر از شورای پنجم داشته است.

 

رئیس شورای شهر مشهد خاطرنشان کرد: این کاهش تعداد مصوبات برگشت خورده از سوی کمیته تطبیق فرمانداری در دوره شورای پنجم نشان از توجه و کار تخصصی و کار علمی و دقیق و تلاش‌های کمیسیون حقوقی، در کنار نگاه تخصصی و عالمانه کمیسیون‌های تخصصی است که همگی تلاش کردند مصوبات شورا با کمترین ایراد و اشکال به فرمانداری برود.

 

وی با اشاره به برخی اختلاف‌نظرهایی که بین اعضای شورای شهر وجود داشت، گفت: اختلاف سلیقه و نظر نشان از پویایی نظام شورایی‌ است؛ گواهی می‌دهم که اعضای شورای شهر در این دوره، با درک شرایط شهر و شهروندان، با وجود اختلاف‌نظرها و سلایق و برنامه‌ای که به مردم قول داده‌ بودیم، انسجام خود را حفظ کردند، شورای شهر را در شرایطی تحویل می‌دهیم که بخش عمده و اعظمی از برنامه‌ها و طراحی‌های صورت گرفته تحقق یافته است.

 

حیدری با بیان اینکه طی ۴ سال فعالیت شورای پنجم ۲۷ هزار میلیاردتومان پروژه عمرانی، با تنوع و تکثر در فضای کل شهر و بخش‌های مختلف اجرایی شده است، افزود: برای تمامی این پروژه‌ها، کارهای مطالعاتی و بررسی و تصویب بودجه و نظارت و تفریغ بودجه و ... انجام شده که فرآیندهای دشوار و زمان‌بری بوده است.

 

رئیس شورای شه مشهد تصریح کرد: جدا از پروژه‌های شاخص تعریف شده، در حوزه خدمات‌شهری ۳۷ پروژه درحال اجرا داریم که ۲۰ پروژه آن بیش از ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است؛ در حوزه عمران و حمل‌ونقل نیز ۱۷ پروژه درحال اجراست که ۷ پروژه بیش از ۶۵ درصد پیشرفت دارد و ظرف ماه‌های آتی به همت شورای ششم به بهره‌برداری خواهد رسید.

 

وی با اشاره به بافت پیرامونی حرم مطهر رضوی نیز گفت: در منطقه ثامن، ره‌باغ حضرت زهرا(س) و اتصال تپل‌محله به طبرسی نیز که اقدام شایانی در جهت تکمیل حلقه اتصال شارستان است، مراحل پایانی خود را پشت سر می‌گذارد.

 

حیدری به دو پروژه اتصال تقاطع آزادگان به چناران، حدفاصل تقاطع تا صادقیه و همچنین پروژه رودپارک اشاره کرد که آماده بهره‌برداری است و افزود: پروژه اتصال آزادگان به چناران، اقدامی استراتژیک در حوزه حمل‌ونقل و ترافیک شهری مشهد بوده و پروژه رود‌پارک نیز اقدام ارزنده‌ای در ساماندهی فضای کال چهل‌بازه است که فضایی بانشاط و مفرح برای شهروندان فراهم می‌آورد؛ در بحث پروژه‌های هویتی و فرهنگی نیز بازسازی و مرمت بازار فرش و سرای عزیزالله‌اف نیز در دست اجراست.

 

رئیس شورای شهر مشهد خاطرنشان کرد: این تعدد و تکثر پروژه‌ها در پهنه‌های مختلف شهری، نشان از پویایی و تلاش در جهت تداوم توسعه و سازندگی در مشهد است که امیدواریم در شورای ششم نیز استمرار داشته باشد همچنین شورای شهر مشهد در این دوره پیوسته سعی کرد با انجام وظایف، رسالت خود در قبال مرم حق‌شناس مشهد را به نحو احسن انجام دهد؛ البته شهروندان شهر امام مهربانی‌ها شایسته خدماتی بیش از این هستند و امیدواریم نقایص و اشکالات را به بزرگمنشی خود ببخشند.

