«عظیم مدبری» در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، برنامهریزی شیلات گیلان برای رهاسازی 185 میلیون قطعه انواع بچه ماهیان استخوانی و خاویاری در تالاب ها و رودخانه های منتهی به دریای خزر در استان گیلان را مورد اشاره قرار داد و اظهار داشت: رهاسازی بچه ماهیان از خرداد ماه امسال آغاز شده است و روند آن تا اواسط شهریورماه ادامه دارد.
مدیرکل شیلات گیلان بازسازی ذخایر ژنتیکی ماهیان دریای خزر را امری بسیار مهم دانست و یادآور شد: بازسازی ذخایر ژنتیکی ماهیان با ارزش دریای خزر، ممانعت از انقراض نسل این گونه های باارزش حفظ پایداری اشتغال جامعه صید و صیادی استان گیلان از جمله اهدافی است که با تکثیر و راهاسازی بچه ماهیان استخوانی و خاویاری محقق میشود.
مدبری از تولید بچه ماهی با مشارکت جامعه شرکت تعاونی پره صیادی سخن گفت و اضافه کرد: امیدواریم با این حجم از رهاکرد بچه ماهی که روند آن همچنان در سطح رودخانههای منتهی به دریا و تالابها استمرار دارد، شاهد تاثیرات خوب و چشمگیری در جهت حفظ و بازسازی ذخایر و جبران صید از دریای خزر باشیم.
وی صيد غيرمجاز و به تور انداختن ماهيان مولد را امری که روند بازسازز ذخاير ماهيان استخوانی دریوی خزر را با مشكلات عديدهای مواجه میكند خواند و گفت: با وجود مشكلات ياد شده، مجموعه شيلات گيلان در راستای اقتصادی کردن كسب و كار صيادان برنامه تكثير و رهاسازی ماهيان استخواني را همه ساله در برنامه خود دارد.
مدیرکل شیلات گیلان ،سه مرکز شهید انصاری، مرحوم یوسف پور سیاهکل و شهید بهشتی گیلان را از مراکز بسیار خوب و قوی بازسازی ذخایر ژنتیکی در کشور اعلام کرد و افزود: فعالیتهای شیلاتی و همچنین آبزیپروری یکی از اجزای مهم طرحهای اقتصاد مقاومتی در سواحل دریای خزر محسوب میشود.
مدبری با بیان اینکه استان گیلان داراری 49 شرکت تعاونی پره صیادی است خاطرنشان کرد: حمایت از طرحهای پرورش ماهی در قفس در طول نوار ساحلی دریای خزر، انجام حمایتهای لازم از فعالان حوزه آبزیپروری و صدور مجوزات لازم در کنار امر آموزش از دیگر اقداماتی است که توسط شیلات گیلان عملیاتی میشود.
پایان پیام
نظر شما