حجت الاسلام والمسلمین «هادی رضایی» در گفت و گو با خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان با بیان اینکه هر قدر مساجد با یکدیگر تعامل داشته باشند، شاهد حرکت فزاینده مسجدی در مسیر پیشرفت خواهیم بود، اظهار کرد: تعداد مساجدی که توسط ائمه جماعات و یا بسیجیان آنها دارای تعامل و اشتراک مساعی در برخی برنامه ها هستند، زیاد است.
این استاد حوزه علمیه افزود: همه ما مساجدی را می شناسیم که در برگزاری برخی برنامه ها همچون اجتماعات فاطمیون و اجتماعات صادقیون یا نشست های هم اندیشی با یکدیگر همکاری می کنند که البته تعداد مساجدی که در چنین زمینه هایی با هم همکاری می کنند، بیشتر از هفت هشت مورد نیست؛ ضمن اینکه تعداد برنامه هایی که در طول یک سال با هم اشتراک مساعی دارند نیز خیلی نیست.
وی ادامه داد: شبکه سازی مساجد کاری بسیار بزرگ و فراگیر است و نمی توان از ائمه جماعات توقع داشت در این زمینه ورود کنند. این کار باید توسط دستگاه های مسجدی پیگیری شود.
رضایی گفت: تهدید کرونا که متاسفانه همچنان در کشور ما ادامه دارد، بهترین فرصت است که دستگاه هایی همچون سازمان بسیج، ستاد اجرایی فرمان حضرت امام خمینی (ره) و سازمان تبلیغات و همه دستگاه های مرتبط با حوزه مسجد صاحب یک شبکه مشترک شوند به طوری که پیامی که در این شبکه بارگزاری می شود در کمترین زمان به تمام مساجد سراسر کشور اطلاع رسانی شود البته ما می دانیم که ایجاد شبکه مشترک میان مساجد سراسر کشور نیازمند الزامات امنیتی، قضایی، سیاسی و حقوقی است ولی انجام چنین کاری غیر ممکن نیست.
این استاد حوزه علمیه تاکید کرد: یکی از راهکارها برای شبکه سازی مساجد این است که اگر امکان ایجاد وحدت رویه میان تمام 70 هزار مسجد کشور وجود ندارد، حداقل می توان فعال ترین مساجد محلات و روستاها را با هم مرتبط کرد؛ به عبارت دیگر مثلا اگر شهر تهران 500 محله دارد لازم نیست مساجد همه محلات با هم مرتبط شوند بلکه فعال ترین مسجد در هر محله شناسایی و با مساجد 499 محله دیگر در شهر تهران مرتبط شود.
وی در پایان گفت: ایجاد شبکه ای منسجم و متحد از مساجد موجب کاهش قابل توجه هزینه ها می شود؛ ضمن اینکه در خدمت رسانی به گروه های مختلف مردم به ویژه خانواده های نیازمند تسریع و ترتیب صورت می گیرد.
نظر شما