 

وی تاکید کرد: بدهی مادامی که در جهت توسعه عمرانی شهر باشد، نه تنها امر مذمومی نیست، بلکه با توجه به شرایط تورمی حاکم بر کشور، مطلوب بوده و به نفع شهر و شهروندان است، اگر ۲۷ هزار میلیاردتومان را صرف توسعه عمرانی شهر نکرده بودیم، امروز شاید برای اجرای همان پروژه‌ها باید بیش از ۶۰ هزار میلیاردتومان هزینه می‌شد؛ بدهی زمانی موجب نگرانی هستند که صرف هزینه‌های حقوق و جاری مجموعه شود.

 

حیدری با بیان اینکه از ۱۱ هزارمیلیاردتومان بدهی‌های شهرداری، ۲ هزار میلیاردتومان بدهی کوتاه مدت و ۹ هزار میلیارد نیز بلند مدت است و تا ۱۴۰۶ باید تسویه شود، افزود: البته بخش عمده این بدهی‌ها اوراق مشارکت است که هراندازه بتوانیم جلب کنیم، مایه منفعت است زیرا ۵۰ درصد اصل و سود را دولت پرداخت می‌کند.

 

رئیس شورای شهر مشهد خاطرنشان کرد: بخشی از بدهی نیز مربوط به وام ارزی است که در زمان شورای سوم برای توسعه حمل‌ونقل ریلی اخذ شده است؛ بدهی که شورای چهارم و پنجم آن را استمهال نموده و شورای ششم نیز اقدام مشابهی باید انجام دهد تا از محل اعتبارات دولتی پرداخت شود.

 

وی با بیان اینکه شورای پنجم ۱.۴ برابر درآمد نقد یکساله خود، یعنی ۱۱ هزار میلیاردتومان بدهی دارد، گفت: این در شرایطی است که بدهی های موکول شده به شورای چهارم، ۴ برابر درآمد نقدی شهرداری زمان خودش بوده است.

 

حیدری با تاکید بر اینکه عملکرد شورای پنجم و مدیریت شهری در این حوزه نیز قابل دفاع بوده و کارنامه خوبی را از خود به جای گذاشته است، تصریح کرد: در کنار این اقدامات ارزشمند، ظرفیت‌‎هایی نیز ایجاد کردیم که یک مورد آن ظرفیت ۱۴ هزار میلیاردتومانی املاک قابل تبدیل به منابع است.

 

رئیس شورای شهر مشهد از شناسایی ۲۳ هزار میلیاردتومان مطالبات شهرداری از دولت خبرداد و گفت: شورای پنجم و مدیریت شهری در این دوره، بدهی انباشت ندارد، همه بدهی‌ها شفاف بوده و مستندات آن موجود و قابل دفاع است؛ بدهی‌های مدیریت شهری مسبوق به سابقه بوده و آیندگان هم بدهی برای ادوار آتی خواهند داشت.

 

وی در خصوص برخی ادعا مبنی بر گران تمام شدن اجرای پروژه‌های عمرانی در این دوره، گفت: تمامی هزینه‌ها براساس ضوابط و مقررات بالادستی است؛ دستگاه‌های نظارتی کاملا این موارد را بررسی می‌کنند و اینگونه نیست که بدون منطق مالی و اقتصادی هزینه شود.

 

حیدری با بیان اینکه تعدیل‌ها براساس مجوز سازمان برنامه و بودجه بوده است، افزود: به عنوان مثال قرارداد پارکینگ و پایانه زیرسطحی آزادی در ابتدا ۸۰ میلیاردتومان بود که درحالیکه ۱۱۰ میلیاردتومان تعدیل به آن تعلق گرفت؛ در فضایی که نرخ مصالح ساختمانیی رشد ۴ تا ۵ برابری داشته افزایش و تعدیل این هزینه‌ها امری طبیعی است.

 

کد خبر 1081407

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha