گلوگاه مشکل صادرات فرش ناشی از خودتحریمی داخلی است

بهرامی با بیان اینکه گلوگاه مشکل صادرات فرش ما، ناشی از خودتحریمی داخلی است، گفت: محدودیت بانک مرکزی برای صادرکنندگان فرش باید برداشته شود.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، عبدالله بهرامی، مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونی فرش دستباف شب گذشته (سه شنبه ۱۹ مرداد) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با اشاره به این که تاریخ ایران به هنر فرش بافی گره خورده است، افزود: با داشتن 50 میلیون رأس دام و تولید سالانه حدود 90 میلیون تن پشم, وارد کننده پشم شدیم. این جای سؤال از متولیان امر از جمله مرکز ملی فرش ایران و وزارت صنعت، معدن و تجارت و دیگر مسئولان مربوط است.
 
 
وی با بیان اینکه مرکز ملی فرش با ابزارهایی از جمله منابع انسانی و ردیف بودجه که در اختیار دارد اما تا کنون نتوانسته به شرح وظایف خود عمل کند، گفت: اگر این روش ادامه یابد نخواهد توانست به وظایف خود عمل کند.
 
 
مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونی فرش دستباف با بیان اینکه گلوگاه مشکل صادرات فرش ما، ناشی از خودتحریمی داخلی است، گفت: محدودیت بانک مرکزی برای صادرکنندگان فرش باید برداشته شود. صادرات فرش دستبافت ما در بدترین شرایط تحریم، کمتر از ۳۰۰ میلیون دلار نبود و حتی به یک میلیارد تا یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار هم می‌رسید.
 
 
وی با بیان اینکه در سال ۱۳۹۷، دویست و سی و هشت میلیون دلار صادرات فرش دستبافت داشتیم، اما در آبان ۹۷، اتاق فکر ترامپ فرش ایران را تحریم کرد، افزود: این موضوع موجب شد که صادرات سالانه حدود ۷۰ تا ۸۰ میلیون دلاری به کشور آمریکا را از دست بدهیم. یک ماه پس از رای و نظر اتاق فکر دولت آمریکا، شورای اقتصاد ایران و بانک مرکزی، بحث تعهد ارزی را قرار داد که برمبنای آن صادرکنندگان فرش، مکلف شدند در مدت ۴ ماه، پول حاصل از صادرات را به نرخ ارز نیمایی به بانک مرکزی برگردانند که چنین چیزی اصلا امکان پذیر نیست، زیرا ارتباطات مالی ما با جهان، قطع است.
 
 
بهرامی با اشاره به اینکه این موضوعات موجب شد که در سال‌های ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ صادرات فرش به سالانه حدود ۶۰ میلیون دلار رسید و در ۴ ماه امسال به رقم ۱۵ میلیون دلار رسید، افزود: ایجاد زیرساخت فرآوری مواد اولیه فرش در کشور لازم بود، اما حمایت لازم در این زمینه انجام نشد. همچنین اختلاف نرخ ارز در داخل و خارج، آسیب جدی وارد کرد و قیمت مواد اولیه تولید فرش در کشورمان به شدت افزایش یافت و در قیمت تمام شده فرش هم موثر بود و توان رقابت پذیری تولیدات فرش را کاهش داد.
 
 
وی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه بیمه قالیبافان یکی از ابتدایی‌ترین خواسته و نیاز حوزه فرش است، گفت: سال ۸۸ مصوب و مقرر شد حداکثر در مدت ۱۰ سال، حداقل یک میلیون بافنده فرش، بیمه شوند در مدت ۵ سال تا سال ۱۳۹۲, چهارصد و شصت هزار بافنده بیمه شدند، اما از سال ۹۲ به این طرف به علت تامین نکردن بودجه لازم، این روند ادامه نیافت و اکنون از ۲ میلیون بافنده فقط حدود ۲۳۰ تا ۲۴۰ هزار قالیباف بیمه شده داریم. تنها ابزار فعلی ما بیمه روستایی و عشایر است.
 
 
کد خبر 1083860

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha