به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومی پانزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان،«مسعود شعاری»، نوازنده پیشکسوت سه تار که حضور پررنگ در بخش داوری دورههای مختلف جشنواره موسیقی جوان داشته،معتقد است:ایجاد و برپایی چنین جشنوارهای درمملکت ما ضرورت ونیاز است وبا توجه به اینکه دراین سالها خط مشی صحیح و اصولی را طی کرده، توانسته در بین جوانان رقابتی درست و سازنده بوجود آورد، بویژه افرادی که ابتدای راه هستند و نیازاست مسیری درست و استاندارد برایشان تعریف شود.
وی ادامه داد: جشنواره ملی موسیقی جوان دارای قابلیتی است که میتواند آرام آرام سطح آموزش و کیفی نوازندگان را ارتقا بدهد چرا که شرکت کنندگان جشنواره عملا ناچارهستند مواردی را تعلیم ببیند که درآیین نامه جشنواره تعریف شده و باید اجرا شود. براین اساس یادگیری این موارد هدفمند به نوعی آموزش حرفه ای موسیقی محسوب میشود ومیتواند راهی روشن برای جوانان باشد به این دلیل که درآموختن آن کنجکاوی و تلاش بیشتری خواهند داشت. به عنوان مثال درآموزش بداهه نوازی یا موسیقی دستگاهی و کلاسیک ایرانی، طبیعتا گروههایی هستند که این موسیقی درست و ریشهای را در ژانرهای مختلف برای جوان ها تشریح می کنند.البته نباید فراموش شود درهمه جای دنیا جشنوارهها یکسان ویک جور نیستند وبا توجه به مسائل روزدنیا و موسیقی عصرحاضر وهمچنین مسائل علمی وسلیقه زیباشناسی،موزیسین ها نیاز است یک سیر تکاملی را طی کنند و به همین دلیل در برخی موارد تغییراتی را دراین زمینه شاهد هستیم ؛علی الخصوص که در حال حاضر جشنوارهها با دوره کرونا همراه شدهاند و به اعتقاد من در چنین روزگاری ضرورت دارد هنر و موسیقی خود را با مسائل روز دنیا پیوند بزنند و با اتفاقات روز دنیا همگام باشند و حتی جلوتر هم حرکت کنند و از مسائل روزدنیاعقب نمانند. براین اساس نیاز است و ضرورت دارد ازرسانه ها و امکانات علمی که دراین زمینه وجود دارد برای چنین جشنوارههایی بهره ببرند تا این رویداد بزرگ متوقف نشود.
این نوازنده درباره تاثیرگذاری جشنواره ملی موسیقی جوان درجامعه گفت: طی سالها تجربه دراین زمینه به این نتیجه گیری رسیده ام جوانانی که درسنین بسیار پایین دراین جشنواره شرکت میکنند آرام آرام یک نوازندگی حرفهای را آموزش میبینند و تجربه میکنند و رقابتها بیشتروبهترخواهد شد و بی تردید این موضوع در آنها ایجاد انگیزه خواهد داشت.
این آهنگساز تاثیرگذاری جشنواره ملی موسیقی جوان در نسل جوان را مثبت ارزیابی کرد و دراین باره گفت: درحال حاضر کودکان و نسل نوجوان موسیقی ایران درسطح بسیار خوبی ظاهر شده اند و این موضوع اتفاق بسیار مهمی است چرا که درمقایسه با 30-40 سال قبل و رده سنی نوازندهها ، امروزه این سطح نوازندگی به لحاظ کیفی، ارتقا بسیاری پیدا کرده است و این نگاه از وجود همین جشنوارهها برخاسته و در کنار آن، حضور استادان به نام کشوراست که در رشتههای مختلف موسیقی در یک جا جمع شده اند و برای هم خط مشی درست تعریف خواهند کرد. البته براین نظرم برای بهترشدن جشنواره نیازبه زمان بیشتری است چرا که می تواند خیلی از این بهتر باشد و همچنان جشنواره وضعیت ایده آلی ندارد اما همین که در شرایط فعلی شاهد برگزاری این جشنواره هستیم و اساتید با انگیزه و عشق حضور دارند، میتواند اتفاق بسیار خوب و مهمی باشد.
شعاری ایده آل بودن جشنواره ملی موسیقی جوان را توجه به خلاقیت بیشترعنوان کرد و افزود: به عقیده من می بایست اتفاق نظر بیشتری درخصوص مبحث خلاقیت صورت بگیرد و آرام آرام به سمتی حرکت کنیم که صرفا ازتکرارمکررات جلوگیری شود ودرنسل جوان انگیزه بیشتری ایجاد گردد. تاکید بسیار من براین است که بر روی خلاقیت بیشتر جوانان و پایه فرهنگی درست،توجه بیشتری شود.
او درباره تفاوت و دستاورد جشنواره ملی موسیقی جوان با دیگر جشنوارها نیز بیان داشت: جشنواره ملی موسیقی جوان صرفا یک جشنواره رقابتی نیست که فقط ارائه موسیقی مد نظر باشد، بلکه بستری کاملا علمی دارد و رقابتها در بستری درست و کارشناسانه برگزار میشود و در یک زاویه دیگر تعریف شده است .به همین دلیل آیین نامه آن هم نسبت به جشنوارهای دیگر متفاوت است.
بهروز همتی: سطح توانایی شرکت کنندگان جشنواره موسیقی جوان حرفهای تر شده است
«بهروز همتی»، داور بخش تار و سه تار پانزدهمین جشنواره موسیقی نیز با مثبت ارزیابی کردن چهارده دوره جشنواره موسیقی جوان گفت:سطح نوازندگی وانگیزه جوانان بسیارخوب است.بخصوص درشهرستانها بسیاربا انگیزه ظاهرشدهاند وبه عقیده من برخی ازشرکت کنندگان شهرها و شهرستانهای مختلف کشورمان حتی از تحصیل کردههای موسیقی که عضو رسمی آکادمیهای موسیقی هستند جدیتر و حرفهایتر کار کردهاند ودر بخش تار و سه تار که داوری آن را برعهده دارم به لحاظ نوازندگی،درسطوح بالایی قراردارند.
به گفته این نوازنده تجربه سالها حضوردراین جشنواره بیانگراین است که حضور تعداد گروه های سنی پایین بیشتربوده و با جدیت بیشتری درجشنواره فعالیت میکنند وعلاوه برآن علاقمندی بیشتری نشان میدهند. اما درگروههای سنی بالاتر بخصوص «ج» به دلیل مشغله کاری و گرفتاریهای زندگی یا شرایط سنی برای شرکت درجشنواره دچار تردید هستند ونسبت به گروههای ب و الف تعداد کمتری حضوردارند. در مجموع باردیگر می گویم ارزیابی خوب ومثبتی از جشنواره دارم وخوشبختانه سال به سال سطح نوازندگی شرکت کنندگان بالاترمی رود به گونه ای که گاهی بنا به تدبیردبیرجشنواره وبرگزار کنندگان آن مجبورمی شویم مواد آزمون را کمی سختترکنیم تا درسطح بالاتری ظاهر شوند. البته این نگاه به این دلیل است که سطح توانایی شرکت کنندگان حرفهای تر شده است.
بهروز همتی درباره تاثیرگذاری جشنواره ملی موسیقی جوان درنگاه جامعه و نسل جوان بیان کرد: جشنواره ملی موسیقی جوان، یک جشنواره غیرمناسبتی است ومتفاوت با دیگرجشنوارههایی است که درکشور برگزار میشود و براین اساس جامعه هم نسبت به کارهای حرفهایتر،انگیزه بیشتری دارد و این نگاه درمنظرشرکت کنندگان وخانوادههای آنها تاثیرگذای بسیاری داشته است.
داور پانزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان درخصوص اثر گذاری این جشنواره برفضای علمی و آموزشی مانند هنرستانها و دانشگاهها و همچنین آموزشگاههای موسیقی اظهارکرد: هنربه خصوص موسیقی نسبت به دیگرهنرها عرصه کمتری برای هنرنمایی دارد البته جالب است بدانید برخی ازهنرمندان عزیزی که امروزدرجشنوارههای مختلف خوش می درخشند و موسیقی را بصورت آکادمیک و درسطوح دانشگاهی دنبال می کنند برخاسته از همین جشنواره موسیقی جوان هستند و این امر موجب شده ارزیابی بهتری از خود داشته باشند و تصمیماتی بگیرند که درآینده موسیقی ایران اثر گذار باشد.
او در پایان درباره حمایت 100 داور شناخته شده موسیقی ایران که به نوعی اعتبار این جشنواره محسوب می شوند، گفت: بخشی از این حمایت و دلسوزی برخاسته ازاحساس مسئولیتی است که نسبت به موسیقی داریم چرا که در درون هر کدام از ما این احساس وجود دارد که یک قدم کوچک برای موسیقی برداریم و گوشهای از کار را بگیریم تا جوانان انگیزه و اشتیاق بیشتری داشته باشند و آنها را به موسیقی علاقمند کند.واقعیت این است وقتی به عنوان داور نظارهگر اجرای شرکت کنندگان هستم به شخصه از دیدن این همه استعداد و شوق و ذوق خانوادهها و بچهها انرژی میگیریم و به جرات میگویم بیشتر از اینکه ما دراین زمینه آموزش بدهیم از نظر روحی و... درس می گیریم .نکته دیگر اینکه داوری کردن امر ساده ای نیست اگر دقت نظر لازم و احساس مسئولیت نداشته باشید می تواند اثرگذاری منفی داشته باشد. سعی ما این است با تمام حوصله فیلمهای ارسال شده را ببینیم و بعد تصمیم گیری کنیم تا به ادای دین و وظیفهای که نسبت به شغل و هنری که دوستش داریم و با آن زندگی کردیم بدرستی عمل کنیم.
پانزدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان پاییز امسال به دبیری هومان اسعدی و مشارکت گسترده استادان موسیقی ایران با حمایت دفتر موسیقی و معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی،توسط انجمن موسیقی ایران و با همکاری بنیاد رودکی برگزار میشود.
نظر شما