بهداشت مساجد؛ وظیفه ای دینی و شرعی

حفظ بهداشت مساجد و توجه به تمیزی و رعایت دستورالعمل ها در این مراکز دینی وظیفه ای دینی و شرعی که متوجه همگان به ویژه روحانیون، خادمین و هیات امنا است.

خبرگزاری شبستان-اصفهان: مساجد یکی از مراکز عمومی، محل اجتماع و دارای کارکردهای زیادی است که بخش زیادی از افراد جامعه در این مکان حاضر و از برنامه ها استفاده می کنند.

 

تمیزی، سلامت و نظم در مراکز عمومی مقوله ای بسیار مهم است و جدایی از مکان های فردی و خصوصی بوده چرا که هر گونه اختلال در این فضاهای جمعی، جامعه و افراد زیادی را درگیر کرده و خسارت های زیادی را هم وارد می کند.

 

حفظ بهداشت مساجد و توجه به تمیزی و رعایت دستورالعمل ها در این مراکز دینی وظیفه ای دینی و شرعی که متوجه همگان به ویژه روحانیون، خادمین و هیات امنا است و چرا همه مردم باید در این موضوع سهیم باشند، متوجه همین است که مسجد محیط عمومی است.

کوتاهی یک فرد در مسجد نسبت به رعایت بهداشت و نظم نتایج بدی را برای اطرافیان و اهالی این مرکز فرهنگی و دینی  به همراه دارد پس باید همه در این مسیر تلاش کرده و گام های اساسی برداریم.

 

متولیان مسجد شامل روحانیون، خادمین و هیات امنا نقش مهمترین به دلیل هدایتگری و تولیت محیط دارند و باید تدابیر لازم را در این خصوص انجام داده و نظرات کارشناسان بهداشتی را مورد توجه قرار دهند و همواره نسبت به تمیزی و بهداشت احساس مسئولیت خود را داشته باشند.

 

*شرایط کرونایی و ضرورت توجه بیشتر به سلامت مسجد

 

الان که شرایط سخت کرونایی بر جامعه حاکم شده و آمار مبتلایان روبه رشد می باشد توجه به این که باید بهداشت عمومی رعایت شود اصلی بسیار مهم و از طرفی هم باید زنجیره پیشرفت آن مدیریت و کنترل شود.

 

مساجد محل تجمع عمومی بوده و شمار زیادی از افراد در این مرکز دینی حاضر می شوند پس باید بهداشت و اصول آن به خوبی رعایت شود تا اینکه شاهد انتقال بیماری از این مراکز نباشیم.

 

مسجد، محل ترویج خوبی ها است و نباید نوع رفتارها و بی توجهی به بهداشت در آن دیده شود که شاید بر رفتار عمومی اثر بگذارد و از طرفی مایه شبه و تمسخر دشمن هم بشود که چگونه مردم متدین بهداشت را رعایت نمی کنند.

 

امام جمعه موقت اصفهان با اشاره به اینکه رعایت اصول بهداشتی یک موضوع عقلی است، گفت: عقل ایجاب می کند که اصول بهداشتی را رعایت و زنجیره کرونا را قطع کنیم.

 

آیت الله سید «ابوالحسن مهدوی« ادامه داد: بر اساس دستور عقل باید ما از توصیه های بهداشتی استفاده کنیم و هنگام عزاداری ها موضوع سلامت مورد بی توجه قرار نگیرد.

 

وی اضافه کرد: اجرای دستورات دینی هم موضوع عقلی است و همانطور که عبادت می کنیم باید مسائل بهداشتی را هم رعایت کنیم.

 

*بهداشت مساجد مورد تاکید و توجه نهادهای نظارتی

متولیان مراکز دینی و معنوی جامعه مثل مساجد باید دستورالعمل های بهداشتی را رعایت کنند و همکاری مدافین سلامت باشند و تیم بهداشت دانشگاه های علوم پزشکی را در تامین سلامت جامعه که مثل امنیت مسئله حیاتی و زیر بنایی است را اجرایی کنند.

 

رئیس مرکز بهداشت استان اصفهان پیرامون این موضوع مهم گفت: کارشناسان بهداشت بر فعالیت مساجد نظارت دارند و دستورالعمل خاص برای این مراکز در مقاطع مختلف زمانی صادر شده و در شرایط کرونا هم خواسته شده تا دستورات اجرایی شود.

 

«کمال حیدری» ادامه داد: متولیان این مراکز با کارشناسان بهداشت همکاری و مشارکت داشته باشند تا اینکه شرایط بدی در جامعه حاکم نشود.

 

رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد استان اصفهان هم خطاب به هیات امنا مسجدهای استان گفت: دستورالعمل ها را رعایت کنید و نگذارید آلودگی به ویروس کرونا باعث خطر در جامعه بشود.

 

حجت الاسلام سید «صادق ابطحی» افزود: بی توجهی به بهداشت مردم و حضور افراد بدون رعایت دستورالعمل های بهداشتی چالش ساز است و به دلیل اینکه علایم اولیه افراد مبتلا به کرونا مشخص نیست، اجتماع مردمی زمینه گسترش بیماری بشود که حق الناس است.

مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان و مدیرکل تبلیغات اسلامی استان اصفهان هم به صورت جداگانه با تشریح مسائل مربوط به عزاداری ها، از متولیان تشکل های فرهنگی و مذهبی خواستند تا دستورالعمل ها اجرایی شود.

کد خبر 1085353

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha