به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حجتالاسلام والمسلمین مسعود عالی در مراسم سوگواری شام غریبان که با حضور رهبر معظم انقلاب در حسینیه امام خمینی(ره) برگزار شد، گفت: مؤمن باید بتواند تهدیدها را به فرصت تبدیل کند.
وی افزود: مومن باید از فرصتها، نعمتها و شیرینیهایی که خداوند متعال به او عنایت کرده استفاده کند و از تهدیدها و بلاها را نیز به فرصت تبدیل کند، سردار شهید سلیمانی میفرمودند فرصتی که در تهدیدها وجود دارد در فرصتها نیست.
حجتالاسلام والمسلمین عالی با تاکید بر اینکه انسان میتواند از بلاها و تهدیدها هم بهرهمند شود، عنوان کرد: ما بلاها و رنجهای عالم بیرون را نمیتوانیم حذف کنیم زیرا دنیا با همین بلاها و سختیها خلق شده است که حکمت خود را دارد.
این استاد حوزه علمیه با بیان اینکه بلا و مصایب دنیا لازمه رشد و کمال انسان است که استعدادهای او بروز و ظهور کند، اظهار کرد: به عنوان مثال یک ورزشکار برای رسیدن به قله قهرمانی نمیتواند همچون افراد عادی زندگی کنند بلکه باید محدودیتها و سختیهایی را تحمل کند.
وی ادامه داد: انسان هم برای رسیدن به قله انسانیت و کمالات باید در دل مشکلات و سختیها برود که ورزیده شود، بلا و مصائیب صرفاً مخصوص ما نیست بلکه بر انبیاء و اولیاء الهی نیز وارد می شد. امام صادق(ع) میفرمایند چهار چیز است که انبیا و اوصیا الهی از آن فارغ نبودند که دو مورد آن شامل فقر مالی و مریضی جسمی است.
استاد حوزه علمیه گفت: امام صادق(ع) میفرمایند خداوند انسان را به این عالم آورد که بفهمد عاجز است تا در مقابل او تضرع کند، امروز با وجود پیشرفت علم و تکنولوژی ویروسی به نام کرونا بشر را عاجز کرده است.
حجتالاسلام والمسلمین عالی با بیان اینکه بسیاری از بلاها و رنجها تاوان اعمال بد ما است و خداوند متعال از جهت لطف اثر گناهان و اشتباهات ما را در همین دنیا به ما نشان میدهد، عنوان کرد: خداوند در قرآن میفرماید آنچه بر سر شما میآید به واسطه اعمال شما است؛ بنابراین برخی از بلاها کفاره گناهان ما است.
وی با اشاره به مثالی بیان کرد: آیتالله حقشناس میفرمودند یک شب دیروقت به منزل رفتم به خانواده خبر نداده بودم که من دیر میآیم، آنها هم دلواپس از خواب افتاده بودند، وقتی به منزل رسیدم عذرخواهی آنچنانی نکردم که این بندگان خدا را از خواب و زندگی افتادند رفتم خوابیدم، در چشمبه راه گذاشتن آنها تا مدتها چشمدرد داشتم، از هر دست که دادی و از همان دست پس میگیریم.
استاد حوزه علمیه با بیان اینکه نعمتها و نقمتها امور نسبی هستند، عنوان کرد: به عنوان مثال باران برای کسی با یک شرایطی خوشایند و نعمت است اما در شرایط دیگری همین باران برای شخص دیگری خسارت است. قرآن بالاترین نعمت الهی و معجزه جاودانه پیامبر(ص) برای مؤمن و شفا، هدایت، رحمت، نورانیت و قرب الهی است اما همین قرآن برای انسانهای عنود و لجوج خسارت و عامل سقوط است.
حجتالاسلام والمسلمین عالی ادامه داد: ما هستیم که نعمت را نعمت یا بلا را بلا میکنیم، اگر در مقابل نعمتها عکسالعمل نامناسب داشته باشیم آن نعمت به بلا تبدیل میشود در مقابل بلاها هم اگر عکسالعمل مناسب داشته باشیم آن بلا یا تهدید به نعمت و فرصت تبدیل میشود. خداوند در قرآن میفرماید اگر شاکر نعمت باشید من نعمت شما را افزایش میدهم اما اگر کافر نعمت باشید عذاب شدید، سختی و رنج برای شما پیدا میشود.
