وقت بازسازی انقلابی حوزه فرهنگ رسیده است/ مسجد، منبر و هنر برای نشر خوبی‌ها هم‌افزا شوند

حجت‌الاسلام قمی با بیان اینکه منبر، مسجد، سینما و جلسات قرآنی همه باید در مسیر نشر خوبی‌ها به هم پیوند بخورند، گفت: وقت بازسازی انقلابی حوزه فرهنگ رسیده است. ما باید پرچمدار گفتمان پیش برنده در فضای اذهان عمومی باشیم.

به گزارش خبرنگار گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، نخستین نشست خبری حجت الاسلام والمسلمین «محمد قمی»، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی صبح امروز (دوشنبه، 22 شهریور ماه) با حضور اصحاب رسانه های جمعی در سالن سوره هنری سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شد.

 

بنابر این گزارش، حجت الاسلام قمی در این نشست به بیان نوع دیگری از روایت آنچه در سه سال گذشته در این سازمان اتفاق افتاده است پرداخت و گفت: در گام دوم نهضت تبلیغات اسلام ناب، ساعی و کوشا و به سمت هر چه علمی و عمیق تر، مردمی تر، اجتماعی تر، موثرتر و جوانانه تر شدن حرکت کرده ایم. ضمن احترام به همه زحماتی که پیش از این در دیگر دستگاه های فرهنگی ‌کشیده شده است باید اعلام کنیم در زمانه ای زندگی می کنیم که مظلومیت فرهنگ را راحت تر می شود فریاد کرد.

 

وی با اشاره به اینکه در سازمان تبلیغات ارتباط خوبی با معلمان به عنوان مروجان ناب اسلام در مسیر  نشر خوبی ها وجود دارد، گفت: منبر، مسجد، سینما و جلسات قرآنی همه باید در مسیر نشر خوبی ها به هم پیوند بخورند در ۴۰ سال گذشته فعالیت سازمان تبلیغات از زمان شهید حقانی تا امروز قدم های زیادی برداشته شده است.

 

باید در حوزه فرهنگ تقاطع گیری کنیم

 

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی با بیان اینکه دستگاه های فرهنگی متعددی داریم که در زمان خود به‌جا تاسیس شده اند، گفت: اما در گام دوم انقلاب ضروری است ساختار متشتت و بعضا آشفته فرهنگی سامان یابد و به فرموده رهبری باید در این باره انقلاب داشته باشیم؛ برای مثال اکنون در 12-13 وزارتخانه معاونت فرهنگی داریم و دیگر نهادها و دستگاه ها نیز در این باره فعال هستند لذا ضرورت دارد برای تقاطع گیری، پرهیز از موازی کاری و تجمیع توان ها در گره گشایی های بزرگ میدان لازم را فراهم کنیم.

 

وی تاکید کرد: وقت بازسازی انقلابی حوزه فرهنگ رسیده است، برای مثال سازمان تبلیغات اسلامی خود سازمانی عریض و طویل است که ما کوشیده ایم از موازی کاری در آنها بپرهیزیم، دلمان می خواهد حوزه هنری معاون تبلیغ هنری و غیره هم افزا شوند، باید بازسازی ساختارها را شروع کنیم.

 

رییس سازمان تبلیغات اسلامی در پاسخ به این سوال که دستاوردهای این سازمان در نشر خوبی ها چه بوده است، ابراز کرد: ما باید پرچمدار گفتمان پیش برنده در فضای اذهان عمومی باشیم. اسلام ناب عمیقا با فطرت انسان ها و هویت ایرانی ما سازگار است. مردم فرهیخته ایران به شدت دین باورند و این مهم در پیمایش های جامعه شناسانه اثبات شده است. اسلام تاکید دارد که مردم مراقب یکدیگر باشند، امروز هم تاکید مقام معظم رهبری بر تواصی است، از این رو ما نشر خوبی ها را در امتداد تبلیغ عمومی دین دنبال می کنیم.

 

وی در ادامه گفت: اینکه ما دائما در حال یادگیری یا خرده گرفتن باشیم، صحیح نیست البته نقد سازنده به مسئولان باید صورت بگیرد. عده ای مثل اصحاب رسانه موظف به ترویج خوبی ها هستند. اقشار مختلف می توانند و باید به نشر خوبی ها توجه خاص داشته باشند.

