ریسک‌های تهدیدکننده معاملات بازار سهام/دپوی بیش از ۴ هزار کامیون در گمرکات کشور

ریسک‌های تهدیدکننده معاملات بازار سهام، سیستم جامع برای ثبت سفارشات در گمرک نداریم، دپوی بیش از ۴ هزار کامیون در گمرکات کشور، مشکل تامین ارز کالاهای رسوبی از امروز رفع می‌شود برخی از اخبار اقتصادی امروز شبستان است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین اخبار اقتصادی امروز چهارشنبه  17 شهریور شبستان به شرح زیر است:
 
 
سید جواد ساداتی نژاد درباره ذخیره کالاهای اساسی در کشور افزود: با دستور رئیس جمهور و همکاری بانک مرکزی تلاش کردیم که ذخایر راهبردی را به حد مناسب برسانیم تا مشکلی در زمینه تأمین کالاهای اساسی نداشته باشیم.

ساداتی نژاد درباره موضوع برنج هم گفت: از روز شنبه تزریق برنج خارجی به بازار شروع شده و قطعاً در حوزه برنج خارجی و قیمت آن شرایط را بصورت مناسب نگه خواهیم داشت؛ در برنج ایرانی بدلیل خشکسالی امسال کاهش تولید داشتیم که موجب شده نوسان در قیمت بوجود بیاید، ولی قطعاً در حوزه برنج خارجی به اندازه کفایت ذخایر برنج وجود دارد و شرکت بازرگانی دولتی هم از روز شنبه توزیع را در بازار شروع کرده است و این کار را برای تنظیم بازار ادامه خواهیم داد.

وی درباره گندم هم افزود: امسال بدلیل خشکسالی کاهش تولید گندم داشتیم که تأمین و خرید آن را انجام دادیم و مشکلی هم تا پایان سال در خصوص گندم نخواهیم داشت.

وزیر جهاد کشاورزی درباره موضوع نهاده‌های دامی و مرغ هم خاطرنشان کرد: در حال حاضر با کمک وزارت راه و شهرسازی، رسوب‌های گمرک را ترخیص می‌کنیم و روند نهاده‌ها و تاخیرهایی که در سامانه بازارگاه وجود داشته را با تأمین نهاده کاهش می‌دهیم و تلاش می‌کنیم از مهر به بعد این روند و تأخیر به حداقل ممکن برسد و مرغداران با خیال آسوده تولید را انجام دهند.

وی گفت: اعتقاد داریم که بازار، بازار رسانی و تنظیم بازار بدست خود تشکل‌ها باید صورت بگیرد و حتماً در سیاست گذاری ها، تصمیم گیری‌ها و تنظیم بازار از آن‌ها استفاده خواهیم کرد.

ساداتی نژاد درباره قیمت گوشت قرمز هم افزود: تمهیداتی را درباره تأمین گوشت قرمز و خرید دام‌های داخلی با شرکت پشتیبانی امور دام داریم که بزودی اعلام خواهیم کرد.

 

ریسک‌های تهدیدکننده معاملات بازار سهام/ توصیه به سهامداران

رییس هیات مدیره کارگزاری ایساتیس پویا با بیان اینکه بازار سرمایه بعد از فراز و نشیب های بسیار در نهایت از خرداد ماه وارد رشدی معقول و مناسب شد، گفت: تا قبل از انتخابات ریاست جمهوری، مسایلی مانند خوش‌بینی تحلیلگران نسبت به نتیجه نهایی مذاکرات برجام و در نظر گرفتن نرخ دلار کمتر از ٢٠ هزار تومان، در ارزش گذاری قیمت سهام تاثیرگذار بودند و منجر به معامله بیشتر سهام بازار با قیمتی پایین تر از ارزش ذاتی آنها شدند.

 مهدی حاجی غلام سریزدی، اظهار کرد: بعد از برگزاری انتخابات و تعیین دولت جدید به دلیل حمایت های صورت گرفته از این بازار، ثبات در قیمت های جهانی، رشد مداوم نرخ ارز و نیز انتظارات تورمی شکل گرفته ناشی از کسری بودجه دولت شاهد رشد قیمت سهام و شاخص  بورس بودیم.

حاجی غلام سریزدی بازار سرمایه را تقابل انتظار افراد از بازده و ریسک دانست و گفت: همواره ریسک هایی برای این بازار متصور هستیم که با رفع آنها زمینه رونق بیشتر معاملات بازار سهام فراهم خواهد شد.

