حرکت امام حسین (ع) در جهت اصلاح و سامان بخشیدن به جامعه بود

حجت الاسلام غیاث گفت: امیدوارم در مسیر حرکت امام حسین (ع) بتوانیم با کنترل خودخواهی خود و داشتن خودخواهی ممدوح و منطقی در مسیری که امام حسین (ع) هموار کردند، حرکت کنیم و اثبات کنیم عملا که حسینی هستیم.

خبرگزاری شبستان؛‌ گروه قرآن و معارف: قیام امام حسین (ع) برای خدا بود و در این راه تنها به او توکل داشت و در مسیر جهاد در راه پروردگارش ، تحمل همه سختی ها برایش آسان بود. در قبل ، بعد و در روز حادثۀ عاشورا ، ایشان و یارانشان بارها بر این اصل اساسی تأکید کردند. حسین بن علی هنگام وداع جانسوز با خانواده خود ، با ایمانی راسخ به پرورگار ، خطاب به آنها چنین می فرماید : « بدانید که خدا حامی و حافظ شماست و به زودی شما را از شرّ دشمنان نجات می دهد و عاقبت کار شما را خیر می گرداند.» آن امام شهید به هنگام شهادت مظلومانه خود نیز خدا را فراموش نکرد و چنین زمزمه می نمود : « ای خدای بلند مرتبه و دارای قدرت و جبروت، در حالی که ضعیفم از تو کمک می خواهم و بر تو توکّل می کنم و همین مرا کافی است. » و سرانجام با وجود همۀ مصیبت ها و رنج ها فرمود: «اى خداى من، من راضى به قضا و حکم تو و تسلیم امر و اراده ات هستم . هیچ معبودى جز تو نیست اى پناه هر پناه جو.» این ایمان و توکل به خداوند باعث شد تا امام حسین (ع) و یارانش همواره با اخلاص و فقط برای کسب رضای خداوند حرکت کنند و خداوند نیز قیام آنها را جاودانه کرد.

 

 

 

همزمان با ماه محرم و ایام عزاداری سالار شهیدان برای تشریح ابعاد قیام ابا عبد الله الحسین(ع) خبرنگار خبرگزاری شبستان با حجت الاسلام عبدالرحمن غیاث، استاد علوم دینی و کارشناس برجسته مذهبی سلسله گفت و گو هایی انجام داده است که بخش هشتم آن منتشر می شود. 

 

حجت الاسلام غیاث در ابتدای این بحث با اظهار امیدواری از اینکه خداوند متعال عزاداری های عزاداران امام حسین(ع) را به بهترین وجه قبول فرماید و مایه برکت زندگی دنیا و آخرت شان قرار دهد؛ گفت: یکی از نکاتی که در شناسایی حرکت امام حسین (ع) بسیار بسیار مهم می تواند باشد این است که امام در کنار برگرداندن نشانه های دین به متن و بطن جامعه می فرمایند من حرکت می کنم و قیام می کنم و شهادت را با آغوش باز می پذیرم تا در جامعه ای که انسان ها زندگی می کنند، اصلاح وجود داشته باشد آن هم به شکل ملموس و مشهود نه افساد.

 

این استاد علوم دینی افزود: اصلاح یعنی زمینه سازی و حرکت برای به سامان رساندن جامعه یا سامان بخشیدن به جامعه همچنان که افساد یعنی زمینه ایجاد کردن برای نابسامانی و فساد جامعه. حرکت امام حسین (ع) در جهت این است که جامعه ای که انسان ها در آن زندگی می کنند جامعه ای به سامان باشد.

 

حجت الاسلام غیاث افزود: به زبان ساده و کاربردی شهید مظلوم بهشتی جامعه به سامان را جامعه ای می دانست که در آن گرسنه ای وجود نداشته باشد، برهنه ای وجود نداشته باشد، بیمار بدون دوا و درمانی وجود نداشته باشد و بی سواد و جاهلی وجود نداشته باشد. ما اگر قرار است متاثر از عزاداری امام حسین (ع) قدم های خود را در آن راستا که ایشان حرکت کردند تنظیم کنیم، باید به این مسئله بیندیشیم.

