رواج نژادپرستی ساختاری ضد مسلمانان پس از ۱۱ سپتامبر/ قصه «سه شنبه های ترور»  هنوز ادامه دارد

بیست سال پس از حملات ۱۱ سپتامبر ، نژادپرستی ضد مسلمانان بیش از هر زمان دیگری در جامعه آمریکا رواج پیدا کرده و این پدیده صرفا عدم تحمل مذهبی یا یک سوء تفاهم نیست بلکه یک شکل ساختاری از نژادپرستی است.

خبرگزاری شبستان،جهان اسلام: بیست سال پس از حملات 11 سپتامبر ، نژادپرستی ضد مسلمانان بیش از هر زمان دیگری در جامعه آمریکا رواج پیدا کرده و و این پدیده صرفا عدم تحمل مذهبی یا یک سوء تفاهم نیست بلکه یک شکل ساختاری از نژادپرستی است.

 

«جو بایدن»، رییس جمهوری کنونی آمریکا در پیامی به مناسبت آغاز ماه رمضان امسال ضمن تبریک این ماه به مسلمانان، به آزار و اذیت علیه آنها در جامعه آمریکا اذعان کرد.

 

وی در بیانیه خود نوشت: مسلمانان آمریکایی همچنان مورد آزار و اذیت، تعصب و جنایت های نفرت انگیز قرار می گیرند و این تعصب ورزی و حملات اشتباه است و باید متوقف شود.

 

مسلمانان که حدود یک درصد از جمعیت آمریکا را تشکیل می دهند به ویژه طی سال های اخیر و در دوره ریاست جمهوری « دونالد ترامپ» بیش از همیشه مورد تبعیض و آزارو اذیت قرار گرفته اند.

 

در انتخابات سال  2016 میلادی،« دونالد ترامپ»،رئیس جمهوری سابق آمریکا در یک برنامه نژادپرستانه و ضد مهاجرت شرکت کرد که در پیروزی او نقش اساسی داشت. سپس او قانون ممنوعیت سفر مسلمانان را به تصویب رساند،  اما قبل از ترامپ هم نژادپرستی ضد مسلمان در جامعه آمریکا نهادینه شده بود.

 

به عنوان مثال، «اف بی آی» برنامه های دیرینه ای مبنی بر جاسوسی از جوامع مسلمان برای به دام انداختن جمعیت آسیب پذیر داشته است در نظر بگیرید. منطق «اف بی آی» این است که همه مسلمانان تروریست بالقوه هستند و باید آنها را قبل از ارتکاب جنایت دستگیر کرد.

 

پلیس نیویورک و دیگر بخش های پلیس نیز از منطقی مشابه علیه مسلمانان استفاده می کنند. پلیس نیویورک با آموزش نیروهای سیا از مساجد ، مراکز اجتماعی ، مشاغل متعلق به مسلمانان ، کتابفروشی های مذهبی ، دانشگاه ها و دیگر  مراکز پرازدحام در نیویورک جاسوسی کرده اند.

 

مطالعه ای در مورد لیست محکومیت های مرتبط با تروریسم توسط وزارت دادگستری آمریکا از سال 2001 تا 2010 نشان  می دهد که 72 درصد از موارد تعقیب مسلمانان اقداماتی از پیش تعیین شده بوده اند که در آنها هیچ گونه فعالیت مجرمانه ای رخ نداده بوده است .

 

حقیقت این است که در آمریکا همین که مسلمان هستید کافیست تا شما گناهکار شناخته شوید.

 

در سال 2012 ، نیویورک تایمز داستانی درباره «سه شنبه های ترور» نوشت که در حقیقت روایت ملاقات هر سه شنبه «باراک اوباما»، رئیس جمهوری آمریکا با مشاوران خود برای تعیین لیست تروریست ها و پیگرد قانونی آنها بود.

 

این فهرست گاهی شامل برخی از شهروندان مسلمان آمریکایی بود که بدون هیچ دلیل و مدرکی کشته می شدند و هیچ کس پاسخگوی برای این قتل ها نبود چرا که ظاهرا زندگی سیاه پوستان و مسلمانان هیچ اهمیتی برای دولتمردان آمریکایی ندارد.

 

اگرچه جلسات سه شنبه های ترور حالا دیگر برگزار نمی شود اما همانطور که بایدن اذعان دارد هنوز اتفاقاتی شبیه همان هایی که پس از این جلسات برای مسلمانان پیش می آمد ،رخ می دهد؛گویی از 11 سپتامبر تا سه شنبه های ترور تا کنون شرایط نه تنها برای مسلمانان بهتر نشده بلکه بدتر هم شده است.

 

اما آمریکا فقط به کشتن مسلمانان در داخل این کشور بسنده نکرده است و بسیاری از مسلمانان نیز در کشورهای مسلمان نشین که واشنگتن در آنها جنگ به راه انداخته کشته شده اند.

 

«پروژه هزینه های جنگ» در دانشگاه براون تخمین زده است که تا سال 2020  بیش از 800 هزار نفر در نتیجه خشونت های مستقیم جنگی در پنج کشور  که اکثریت آنها را مسلمانان تشیل می دهند  و آمریکا در آنها عملیات نظامی انجام داده ،کشته شده اند.

 

در این گزارش آمده است که آمریکا از نظر مالی ، اجتماعی و روانی هزینه های بسیار زیادی  برای جنگ علیه تروریسم پرداخته است و بیستمین سالگرد حادثه 11 سپتامبر باید باعث شود که ما در مورد این هزینه ها کمی تامل کنیم.

 

درمورد سیاه پوستان در آمریکا هم وضع به همین گونه است و قتل جورج فلوید در سال 2020 در نتیجه خشونت پلیس گواهی بر این مدعاست.

 

جنبش «زندگی سیاهان اهمیت دارد» نشان می دهد که چگونه نژادپرستی علیه سیاه پوست ها فقط  یک نفرت و تعصب فردی نیست ، بلکه ریشه در ساختارهای جامعه آمریکا دارد.

 

به همین ترتیب ، نژادپرستی ضد مسلمانان هم صرفا عدم تحمل مذهبی یا یک سوء تفاهم نیست ، بلکه یک شکل ساختاری از نژادپرستی است.

 

بههمین دلیل است که تحلیلگران می گویند لغو ممنوعیت سفر مسلمانان به آمریکا کافی نیست و باید  تمام اقدامات نژادپرستانه ای که توسط نهادهای امنیتی مورد استفاده قرار می گیرد متوقف شوند.

همچنین خروج از افغانستان کافی نیست بلکه باید برنامه نظامی آمریکا در کل جهان پایان داده شود و به جای آن زیرساخت های همه کشورهای جنگ زده که آمریکا در آنها عملیات نظامی انجام داده است،ساخته شوند.

کد خبر 1090952

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha