روایتی از غدیر و حوادث قبل و بعد از آن/ حوادث بعد از غدیر مهم اما مغفول است

پرداختن به حوادث قبل و بعد از غدیر یکی از نقاط قوت کتاب «در مسیر غدیر» است که در کمتر کتابی تبیین و تشریح شده است.

خبرگزاری شبستان- سرویس فرهنگی- مریم داوری: کتاب «در مسیر غدیر» اثر «علی باباجانی» مشتمل بر 104 صفحه برای سومین بار از سوی انتشارات بهار دلها منتشر شده است. این کتاب در قالب داستان بلند برای نوجوانان با قلمی روان نوشته شده است. رامین باباگلزاده و سعید نصرتی فرد به ترتیب ویراستاری و تصویرگری این اثر را بر عهده داشتند.

 

کتاب «در مسیر غدیر» شامل 23 فصل است. از مدینه تا قرار، مرد میدان، خداحافظ مدینه، کاروانی از نجران، جایی برای احرام، چرا پیاده، با آهو مهربان باش،سوار بر شتر پیامبر(ص)، تا خانه دوست، شوق دیدار، همین جا می مانم، در خانه یار، او بهتر می داند، سوره پیروزی، مدال افتخار،چه زود گذشت، خداحافظ شهر خدا، در کنار برکه، از دست این دو رویان،بهترین جانشین، تصمیم شوم و وحشت در هرشا عناوین فصول کتاب هستند.

 

«علی باباجانی»، متولد اول فروردین 1352 در روستای وفس استان مرکزی از نویسندگان و شاعران خردسال، کودک و نوجوان است. وی کتاب هایی همچون اتل متل یه بابا، سیب و بستنی، بهار کی می آید، دو تکه ماه، حنانه، یک نفر تو را دوست دارد، منهای یک، حیات پاکان، آینه نازنین، دنیا هدیه می خواهد، تو را صدا می زنم و جشن بزرگ برکه را به رشته تحریر درآورده است. باباجانی در جشنواره های بسیاری مانند مطبوعات کودک و نوجوان، امام رضا، نهج البلاغه، ره آورد، سرزمین نور و مستور برگزیده شناخته شده است. باباجانی در حال حاضر سردبیر مجله سنجاقک است.

 

«علی باباجانی» به خبرنگار شبستان اظهار داشت: نوشتن این کتاب هشت ماه طول کشید که 6 ماه آن به تحقیق و پژوهش اختصاص یافت. تمام تلاش من این بود که غدیر را به زبانی ساده و امروزی برای نوجوانان روایت کنم. در کتاب «در مسیر غدیر» داستان واقعه غدیر از زبان دو پسرعمو برای بچه ها روایت می شود. در پایان کتاب نیز سوالاتی از متن کتاب طرح شده است که مدارس بتوانند در مورد این کتاب مسابقه کتابخوانی برگزار کنند.

 

نویسنده کتاب «در مسیر غدیر» با بیان اینکه حوادث زیادی بعد از غدیر رخ داده است که مورد غفلت واقع شده است، عنوان کرد: اتفاقاتی بعد از غدیر رخ داد که حائز اهمیت است اما متاسفانه تبیین و تشریح نشده است. این حوادث باید در قالب داستان ،انیمیشن، فیلم و سریال به تصویر کشیده شود.

«عبدالرسول نصیری»، مدیر انتشارات بهار دلها در مورد کتاب «در مسیر غدیر» به خبرنگار شبستان گفت: خوشبختانه این کتاب با قلم روانی که نویسنده داشته است، مورد توجه نوجوانان قرار گرفته است و به چاپ سوم رسیده است. یکی از نکات جالب و متمایز این کتاب این است که تنها به خود واقعه غدیر بسنده نکرده است و به حوادث و ماجراهای قبل و بعد از آن نیز اشاره شده است.

 

در قسمتی از کتاب «در مسیر غدیر» آمده است: جلوی خیمه ای زن ها جمع شده اند. صدای پچ پچ آنها کاروانیان را کنجکاو کرده است. مردی که همسرش همراهش است می گوید «برو ببین چه خبر است نکند اتفاقی افتاده است». زن به طرف خیمه می دود. وقتی خبر را می شنود به طرف همسرش می آید و می گوید« اسما بنت عمیس صاحب پسر شده».

مرد وقتی این خبر را می شنود، می گوید« حالا باید به خاطر این اتفاق باز هم اینجا بمانیم».

 مرد دیگری که این حرف را می شنود آهی می کشد و می گوید« ای داد لابد باید چند روزی اینجا باشیم».

دیگری جواب می دهد« نه، بچه که الحمدالله حالش خوب است. حال مادرش هم خوب است، زن ها به او کمک می کنند، نه انشاءالله مشکلی نیست».

 جارچی فریاد می زند« آی مردم آماده حرکت شوید باید راه بیفتیم».

کاروان حضرت علی(ع) هم بعد از گذشتن از جاده های سرسبز و بیابانی روستاها و شهرهای مختلف به «یلملم» می رسد، شهری که با مکه 100 کیلومتر فاصله دارد. به دستور حضرت علی (ع) باید اینجا محرم می شدند.

 

در قسمت دیگری از کتاب « در مسیر غدیر» می خوانیم: صحابی پیامبر سری تکان می دهد و می گوید« خود پیامبر(ص) هم ده ها شتر قربانی همراهش دارند، ببینید اجازه دارند که پیاده ها سوار آن شترها شوند».

 صحابی پیامبر در حالی که سوار بر اسب نظاره گر کاروانیان است، خود را به پیامبر (ص) می رساند تا بگوید که پیامش را به مرد پیاده رسانده است. به پیامبر(ص) که می رسد پیرمرد ضعیفی را می بیند که با تکیه بر دو جوان پیاده می رود. پیامبر(ص) نگاهش به پیرمرد و دو جوان می افتد و می پرسد« چرا اینگونه»؟

 یکی از جوان ها که بازوی لاغر پیرمرد را گرفته می گوید« جانم فدایتان، پدرمان نذر کرده که پیاده به حج برود».

 پیامبر خدا (ص) با مهربانی می گوید« خدا نیاز ندارد که کسی خود را عذاب دهد. از طرف من به او بگویید که سوار شود تا آرامش یابد».

جوان نفسی تازه می کند و با شوق می گوید« چشم رسول الله».

صحابی پیامبر به رفتار رسول خدا در میان کاروانیان فکر می کرد، به اینکه در مسیر راه پیامبر خدا در همه جا حاضر بودند و به فکر همه از پیر تا جوان و کودک بودند.

 

گفتنی است، کتاب «در مسیر غدیر» نوشته «علی باباجانی» با ویراستاری «رامین باباگلزاده» و تصویرگری «سعید نصرتی فرد» در 104 صفحه به شکل مصور از سوی انتشارات بهار دلها منتشر شده است.

 

 

کد خبر 1083068

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha