به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابطعمومی انتشارات سروش، کتاب «نوای ماتک، بررسی ساختار لالاییهای فارسی زبان خراسان» نوشته فیروزه مدیرخراسانی بهتازگی توسط انتشارات سروش منتشر و راهی بازار نشر شده است.
در اینکتاب، لالاییهایی که مادرانمان برای زندهنگهداشتن آنها سختیهای زیادی متحمل شدهاند به همراه تحلیل این لالاییها و بررسی عناصر تاثیرگذار بر ساختار و محتوای آنها و سنتهای رایج در اقوام ساکن در خراسان مورد مطالعه قرار گرفته است.
در لالاییها مهمترین مخاطب کودک است، چرا که مادر روایت همه احساسات و زندگیاش را در قالب ترانهای زیبا برای او میخواند. کتاب پیشرو، در ۳ فصل مجزا بهترتیب به ساختار لالاییها، درونمایههای لالایی و لالاییهای مناطق فارسیزبان خراسان میپردازد.
در بخش ساختار لالاییها درباره سه عامل مهمی لالاییها و بهطورکلی اشعار و موسیقی عامیانه تحت تاثیر آنها هستند یعنی باورها، مسلکها و اسطورههای قومی بحث شده و در بخش دوم از درونمایههایی مثل طبیعت و باورهای دینی و جنسیت و زمان و مکان و... . در آخرین فصل هم مخاطب با اشعار آهنگین لالاییهای اقلیمهای مختلف ایران در خراسان همچون خواف و سبزوار و طبس و تایباد و... آشنا میشود.
اینکتاب با ۱۴۲ صفحه، شمارگان ۵۰۰ نسخه و قیمت ۳۵ هزار تومان منتشر شده است.
نظر شما