ریسک‌های تهدیدکننده معاملات بازار سهام

عضو هیات مدیره کانون کارگزاران بورس و اوراق بهادار به ریسک‌های فعلی و تهدید کننده معاملات بازار سهام اشاره کرد و افزود: چگونگی تعامل و تعیین تکلیف مذاکرات برجام، نوسانات شدید نرخ ارز، اصلاح قیمت‌های جهانی، قیمت‌گذاری دستوری به خصوص در فولاد و سیمان، تغییر احتمالی نرخ خوراک پتروشیمی ها، ریسک های سیاسی ناشی از تحولات منطقه ای و نیز مبادلات تجاری با همسایگان به خصوص کشور افغانستان از جمله ریسک های فعلی بازار سرمایه هستند که می توانند بر روند فعلی معاملات بورس تاثیرگذار باشند.

اقدامات تاثیرگذار در بهبود معاملات بازار سرمایه

وی به اقدامات تاثیرگذار در بهبود روند معاملات بازار سرمایه و تداوم صعود شاخص بورس اشاره کرد و گفت: با به کار گرفتن راهکارهایی مانند آزادسازی قیمت ها و حذف رانت های ناشی از آن، کاهش نرخ سود بین بانکی، ساماندهی فروش سهام عدالت در بازار، تسهیل قوانین ورود شرکت ها به بورس در جهت عمق بخشیدن به معاملات بازار سرمایه، افزایش دامنه نوسان به منظور رشد نقدشوندگی بازار، استفاده از ظرفیت صندوق توسعه و تثبیت بازار سرمایه و افزایش منابع آنها در جهت حمایت از سهامداران در روندهای نزولی و نیز جلوگیری از رشد سریع و شارپی شاخص بورس مسیر معاملات این بازار تغییر می کند و اطمینان خاطر بیشتری برای سرمایه گذاری در بازار و در میان سهامداران ایجاد خواهد شد.

پیش بینی روند معاملات بازار سهام

حاجی غلام سریزدی نوسانات را ذات بازار سرمایه عنوان کرد و افزود: ریسک و بازده با یکدیگر معنا پیدا می کنند اما تجربه نشان داده است که بازار سرمایه در بلندمدت بازدهی بالاتری را نسبت به سایر بازارهای موازی در اختیار سرمایه گذاران قرار خواهد داد.

عضو هیات مدیره کارگزاری ایساتیس پویا خاطرنشان کرد: در شرایط فعلی و با توجه به اصلاح و کاهش بیشتر سهام بازار نسبت به سال گذشته، انتظارات تورمی در سطح جامعه و نیز احتمال تداوم رشد نرخ ارز، پیش بینی رشد معقول و منطقی در بازار سرمایه نسبت به سایر بازارها وجود دارد.

 

قیمت هر عدد سکه امامی به ۱۲ میلیون و ۱۱۴ هزار تومان رسید

امروز (سه شنبه 16 شهریور) هر گرم طلا ۱۸ عیار به ۱۱,۶۸۲,۰۰۰ ریال، انس جهانی طلا با ۱.۶۱ درصد افت به ۱,۸۹۳.۹ دلار، قیمت هر عدد سکه امامی به ۱۲۱,۱۴۰,۰۰۰ ریال، هر عدد سکه بهار آزادی به قیمت ۱۱۶,۰۱۰,۰۰۰‬ ‬ ریال،  هر عدد نیم سکه به قیمت ۶۱,۵۰۰,۰۰۰ ریال، هر عدد ربع سکه به قیمت ۳۷,۲۰۰,۰۰۰ ریال و هر عدد سکه یک گرمی به قیمت ۲۳,۱۰۰,۰۰۰ رسید.

 

بنابراین گزارش، امروز (سه شنبه ۱۶ شهریور) قیمت هر دلار آمریکا به ۲۷۳,۸۱۰ ریال رسید؛ همچنین قیمت هر یورو به ۳۱۴,۵۳۰ ریال و قیمت هر پوند به ۳۷۹,۷۷۰ ریال رسید.

 

بانک مرکزی امروز (چهارشنبه، ۱۷ شهریور ماه) نرخ رسمی ۴۶ ارز اصلی کشورها را اعلام کرد که براین اساس نرخ هفت ارز افزایش و ۲۸ ارز کاهش یافت. همچنین نرخ ۱۱ ارز ثابت ماند. امروز هر دلار آمریکا ۴۲ هزار ریال، پوند انگلیس ۵۷ هزار و ۹۲۳ ریال و یورو ۴۹ هزار و ۷۴۶ ریال ارزش‌گذاری شد. امروز هر فرانک سوئیس ۴۵ هزار و ۷۵۵ ریال، کرون سوئد چهار هزار و ۸۹۶ ریال، کرون نروژ چهار هزار و ۸۴۰ ریال، کرون دانمارک ۶ هزار و ۶۹۳ ریال، روپیه هند ۵۷۳ ریال، درهم امارات متحده عربی ۱۱ هزار و ۴۳۷ ریال، دینار کویت ۱۳۹ هزار و ۷۰۵ ریال، یکصد روپیه پاکستان ۲۵ هزار و هفت ریال، یکصد ین ژاپن ۳۸ هزار و ۱۲۳ ریال، دلار هنگ‌کنگ پنج‌هزار و ۴۰۲ ریال و ریال عمان ۱۰۹ هزار و ۲۳۵ ریال ارزش‌گذاری شد.

 

همچنین، هر دلار کانادا ۳۳ هزار و ۲۶۶ ریال، دلار نیوزیلند ۲۹ هزار و ۸۴۵ ریال، راند آفریقای جنوبی ۲ هزار و ۹۳۳ ریال، لیر ترکیه پنج هزار و ۳۳ ریال، روبل روسیه ۵۷۴ ریال، ریال قطر ۱۱ هزار و ۵۳۹ ریال، یکصد دینار عراق ۲ هزار و ۸۷۹ ریال، لیر سوریه ۳۴ ریال، دلار استرالیا ۳۱ هزار و ۵۳ ریال، ریال سعودی ۱۱ هزار و ۲۰۱ ریال، دینار بحرین ۱۱۱ هزار و ۷۰۴ ریال، دلار سنگاپور ۳۱ هزار و ۲۱۶ ریال، یکصد تاکای بنگلادش ۴۹ هزار و ۳۴۹ ریال، ۱۰ روپیه سریلانکا ۲‌هزار و ۹۶ ریال، کیات میانمار ۲۶ ریال، یکصد روپیه نپال ۳۵ هزار و ۵۹۰ ریال، یکصد درام ارمنستان ۸ هزار و ۵۳۱ ریال و دینار لیبی ۹ هزار و ۳۰۹ ریال تعیین شد.

 

امروز در تابلوی بانک مرکزی هر یوان چین ۶ هزار و ۴۹۵ ریال، یکصد بات تایلند ۱۲۸ هزار و ۵۳۸ ریال، رینگیت مالزی ۱۰ هزار و ۱۰۷ ریال، یک‌هزار وون کره‌جنوبی ۳۶ هزار و ۱۱۰ ریال، دینار اردن ۵۹ هزار و ۲۳۹ ریال، یکصد تنگه قزاقستان ۹ هزار و ۸۵۱ ریال، هر لاری گرجستان ۱۳ هزار و ۵۰۶ ریال، یک هزار روپیه اندونزی ۲‌هزار و ۹۵۲ ریال، افغانی افغانستان ۵۲۶ ریال، روبل جدید بلاروس ۱۶ هزار و ۶۸۲ ریال، منات جمهوری آذربایجان ۲۴ هزار و ۷۲۱ ریال، یکصد پزوی فیلیپین ۸۳ هزار و ۶۸۶ ریال، سامانی تاجیکستان سه‌هزار و ۷۰۸ ریال و منات جدید ترکمنستان ۱۱ هزار و ۹۸۹ ریال قیمت خورد.

 

سیستم جامع برای ثبت سفارشات در گمرک نداریم

سید حسین میرمعینی، معاون سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی شب گذشته (سه شنبه ۱۶ شهریور) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما درباره رسوب کالاها در گمرکات با بیان اینکه بر اساس قانون، گمرک باید این موارد را به صورت اظهارنامه دقیق با ذکر مشخصات به سازمان اموال تملیکی به صورت اظهارنامه ارسال کند، گفت: در گذشته قانون ناقص بود و در تبصره چهار ماده 34؛ مناطق آزاد را آزاد گذاشته بودند که هر زمانی که می خواهند کالای متروکه را به گمرکات اعلام کنند.

 

وی با بیان اینکه در ماده 54 آیین نامه اجرایی قانون امور گمرکی؛ به صراحت اعلام می کند که سازمان های نگهدارنده در مبادی ورودی شامل بنادر، مناطق آزاد، مناطق ویژه، انبارهای عمومی و خصوصی باید طی یک هفته پس از مهلت منقضی به گمرک اعلام کنند، ادامه داد: گمرک باید بلافاصله اظهارنامه دقیق صادر کند.

 

میرمعینی ادامه داد: زمانی که ما یک سیستم جامع نداریم که ثبت سفارش ها در آنجا صورت بگیرد و تمام سازمان های متولی به صورت برخط این را رصد کنند؛ چه توقعی می توان داشته باشیم.

 


در ادامه این برنامه خبری سید حیدر محمدی، مدیرکل امور دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو  با طرح چند سوال گفت: سوال اول این که این کالاها در گمرک رسوب کرده یا انبارهای عمومی؛ که اگر در انبارهای عمومی باشد رئیس انبارهای عمومی باید پاسخگو باشد نه گمرک. سؤال دوم این است که چرا بعد از این که سامانه های همه وزارتخانه ها به هم وصل شد و سامانه جامع تجارت تشکیل شد هیچ وقت گمرک حاضر نشده اطلاعات موجودی کالاهایی که در اختیار انبارهای عمومی می باشد را به نهادهای تخصصی مثل وزارت بهداشت، وزارت جهاد کشاورزی، وزارت ارتباطات و وزارت صمت قرار دهد؟

 


محمدی با بیان اینکه در شرح 95 درصد کالاهایی که در گمرک وجود دارد؛ محصول دارویی نوشته شده است و اعلام کردند نمی دانیم چه کالایی است، گفت: ما هم نمی دانیم و ما با صاحبان کالا که 220 شرکت در حوزه دارو بودند مکاتبه کردیم.

 

بیش از ۴ هزار کامیون در گمرکات کشور دپو شده است

مهرداد جمال ارونقی، معاون فنی گمرک شب گذشته (سه شنبه ۱۶ شهریور) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما درباره رسوب کالاها در گمرک با بیان اینکه بیش از چهار هزار کامیون در گمرکات است که 800 دستگاه از آن در گمرک شهریار و تهران وجود دارد، گفت: گمرکات گورستان کامیون هایی شده که بیش از یکسال در آنجا دپو شده است و تمام آنها متعلق به رانندگانی است که مجوز ورود کامیونهای سه سال ساخت گرفتند و علیرغم اعلام معاون دادستان؛ هنوز هیچ اتفاقی نیفتاده است.

 

وی با اشاره به اینکه دو سال و نیم می شود که اشاره می کنم فرآیند تجارت کشور؛ فرایند درستی نیست و نیاز به بازنگری دارد، افزود: این فرایند باید از ابتدا تا انتها مورد بازنگری قرار گیرد به نحوی که صاحبان کالا نتوانند کالای خودشان را بدون مجوز ورود به کشور وارد کنند؛ البته در کنار آن باید بروکراسی های زاید اداری هم حذف شود.

 

ارونقی با بیان اینکه در حال حاضر حدود هفت میلیون تن کالای اساسی که البته کالاهای دیگری هم در گمرکات کشور هستند وجود دارد، گفت: در خصوص داروها هم ما ارقام متقن نداریم؛ شاید چند ده تن کالای سلامت محوری که هم دارو و هم مواد اولیه دارویی؛ موادی که به تجهیزات پزشکی مربوط است در گمرکات و بنادر کشور وجود دارد. ما زمانی که کالا به گمرک اظهار می شود آمار و اطلاعات مربوط به کالا را دسترسی پیدا می کنیم و این اظهار به عنوان کالاهای در جریان است.
 

معاون فنی گمرک با بیان اینکه ما در 21 مرداد 1400 بخشنامه ای را برای حمل یکسره صادر کردیم و تمامی اقلام کرونایی به غیر از دو مورد که الآن در انبارهای شرکت فرودگاه امام خمینی (ره) وجود دارد؛ مابقی ترخیص شده است، افزود: تمامی اقلام مربوط به کرونا اعم از مواد اولیه و داروهایی که وارد می شود ترخیص شده است.
 
کد خبر 1092375

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha