جانِ پیامبر/ مباهله؛ بستر ساز غدیر

۲۴ ذیحجه در تقویم اسلامی روز مباهله نامیده شده است؛ روزی که حوادث رخ داده در آن پیش از غدیر، گواه فضایل و جایگاه امیرالمؤمنین علی علیه السلام است.

خبرگزاری شبستان-کرمان

 

 

24 ذیحجه در تقویم اسلامی روز مباهله نامیده شده است؛ روزی که حوادث رخ داده در آن پیش از غدیر، گواه فضایل و جایگاه امیرالمؤمنین علی علیه السلام است.

 

 

ماجرای مباهله در سال نهم هجری و یک سال قبل از غدیر اتفاق افتاده است؛ ماجرایی که به استناد آیه مربوطه(۶۱ سوره آل عمران) خدای متعال از امیرمؤمنان علی السلام به صراحت به عنوان «جان پیامبر» یاد می کند که این بالاترین فضلیت برای امام اول شیعیان است.

 

 

جدای از روز مباهله؛ 24 ذیحجه روز نزول آیه ولایت در شأن امام علی علیه السلام نیز هست؛ تقدم آیه ولایت(55 مائده) بر آیه اکمال دین(67 همان سوره) ضمن آنکه مؤید آن است این آیه قبل از غدیر نازل شده و فضیلت دیگری از مولای متقیان را آشکار می کند؛ به صراحت پرده از حقانیت اهل بیت و جانشینی ایشان پس از رسول اکرم بر می دارد.

 

 

بازخوانی دقیق وقایع 24 ذیحجه نشان می دهد این وقایع در حقیقت بسترسازی و به نوعی آماده سازی جامعه اسلامی برای طرح مسئله جانشینی پیامبر اکرم در سال دهم هجری به شمار می رود.

 

 

برخی واقعه سَدُّ الاَبواب-واقعه‌ای که طی آن، پیامبر اسلام به فرمان خدا دستور به مسدود کردن درب همه خانه‌ها بجز درب خانه امام علی(ع) به مسجد النبی را  داد- را نیز برای روز 24 ذیحجه ذکر کرده اند.

 

 

این واقعه حتی اگر در این روز هم واقع نشده باشد؛ چون به شواهد روایات تاریخی قبل از سال دهم هجری رخ داده، باز هم به می تواند در سلسله عوامل بستر ساز غدیر قلمداد شود چه آنکه جزو فضایل منحصربفرد امام علی علیه السلام به شمار می رود.

 

 

در هر حال، مباهله با همه اهمیتی که در تاریخ اسلام به ویژه در تاریخ تشیع دارد اما آنگونه که باید و شاید مورد مداقه حتی پژوهشگران دینی نیز قرار نگرفته و یکی از تبعات این کم کاری ها، تکرار مکررات مطالبی است که هر ساله در این مناسبت در فضای مجازی منتشر می شود که بیشتر بر پرداختن به اعمال وارده در این روز تمرکز دارد.

 

 

طاهره بادامچی

 

کد خبر 1081970

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha