به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، آیت الله علی اکبر رشاد امروز در جلسه درس اخلاق که در پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی برگزار شد، گفت: بر اساس احادیث و روایات؛ فرصت عمر انسان همچون ابر و بسیار نانحسوی میگذرد بنابراین باید همه لحظات زندگی را قدر دانست و از آن برای کسب رضای الهی استفاده کرد.
وی با اشاره به فرمایش امیرمومنان امام علی (ع) مبنی بر اینکه یک عالم عامل همچون شهدا و صدیقین حرمت دارد؛ اظهار کرد: منظور حضرت این است که هویت و ویژگی های صدیقین و شهدا را می توان در عالم عامل شاهد بود.
آیت الله رشاد بیان کرد: هر عملکرد و شانیتی که شهدا و صدیقین دارند عالم عامل دینی هم همان را دارد.
رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی درباره فعالیت های این مرکز عنوان کرد: در این پژوهشگاه همه فعالیت های گروه های مختلف علمی بر مبنای علوم دینی قرار دارد.
وی با بیان اینکه عموم مردم عوام و عامی هستند که هر یک از افراد یک حکم دارند، ابراز کرد: شارع برای هر فرد عامی یک وظیفه و حق تعیین کرده که باید آن را رعایت کنند.
رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی اظهار کرد: عالم و فعال دینی که قصد تقویت عقاید و مبانی دینی مردم را دارد دارای دو حکم شانی و شرعی است، در حکم شانی برخی چیزها که برای دیگران حرام نیست بر عالم حرام و برخی چیزها که بر مردم واجب نیست بر عالم عامل واجب است.
آیت الله رشاد گفت: صرف اینکه سینه شخصی از اطلاعات علمی انباشته شود او عالم عامل نیست، عالم عامل کسی است که صفات و ویژگی های عالم عامل در او همچون شهدا و صدیقین به بروز و ظهور می رسد.
وی ادامه داد: اگر آثار علم در وجود انسان تجلی یابد اخلاق، اعمال، رفتار، کنش و منش او از نظر معنوی رشد یافته و به جایگاه شهدا و صدیقین می رسد.
رئیس پژوهشگاه اندیشه و فرهنگ اسلامی خاطرنشان کرد: عالم غیر عامل از شخص جاهل بدتر است، بنابراین یک عالم عامل باید خود را با صفات شهدا و صدیقین تطبیق دهد.
نظر شما