به گزارش خبرنگار گروه اندیشه خبرگزاری شبستان، «فرشاد مهدی پور» در نشست علمی «دومین اربعین از دور، ایدهها و برنامهها» که بعدازظهر امروز (۲۱ شهریور) به صورت آنلاین برگزار شد، گفت: ۲۰ میلیون ایرانی در حدود یک ماه با رخداد پیاده روی اربعین درگیر بودند. یعنی حدود یک سوم جمعیت فعال کشور در پیاده روی اربعین مشارکت داشتند.
رئیس پژوهشکده فرهنگ و مطالعات اجتماعی پژوهشگاه افزود: از سال ۹۹ که به دلیل شیوع ویروس کرونا، محدودیت هایی برای حضور در پیاده روی اربعین ایجاد شد، مناسکی به صورت خودجوش ایجاد شد.
وی خاطرنشان کرد: قبل از شیوع کرونا که پیاده روی اربعین برگزار می شد، افرادی که به هر دلیلی امکان حضور در پیاده روی اربعین را نداشتند، در قالب جاماندگان اربعین، مسافتی را به یاد پیاده روی اربعین در کشور طی می کردند.
مهدی پور ادامه داد: اگر از همه عناصر درگیر در رخداد اربعین، به حس عاطفی و پیاده روی توجه کنیم. می توانیم به این ایده برسیم که در شرایط کرونا چگونه طرح های جایگزین پیاده روی اربعین ارائه کنیم.
رئیس پژوهشکده فرهنگ و مطالعات اجتماعی پژوهشگاه توضیح داد: برپایی موکب یکی از کارهایی بود که در پیاده روی اربعین انجام می شد تا به زائران حسینی خدمات سه گانه آب و نوشیدنی، اسکان و استراحت، غذا و خوراک ارائه کند.
وی با اشاره به شرایط حاکم بر جامعه به دلیل شیوع کروناپف خستگی و فشار سیستم خدمات بهداشت و درمان، درگیری خانواده ها و بیماران، گفت: یکی از طرح ها می تواند ارائه خدمات سه گانه به بیماران بستری در بیمارستان و خانواده هایشان در قالب موکب باشد بنابراین می توان برای آن دستور کاری ارائه و سیاست گذاری نمود. با این اقدام می توانیم بخشی از خدمات را به بیماران کرونایی و خانواده های آنها، همچنین کادر درمان ارائه کنیم. در کنار آن کمک های خیران را نیز جمع آوری و در جای مناسب هزینه کنیم.
نظر شما