 

سبک زندگی مهمترین مسئله امروز ما است

 

رییس سازمان تبلیغات اسلامی در پاسخ به این سوال که «آیا سازمان تبلیغات اسلامی به خانواده به عنوان یک استراتژی محوری می نگرد یا خیر؟»، تاکید کرد: باید ببینیم مسئله امروز جامعه ما چیست. همه معاونت های سازمان تبلیغات باید اولویت های خود را بدانند. به نظر می رسد مهمترین مسئله امروز سبک زندگی است و راهکار اصلاح آن خانواده است. ما به طرح نویسان تحول توصیه می کنیم که به خانواده های بزرگ امتیاز ویژه بدهند. زاویه دید خانوادگی باید در شهرسازی لحاظ شود.

 

وی در ادامه بیان کرد: زنان در خانواده نقش مهمی دارند که باید به این نقش توجه شود. امروز خانواده تک فرزندی آسیب و آفت جامعه است. ما در سازمان تبلیغات 400 اداره داریم و با 90 هزار هیئت در ارتباط هستیم، باید از این طریق ارتباط دوسویه با خانواده ها و مردم داشته باشیم که البته در این باره دچار ضعف هستیم.

 

گردشگری مذهبی از راه های معرفی اسلام ناب است

 

رییس سازمان تبلیغات اسلامی در پاسخ به این سوال که «این سازمان چه ظرفیتی برای معرفی ایران در حوزه گردشگری دارد؟»، ابراز کرد: یکی از راه های معرفی اسلام ناب استفاده از ظرفیت گردشگری مذهبی است. در دولت قبل به همکاری عمیق در این باره نرسیدیم، هرچند غیر از گردشگری مذهبی به انواع دیگر آن نیز توجه داریم. از اماکن گردشگری می توان بهترین استفاده را در نشر خوبی ها داشت. خوشبختانه با وزیر جدید گردشگری دو جلسه داشته ایم و به نظر می رسد در این زمینه اتفاقات خوبی در دولت سیزدهم رقم بخورد.

 

حجت الاسلام قمی در پاسخ به این سوال که «رویکرد سازمان تبلیغات در جوان گرایی چه کیفیتی دارد؟»، بیان کرد: همه خیراتی که همچون خلاقیت و طراوت در جوان وجود دارد در مدیریت هنری نیز هست و همه ما تجاربی از آن را درک کرده ایم. لذا در حوزه هنری نیز مدیریتی 32 ساله را برگزیده ایم که نتیجه این جوان گرایی دیده می شود. امیرالمومنین (ع) در نهج البلاغه تاکید دارند ابتدا با جوانان مشورت کنید، این به دلیل تیزبینی و دقت نظری است که جوانان دارند.

 

آمادگی کامل برای پذیرش کامل مسئولیت اربعین را داریم

 

حجت الاسلام قمی در پاسخ به نقش و برنامه سازمان تبلیغات اسلامی در حوزه تسهیل گری اربعین گفت: سازمان تبلیغات اسلامی درباره مناسکی همچون ماه محرم حسینی و ماه مبارک رمضان مسئولیت محوری دارد. درباره دیگر موضوعات و مناسک همچون اربعین ما نقش تسهیل گر  را ایفا می کنیم اما همین جا اعلام می کنم که ما آمادگی پذیرش کامل مسئولیت در حوزه اربعین را داریم.

 

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی با بیان اینکه ما به عنوان دستگاهی که مسئولیت محوری و مستقیم در موضوع اربعین ندارد هر زمان که توانستیم کمک‌هایی در این خصوص انجام دادیم. در این مقطع نیز سعی کردیم در پیگیری‌های رسمی و غیر رسمی حمایت مؤثر داشته باشیم. اما باید توجه داشت تقسیم کار در حاکمیت امری جدی است. اگر باری روی زمین مانده باشد ما خود را متعهد به برداشتن آن می‌دانیم اما در شرایط فعلی آنچه که به ما سپرده شده کمتر از آن چیزی است که به آن پرداختیم. ما بیشتر از وظیفه‌ای که برای ما تعیین شده پیگیری کردیم، متأسفانه بضاعت ما محدود است اما این را بدانید که علاقه و عزم ما برای کمک بیشتر است.