 

وی خاطر نشان کرد: مهمترین چیزی که جلوی اصلاح در جامعه را تا امروز گرفته و از این به بعد هم خواهد گرفت، خودخواهی افراطی است. انسان هایی که خودخواهی افراطی دارند نه مصلح هستند و نه اجازه اصلاح به جامعه را می دهند و در مسیر اصلاح جامعه سنگ اندازی می کنند چه بسا در مسیر افساد قدم بر می دارند.

 

وی اصل خودخواهی را یک امر طبیعی دانست و گفت: اینکه انسان به اعتبار اینکه خود را می خواهد خود را به منافعی می رساند از آسیب هایی محافظت می کند، این خوب است و باید هم باشد. به قول استاد شهید مرتضی مطهری که فرمودند خودخواهی دو جور است ممدوح و مذموم. آن کسی که نمی گذارد جامعه در مسیر اصلاح و سامان گرفتن حرکت کند، خودخواهی مذموم یا افراطی است.

 

حجت الاسلام غیاث به بیان نشانه های خودخواهی افراطی پرداخت و گفت: نشانه خودخواهی افراطی چند چیز است؛ آدم هایی که خودخواهی افراطی دارند نسبت افراد را با خودشان در نظر می گیرند، بنابراین انسان ها به آشنا و غیر آشنا تقسیم می شود و یا فامیل و غیر فامیل، هموطن وغیر هموطن و همین زمینه را ایجاد می کند برای تبعیض، برای رانت خواری، برای پارتی بازی.

 

کارشناس برجسته مذهبی گفت: ما اگر قرار است در مسیری که امام حسین (ع) با خون پاک خودشان هموار کردند حرکت کنیم باید تصمیم بگیریم نسبت افراد را با خدا در نظر بگیریم. وقتی نسبت افراد را با خدا در نظر گرفتیم همه می شوند یکی بنده خدا. زمینه تبعیض، رانت خواری و پارتی بازی از بین می رود. انسان هایی که خودخواهی افراطی دارند خود را می بینند و الان را و چنین افرادی قانون، برنامه، چهارچوب و آیین نامه برایشان معنا و مفهوم ندارد؛ بنابراین به بهانه های واهی قانون را زیر پا می گذارند و در نظام جامعه اخلال ایجاد می کنند اما اگر بخواهیم در مسیری که امام حسین (ع) هموار کردند حرکت کنیم، باید همه را ببینیم و همیشه را.

 

وی خاطر نشان کرد: کسانی که همه را می بینند قانون برایشان چیزی مقدس است. به بهانه های واهی اجازه نمی دهند قانون زیر پا گذاشته شود و یکی از لوازم جدی سامان یافتن جوامع بشری رعایت قانون در همه ابعاد زندگی و مسایل زندگی است. آدم هایی که خودخواهی افراطی دارند در دیگران دنبال منافع خود هستند یعنی هر کسی که سر راهشان قرار می گیرد با هر حادثه ای که اتفاق می افتد سعی می کنند از آب گل آلود ماهی بگیرند و به همین خاطر در این فکر هستند که از هر کسی چه سودی می توانند ببرند اما اگر قرار است ما در مسیری که امام حسین (ع) با خون پاک خودشان هموار کردند حرکت کنیم باید در خودمان دنبال منافع دیگران باشیم و ببینیم چه سودی را می توانیم به دیگران برسانیم، دیگرانی که پیش روی ما هستند در حوادثی که اتفاق افتد مثل بحث کرونا چطور می توانیم به دیگران کمک کنیم نه اینکه به بهانه کرونا چطور به سودهایی کلان در فروش دارو برسیم.

حجت الاسلام غیاث افزود: به امید آن روزی که در مسیر حرکت امام حسین (ع) بتوانیم با کنترل خودخواهی خود و داشتن خودخواهی ممدوح و منطقی در مسیری که امام حسین (ع) هموار کردند، حرکت کنیم و اثبات کنیم عملا که حسینی هستیم.

کد خبر 1087089

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha