به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، «محمد مهدی اسماعیلی» امروز یکشنبه (14 شهریور) در مراسم چهاردهمین رزمایش مواسات و همدلی در قالب طرح شمیم حسینی جهت توزیع 14 هزار بسته معیشیتی که به صورت ویدئوکنفرانس در بقعه متبرکه امام زاده غیاث الدین محمد علیه السلام برگزار شد؛ بیان کرد: با شیوع ویروس کرونا دوگانه هایی مطرح شد که یکی از این دوگانه ها، موضوع بحث سلامت و مباحث مناسک دینی بود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: مانند هر بحث دیگری که تلاش می شود ، حاکمیت دینی در جمهوری اسلامی را ناکارآمد نشان دهد و یا عدم توانایی مدیریت موضوع توسط حاکمیت را نشان دهد، در این مسئله نیز از روزهای اول در حال نمایان بود.
وی گفت: عده ای سوالاتی را مطرح کردند که کرونا پدید آمده چرا حوزه های معارف دینی فعال نیستند و چرا مناسک متناسب با این موضوع دچار تحول نمی شوند و یک سری دوگانه هایی برای این مسئله در حال ایجاد بود .
اسماعیلی ادامه داد: رهبر فرهیخته انقلاب اسلامی با توصیه به تشکیل قرارگاه مواسات و همدلی که جزو کمالات انقلاب اسلامی است، این مسئله را به فرصتی دیگر برای اثبات کارآمدی دین و ادبیات دینی در عبور از بحران ها تبدیل کردند.
وی تصریح کرد: مفهوم مواسات مومنانه را که معظم له از دل معارف عمیق دینی بیرون کشیدند و جامعه را به سمت مبادرت به این عمل مومنانه سوق دادند، در کمتر از دو ماه فضای عمومی کشور کاملا برعکس شد و یک فضای همدلی و همراهی در همه بخش ها با پیشتازی جامعه دینی رخ داد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: به نظر من در کارنامه حاکمیت دینی این مقطع نیز در کنار مقاطع درخشان دیگر به عنوان یکی از نقاط عطف به ثبت خواهد رسبد که ما چگونه این بلیه عمومی را با پیشتازی خدمت رسانی حوزه دینی و جامعه ایمانی مدیریت کردیم.
وی افزود: در طول این 18 ماه که در گیر کرونا هستیم تمامی جامعه به ویژه جامعه ایمانی پیشتاز خدمت رسانی بوده است، امامزاده ها که به تعبیر رسای مقام معظم رهبری باید قطب های فرهنگی جامعه باشند، امروز در همین جایگاه حاضر شدند و امام زاده ها، مساجد تکایا و هیئات دینی محل نیکوکاری و خدمتگذاری جامعه ایمانی کشور ما است.
اسماعیلی با بیان اینکه ما در حاکمیت دینی وظیفه تسهیل گری داریم؛ گفت: مردم در این بحث ها عهده دار و نقش آفرین هستند و حاکمیت تنها وظیفه تسهیل گری دارد.
وی با بیان اینکه با توانمندسازی جامعه دینی و علوی باید فقر و محرومیت را از بین ببریم؛ تصریح کرد: اگر این حرکت مومنانه توسط اوقاف صورت می گیرد حتما بخش های دیگر از جمله حوزه های آثار مکتوب، حوزه های نماشی و رسانه ای باید درخدمت این روحیه باشند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: اینکه فردی، فرد دیگری را بر حود مقدم می شمارد و نیاز دیگری را بر نیاز خود ترجیح می دهد، مختص سبک زندگی ایرانی و اسلامی است اما متاسفانه هنوز حوزه های هنری ما نتوانستند این افتخارات را به تصویر بکشند، 18 ماه این اتفاق در حال رخ دادن است و از این مانورهای مواسات در این چهل سال کم نبوده است از جمله جنگ تحمیلی که مردم در شرایط بد اقتصادی ضمن حضور در جبهه ها عده ای نیز کمک های خود را به جبهه های جنگ ارسال می کردند.
وی گفت: اینها واقعیت های جامعه ما است و جامعه فرهنگی و هنری ما وقتی به نقطه مطلوب می رسد که بتواند این واقیعت ها را به تصویر بکشد و ما در دولت تلاش خواهیم کرد همه این مجموعه های گفتمانی در کنار هم به آن نقطه واحد که تحقق جامعه طراز اسلامی است، منجر شود و الیته در این مسیر حوزه فرهنگ ، هنر و رسانه ما باید همراه با هم حرکت کنند.
نظر شما