به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، علی اکبر محرابیان در ادامه جلسه علنی بعدازظهر امروز چهارشنبه (3شهریور)مجلس شورای اسلامی در دفاع از برنامههای خود گفت: دولت در زمانی کار خود را شروع میکند که قطعیهای مکرر موجب اختلال در کار مردم شده و بخشی از ظرفیت صنایع و تولید متوقف مانده که این امر باعث بروز ضرر و زیان، بیکاری و افزایش نرخ کالاها شده است البته وضعیت در موضوع آب نیز در برخی نقاط کشور بهتر از برق نیست.
وزیر پیشنهادی نیرو در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه باید عقبماندگیها را جبران کنیم تا در آینده شاهد قطعی نباشیم اظهارکرد: همگان میدانند بنده مسئولیت اجرای چندین نیروگاه و احداث سد را بر عهده داشتهام که بر این اساس بیش از 8 هزار و 300 مگاوات برق و 10 میلیارد مترمکعب آب به شبکه سراسری اضافه شده است، این طرح به عنوان مهر ماندگار مورد تفقد رهبر انقلاب قرار گرفته است. باید کارگاهی به وسعت ایران بنا کنیم و کاستیها را جبران کنیم.
محرابیان با اشاره به مهمترین برنامه های خود برای وزارت نیرو گفت: حصول اطمینان از تأمین آب و برق پایدار و مطمئن، ارتقاء حکمرانی آب با مبانی عدالت، شفافیت، قانونمداری و توجه به مناطق محروم، بهبود اقتصادی آب و برق به منظور ایجاد تعادل در منابع و مصارف با اولویت افزایش بهرهوری و راندمان، ارتقاء سطح پژوهش و فناوری متکی بر تقویت توان ساخت داخل، بهبود محیط کسب و کار در صنعت آب و برق از طریق تعامل حداکثری با بخش خصوصی و مردمی که همان مردمی سازی اقتصاد است از جمله اصولی است که در برنامههای پیشنهادیام وجود دارد.
محرابیان اضافه کرد: ناترازی تولید و مصرف در تابستان امسال بیش از 13 هزار مگاوات بوده است که برای رفع این موضوع احداث 10 هزار مگاوات نیروگاه جدید طی 4 سال با مشارکت و همکای صنایع بزرگ کشور به ویژه صنایع انرژی بر، تکمیل و احداث 10 هزار مگاوات نیروگاه جدید طی 4 سال که شامل 3 هزار مگاوات نیروگاه تا پیک سال آینده ، 5 هزار مگاوات تکمیل سیکل ترکیبی و احداث 2 هزار مگاوات نیروگاه جدید خواهد بود، احداث 10 هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر با محوریت نیروگاه خورشیدی طی 4 سال با استفاده از ظرفیت مردمی از جمله مسائلی است که در اولویت کاری وزارت نیرو قرار دارد.
وی گفت: خوشخبتانه ظرفیت های قانونی استفاده از منابع حاصل از صرفه جویی در سرمایه گذاری اینگونه طرح ها فراهم است که از جمله این قوانین ماده 12 قانون رفع موانع تولید است. همچنین مدیریت تقاضا برق نیز با استفاده از سیاست های تشویقی برای ایجاد انگیزه در مردم که خود الگوی مصرف را اصلاح کنند دارای اهمیت است که با آن توجه شده است. اصلاح روابط مالی بین دولت، تولیدکننده و مصرف کننده به نحوی که باعث افزایش انگیزه سرمایه گذاری شود.
محرابیان از جمله مهمترین برنامه خود را تامین آب روستایی عنوان کردوگفت: در حال حاضر درصد برخورداری روستاها از آب شرب 75 درصد است که طبق برنامه درصد برخورداری روستاها از آب شرب به 90 درصد خواهد رسید.طی 4 سال آینده با اجرای برخی سدها که مطابق مطالعات به روز شده ضروری است به ظرفیت ذخیره آب سدها افزوده می شود که 600 میلیون مترمکعب آن برای آب شرب خواهد بود و باعث از بین رفتن تنش آبی می شود همچنین 600 میلیون مترمکعب دیگر برای صنعت خواهد بود که باعث ایجاد 300 شغل خواهد شد و الباقی ذخیره آبی برای حوزه کشاورزی در نظر گرفته می شود البته سهم محیط زیست محفوظ خواهد بود.
وزیر پیشنهادی نیرو تاکید کرد: برق رسانی به چاه های کشاورزی با انرژی های تجدید پذیر،مهار روان آب ها در برخی نقاط بدون مناطق شمالی و ایجاد سبد تامین آب از آب دریاها برای صنایع از جمله برنامه های در 4 سال آینده است.
وی افزود: طرح جمع آوری و تسویه فاضلاب با سرمایه گذاری بخش خصوصی باعث گسترش چشمگیر انتقال پساب خواهد شد و تمام تلاش خود را به کار می گیرند تا پروژه هایی که غیرفعال هستند را فعال کنند چرا که تاخیر در پروژه بیشترین مشکلات را ایجاد می کند.
نظر شما