استاندارد ملی برای رشته کلاه کرکی خراسان شمالی تصویب شد

معاون صنایع‌دستی خراسان شمالی از تدوین و تصویب استاندارد ملی برای رشته کلاه کرکی خبر داد.

به‌گزارش خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ «محمدرضا قهرمانیان» امروز یکشنبه اعلام کرد: پرونده استانداردسازی کلاه کرکی استان با بررسی در کمیته ملی به تصویب رسید.

 

 

معاون صنایع‌دستی خراسان شمالی افزود: توجه به اهمیت و ارزش صنایع‌دستی، کیفیت مواد و مصالح به کار رفته، لزوم برخورداری مواد اولیه محصولات از چهارچوب‌های مشخص و مدون به تأیید اساتید فنی و تولیدکنندگان صنایع‌دستی و انتخاب معیار و میزانی مناسب جهت سنجش کیفی محصولات تولیدی با توجه به آخرین پیشرفت‌های علمی، فنی، صنعتی و نیاز مصرف‌کنندگان را از جمله اهداف تدوین استانداردهای ملی ایران برای رشته‌های صنایع‌دستی معرفی کرد.

 

 

قهرمانیان، استانداردسازی صنایع‌دستی را امری ضروری دانست و عنوان کرد: ارائه نشان استاندارد به تولیدات هنرمندان بر اساس معیارهایی از پیش تعیین‌شده انجام می‌شود که در گروه استانداردسازی تشویقی و گواهی کیفیت سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران قرار می گیرد.

 

 

کلاه کُرکی از جمله صنایع‌دستی خراسان شمالی است که در نقاط مختلفی از این استان از جمله شهرستان گرمه تولید می‌شود، ماده اولیه آن کُرک بُز بوده و به‌صورت کاملاً خام و خودرنگ استفاده می‌شود. مراحل بافت آن بسیار ساده و بدون دخالت هیچ‌گونه ماشین یا ابزار خاص تنها توسط پنج میل بافته می‌شود که سبب شده این هنر به‌عنوان میراث ناملموس با شماره 108 در فهرست ملی ثبت شود.

 

کد خبر 1085066

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha