به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «حمید ملانوری» امروز چهارشنبه (17 شهریور) در شانزدهمین جشنواره تعاونی های برتر خراسان جنوبی اظهار داشت: بحث تعاون و تعاونی در فرهنگ دینی و ایرانی ما جایگاه بسیار ارزشمندی دارد.
استاندار خراسان جنوبی در ادامه بیان کرد: به جای اینکه انرژی خود را در راستای کاهش سطح توسعه به کار ببریم باید تلاش های خود را در راستای تقویت انرژی و توان در مسیر تعاون به کار ببریم تا یک جامعه ایده آل بسازیم.
وی با بیان اینکه موضوع تعاون و کار تعاونی به این معنا نیست که تنها یک تشکیلات ایجاد و ثبت می شود، افزود: بلکه یک کار بسیار ارزشمندی است در راستای اقداماتی که جامعه بشری باید انجام دهد و برای نظام بخشی به این موضوع باید قوانین و دستورالعمل هایی وضع شود.
ملانوری با اشاره به اینکه کارهای بسیار بزرگی در قالب تعاونی ها در کشور اجرا شده است، ادامه داد: آنچه که باعث پیروزی انقلاب شد جز نتیجه کار تعاونی و هم فکری و گروهی نبوده است و این تعاونی به اندازه جمعیت ایران وسعت داشته است.
استاندار خراسان جنوبی در ادامه عنوان کرد: با همکاری و تعاون توانسته ایم از بحران های بزرگ بر سر راه انقلاب اسلامی عبور کنیم و کار تعاون نتایج بزرگی را اگر در یک مسیر هدف مشخص جهت توسعه و تامین رفاه باشد به دنبال خواهد داشت.
وی با بیان اینکه امروز حدود یک هزار تعاونی در این استان در بخس های مختلف روستایی، عشایری، مسکن و غیره شکل گرفته است، ادامه داد: در این تعاونی ها جمعیت بسیاری شاغل هستند که می توانند فرصت جدی برای توسعه استان ایجاد کنند.
ملانوری در ادامه گفت: توان دولت و بخش خصوصی را نگاه کنید اگر کارها به بخش خصوصی از جمله تعاونی ها سپرده شود قطعا توفیقات بسیاری حاصل خواهد شد و باید برای رسیدن به توسعه به سمت مردمی کردن کارها و اقتصاد حرکت کنیم و هیچ کس دلسوزتر از خود مردم نسبت به منابع و اموالشان نیست.
استاندار خراسان جنوبی ادامه داد: منابع بخش دولتی با توجه به شرایط مختلف قابل تغییر است اما منابع بخش خصوصی را می توان به صورت هدفمند، منابع را مدیریت و جهت دهی کرد.
ملانوری با اشاره به اینکه بخش تعاونی می تواند جمعی از علاقمندان و متخصصان را جمع آوری کند، افزود: به همین دلیل اثربخشی آن بیشتر خواهد بود و اگر این ظرفیت در کنار منابع دولتی قرار گیرد اثرگذاری آن افزایش خواهد یافت.
وی به محصولات استراتژیک خراسان جنوبی اشاره کرد و گفت: سال های بسیاری است که خراسان جنوبی از بحث تولید، برداشت و مدیریت بازار مصرف محصولات استراتژیک خود رنج می برد و برای رسیدن به ارزش واقعی این محصولات دچار مشکل شده است.
ملانوری در ادامه گفت: اگر تولیدکنندگان در زمینه رساندن محصولات به ارزش واقعی خود دخیل نباشد هیچ اتفاق مهمی در زمینه محصولات استراتژیک استان انجام نمی شود و باید کاری کرد تا ارزش افزوده محصولات استراتژیک استان به داخل جیب تولیدکنندگان برود.
استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه در استان باید تعاونی تشکیل شود که استعداد و توانایی مدیریت محصولات استراتژیک را داشته باشد، افزود: روی این موضوع کار می کنیم و جلسات مختلفی برگزار شده است و برخی می گویند تعاونی ها سابقه خوبی ندارند اما این موضوع مربوط به تعاونی هایی است که سوء مدیریت دارند.
وی در ادامه بیان کرد: تعاونی باید تشکیل شود که سهام داران آن مطالبه گری و حضوری جدی داشته باشد و قطعا این نوع تعاونی موفق خواهد بود و نمونه های آن در کشور وجود دارد.
ملانوری با اشاره به اینکه متاسفانه ارزش واقعی محصولات استراتژیک استان معرفی نشده است، گفت: باید با یک نگاه بین المللی به این محصولات نگاه کنیم و یک تعاونی با یک مدیر با انگیزه در شان این محصولات در خراسان جنوبی تشکیل شود.
استاندار خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه 230 معدن دارای پرونده بهره برداری و اعتبار در خراسان جنوبی تعطیل هستند، ادامه داد: به این دلیل که تعاون و همکاری در این معادن شکل نگرفته است.
وی بیان کرد: اگر دستگاه ها بخواهند جزیره ای عمل کنند نمی توانند موفق باشند و این شوراها و جلسات برای جلوگیری از جزیره ای عمل کردن تشکیل می شوند.
ملانوری با بیان اینکه تعاون و تعاونی یکی از بزرگترین زمینه های توسعه ای است که خداوند متعال در اختیار انسان قرار داده است، ادامه داد: برای رسیدن به کمال، توسعه و رفاه باید روی این موضوعات تمرکز کنیم.
استاندار خراسان جنوبی در پایان با تاکید بر اینکه سیاست های اقتصاد مقاومتی نسخه ویژه درمان دردهای جامعه است، گفت: این سیاست ها بسیار هوشمندانه نوشته شده است تا بتواند با تجمیع کردن تمام منابع کشور تمام مشکلات را حل کند.
نظر شما