به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، «قاسم سلیمانی دشتکی» امروز (چهارشنبه 10 شهریور) در جلسه شورای پشتیبانی سوادآموزی، با تبریک هفته دولت اظهارکرد: امسال هفته دولت تحتالشعاع تغییر و تحولات دولت قرار گرفت و آن طور که باید به آن پرداخته نشد البته در حد توان با همکاری معاونان استانداری و مدیران کل توانستیم بخشی از پروژهها را به بهرهبرداری برسانیم.
استاندار خوزستان به اهمیت مقوله سوادآموزی اشاره کرد و افزود: در گذشته سیستم ملا مکتبی وجود داشت که سواد قرآنی و اشعار شاعران مطرح به افراد آموزش داده میشود و به نوعی سواد خواندن و نوشتن به آن شکل نبود ولی سواد حفظی وجود داشت و در محاورات و گفتگوها بسیار مسلط بودند.
وی اضافه کرد: زمانی اعتقاد بر این بود که فرد خواندن و نوشتن بیاموزد تا بتواند شغل مناسبی برای خود داشته باشد و با ایجاد دارالفنون در کشورافرادی جهت جذب به بدنه دولت تربیت شدند و این آموزش برای سیستم اداری ادامه پیدا کرد.
سلیمانی دشتکی با بیان اینکه امروزه با پیشرفت علم و معرفت و بینش در بین افراد انگیزه پیدا کردن شغل به وسیله تحصیل حتی در مقطع دکتری هم فراهم نیست تصریح کرد: آن زمان نیاز بود که درس بخوانیم تا شغل خوب پیدا کنیم ولی اکنون رابطه قوی بین تحصیلات و شغل وجود ندارد و از هر 10 هزار فارغالتحصیل شاید 100 نفر به بدنه دولت جذب و استخدام شوند.
وی با اشاره به اینکه در تحصیلات تکمیلی قبلا کنکور رقابتی بود اما امروزه کمتر کسی دغدغه کنکور را دارد عنوان کرد: در حال حاضر رویکرد سوادآموزی در صدا و سیما و رسانهها باید تغییر کند؛ باید ببینیم هدف از سوادآموزی چیست و فلسفه آن را بیان کنیم.
استاندار خوزستان با بیان اینکه دیگر نباید سوادآموزی شیوه مرتبط با شغل باشد بلکه سواد آموزی باید به افزایش دانایی، بینایی، شناخت و معرفت بینجامد ابراز کرد: باید سعی شود در کنار آموزش خواندن و نوشتن، آموزش فنی و حرفهای نیز تقویت شود تا بتوان شغل مناسبی متناسب با نیاز روز جامعه ایجاد کرد.
وی با اشاره به اینکه تشویق افراد به سوادآموزی و فنآموزی باید مورد توجه قرار گیرد تاکید کرد: فنآموزی تنها آموزشهایی همچون قالیبافی و جوشکاری نیست بلکه امروزه ارتباطات فضای مجازی نیز یک فن و حرفه است که باید در سوادآموزی مورد توجه باشد و رواج داده شود.
سلیمانی دشتکی بر پیگیری تفاهمنامهها و دستورالعملهای مرتبط با سوادآموزی و ارائه گزارش کار در دستورالعملهای اجرایی تاکید کرد و ادامه داد: باید با عوامل سوادآموزی از جمله آموزش و پرورش و نهضت سواد آموزی و حامیان این عرصه همکاری شود و بخشداران و فرمانداران نیز در این عرصه فعالیت داشته باشند.
وی خاطر نشان کرد: دستگاههای حمایتی و بهداشتی باید ضمن اهدای بستههای حمایتی بر آموزش رایگان و فراهم کردن امکانات لازم همکاری کنند و شهرداریها و شوراها نیز تمام امکانات تبلیغی را به صورت اهدایی و رایگان در خدمت نهضت قرار دهند و بخش صنعت و شهرکها و بخش خصوصی نیز زیرمجموعههای خود را در راستای کمک به سوادآموزی ساماندهی کنند و تفاهمنامههایی با بخش خصوصی، کارخانجات و کارگاهها منعقد شود.
استاندار خوزستان با بیان اینکه نرخ بیسوادی در خوزستان بالاست و شاید این موضوع به سیستم عشایری این منطقه مرتبط باشد یاد آور شد: باید در راستای ارتقای سطح سوادآموزی در استان کار کرد و از نظر بودجه و اعتبارات هم هر زمانی که لازم بود از سازمان برنامه و بودجه میخواهیم که اعتبارات لازم را تخصیص دهند، همچنین همه دستگاهها، سیستم اداری، نیروهای مسلح و دستگاههای حمایتی باید همکاری لازم را با آموزش و پرورش و نهضت سوادآموزی داشته باشند.
نظر شما