وی با بیان اینکه خداوند در قرآن میفرماید بندگان شاکر من بسیار کم هستند، اظهار کرد: این خطری است که مؤمنان باید توجه داشته باشند و نعمتهای الهی را ببینند، دیدن نعمتها لطافت خاصی میخواهد بسیاری از مردم نعمتها را نمیبینند تا چه برسد به اینکه شاکر آن باشند. از طرف دیگر اگر انسان مقابل تلخیها، رنجها، سختیها و تهدیدها عکسالعمل مناسب داشته باشد بلا را به نعمت تبدیل میکند.
استاد حوزه علمیه با بیان اینکه عکسالعمل انسانها در مقابل بلاها مختلف است، ابراز کرد: انسانهای بالغ و رشدیافته در بلا نه تنها صابر هستند که شاکر، تسلیم و راضی هستند، چنین افرادی باور دارند این ملک خدائی دارد. بلاها سبب میشود انسان مقابل خداوند بیشتر تضرع وفروتنی کند.
حجتالاسلام والمسلمین عالی با اشاره به مشکلات معیشتی امروز مردم، بیان کرد: در دوران هشت سال دفاع مقدس ما بدون هیچچیز تجهیزاتی مقابل دنیا به دفاع از خود پرداختیم خداوند از عالم غیب ما را امداد کرد که توانستیم از جنگ تحمیلی سربلند و عزتمند بیرون بیاییم. امروز هم اگر از خداوند یاری بخواهیم بر مشکلات اقتصادی غلبه میکنیم.
وی ادامه داد: امیرمؤمنان امام علی(ع) در خطبه ۱۷۸ نهجالبلاغه میفرمایند اگر مردم زمانیکه بلا بر آنها نازل میشود با صدق و خلوص نیت مقابل خداوند زانو بزنند و تضرع کنند هر چیزی را که از دست دادند برای آنها جبران میکند.
استاد حوزه علمیه با بیان اینکه در سالهای گذشته افرادی میخواستند نگاهها را از سمت خدا به سمت کدخدا ببرند که مردم بر کدخدا کرنش کرده و تسلیم شوند، گفت: این بزرگترین گناه و منکر اجتماعی است که بخشوده نمیشود. ریلگذاری که امام راحل و خلف صالح ایشان رهبر معظم انقلاب کردند این بود که با وجود تلاش و جهاد نگاهها به سمت آسمان باشد اما افرادی سعی کردند این نگاه را زمینی کنند به سمت دشمن ببرند که ازاین جهت به پیکره این جامعه ضربات سنگینی زدند که گناه آنها بخشودنی نیست.
حجتالاسلام والمسلمین عالی اظهار کرد: امروز با بلاها و مشکلات از خداوند ناامید نشوید همانطور که در دوران دفاع مقدس بارها ما را یاری کرد و در حال حاضر هم میتواند ما را یاری کند. امام حسین(ع) در دل بزرگترین بلای عاشورا نه تنها بندگی کرده که شاکر خداوند هم بودند. در اثر همین خداوند بالاترین مقام را به ایشان داد که ۹ امام را از ذریه ایشان قرار داد، در تربت ایشان شفا قرار داد همچنین دعا زیر قبه ایشان را مستجاب قرار داد. دستگاه امام حسین(ع) دستگاهی شد که تا قیامت دل مومنان را به نور دین زنده نگه میدارد. مجلس امام حسین(ع) مستحب است اما با خود هزاران واجب دینی را حفظ کرده است.
وی افزود: مجالس امام حسین(ع) مؤمنان را حول محور ولایت جمع میکند که با اقتدار زمینهساز ظهور میشوند، پرچمی را که خداوند بر روی دوش مردم ایران گذاشت به پاس هزار سال عزاداری برای امام حسین(ع) است که حکومتی به رهبری فرزندان سیدالشهداء درست کنند که انشاالله همین زمینهساز ظهور خواهد شد.
نظر شما