خبرگزاری شبستان، گروه اندیشه،این کتاب در ۳۱۹ صفحه، با شمارگان ۵۰۰ نسخه و قیمت ۵۲ هزار تومان توسط سازمان سمت با همکاری موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی منتشر شده است.
در معرفی کتاب «تاریخ فلسفه معاصر غرب؛ مارکسیسم، پراگماتیسم، پدیدارشناسی و اگزیستانسیالیسم» توسط ناشر عنوان شده است: کتاب حاضر برای دانشجویان رشته فلسفه برای درسهای «تاریخ فلسفه قرن نوزدهم» و «تاریخ فلسفه معاصر» و دانشجویان رشته فلسفه و حکمت اسلامی برای درس «فلسفه معاصر» در مقطع کارشناسی قابل استفاده است.
نویسندگان در پیشگفتار این اثر آوردهاند: «در پژوهش حاضر به بررسی تاریخ فلسفه مغربزمین در نیمه دوم قرن نوزدهم میپردازیم. این دوره در مغربزمین عصر ظهور نهضتها و مکاتب فلسفی مهمی بود، مکاتبی مانند مارکسیسم، پراگماتیسم و پدیدارشناسی که خود مبدأ ظهور فلسفههای قرن بیستم شدند؛ مانند مارکسیسم جدید، فلسفههای اگزیستانس و فلسفههای تحلیلی. مرکز اصلی فلسفههای پراگماتیستی امریکاست و پراگماتیسم به عنوان اولین فلسفه امریکایی شمرده میشود. مارکسیسم، پدیدارشناسی و فلسفههای اگزیستانس مانند بسیاری از فلسفههای دیگر آلمانیاند. در این دوره فیلسوفان فراوانی ظاهر شدند؛ از جمله مارکس، انگلس، نیچه، هوسرل، پرس، جیمز، دیویی، سانتایانا، برگسون، کروچه، فرگه، اتولیبمن، هرمان کوهن، پاول ناتروپ، ارنست کاسیرر، ویلهلم دیلتای و رودولف اویکن. اما در این کتاب نه مجال پرداختن به همه این فیلسوفان وجود داشت و نه هدفی که از تألیف این کتاب در نظر گرفته شده بود، آن بود. از اینرو، چارهای جز پرداختن به مهمترین فیلسوفان نبوده است. بر اساس سرفصلهای موجود برای این درس، مارکسیسم، پراگماتیسم و پدیدارشناسی، نیچه و فلسفههای اگزیستانس را انتخاب، و زندگی، آثار و افکار متفکران مربوط را به طور فشرده گزارش کردیم. برخی از فیلسوفان یادشده که در این کتاب به آنان پرداخته نمیشود، معمولاً به دلیل ارتباط با فلسفههای قرن بیستم مورد توجه قرار میگیرند؛ مثلاً از فرگه در فلسفه تحلیلی یاد میشود.»
تاریخ فلسفه معاصر غرب میکوشد به اختصار و با نثری ساده و روشن به برخی اندیشههای فلسفی معاصر غربی نگاهی بیفکند. این نوشتار در دو بخش است: بخش نخست به توضیح مکاتب مارکسیسم، پراگماتیسم، پدیدارشناسی و نیز اندیشههای نیچه و بخش دوم به فلسفههای اگزیستانس میپردازد.
نظر شما