 

به قشربندی مخاطبان اعتقاد ندارم

 

حجت الاسلام قمی در پاسخ به این سوال که سازمان تبلیغات اسلامی برای قشر خاکستری که برنامه هایی را تدارک دیده اند، تصریح کرد: من خیلی به این قشربندی ها اعتقادی ندارم بلکه معتقد هستم می توان مخاطبان را به گروه ها و دسته های مختلف تقسیم کرد. فعالیت های سینمایی، انیمیشنی و هنری سازمان برای همه اقشار است و ما ابزارهای مختلف را برای جذب مخاطب عام مورد استفاده قرار دهیم، چنانچه سوره مهر پر تیراژترین ناشر در نمایشگاه کتاب سال گذشته بود.

 

وی با بیان اینکه از فعالیت های عمومی تر ما وارد کردن روحانیون و هیئت های مذهبی به فعالیت های اجتماعی است، گفت: چنانچه تلاش کرده ایم امامان جماعت امامان محله باشند. اگر زیبایی های مکتب را عرضه کنیم دیگر از باب تاثیر بر مخاطبان مختلف و متنوع در ما وجود ندارد.

 

هیئت فراگیرترین نهاد اجتماعی است

 

حجت الاسلام قمی ابراز کرد: فراگیرترین نهاد اجتماعی امروزه هیئت های مذهبی هستند که در نشر خوبی ها موثر عمل کرده اند. حوزه علمیه نیز با مدیریت آیت الله اعرافی در فعالیت های خوبی ورود کرده و ما خود را بازوی حوزه های علمیه می دانیم.

 

رییس سازمان تبلیغات اسلامی در پاسخ به اینکه مردمی کردن فعالیت ها توسط این سازمان با چه کیفیتی دنبال می شود، اظهار کرد: ما تنها راه حرکت فرهنگی موثر را مردمی کردن این حرکت می دانیم. اگر مردم را محور قرار بدهیم و به این امر ملتزم باشیم، گره های فرهنگی حل می شود. در حوزه مردمی کردن در سال نخست فعالیتم نمره بالای 10 را می گیریم. در سال های دوم و سوم به رشد قابل قبولی رسیده ایم اما هنوز تا نقطه مطلوب فاصله داریم البته در حوزه تسهیل گری برای این مهم قدری ضعیف عمل کرده ایم.

 

هنوز حکمی برای الحاق شورای فرهنگ عمومی به سازمان ابلاغ نشده است

 

حجت الاسلام قمی با بیان اینکه تاکنون حکمی برای الحاق شورای فرهنگ عمومی کشور به سازمان تبلیغات اسلامی صادر نشده است، گفت: البته در این باره بحث های مختلفی مطرح شده اما هنوز حکمی در این باره نداریم.

 

وی با اشاره به فعال کردن مرکز رسانه ای سازمان تبلیغات اسلامی بیان کرد: بدون رسانه کارهای زیرساختی پیش نمی رود. ما در سازمان تبلیغات اسلامی رسانه را برای نشر خوبی ها جدی گرفته ایم البته به معنای تخصصی آن در قالب های دیداری و شنیداری، مکتوب و مجازی و شبکه های اجتماعی. باید برای کار جدی ساختار دیده و تعریف شود، نظیر کاری که ما در حوزه فعالیت رسانه ای سازمان انجام داده ایم.

 

با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اختلافی نداریم

 

حجت الاسلام قمی در پاسخ به سوالی درباره اختلاف سازمان تبلیغات با حوزه هنری و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: سازمان تبلیغات همکاری فشرده ای با حوزه هنری دارد و با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم ارتباط داریم حتی به خدمت جناب آقای اسماعیلی وزیر محترم هم رسیدیم و تبریک گفتیم و هیچ اختلافی با این دو نداریم و تاکید بر هم افزایی فعالیت‌ها داریم.

 

ماجرای تعطیلی رشته هنر در هنرستان سوره

 

وی درباره ماجرای تعطیلی رشته تئاتر در هنرستان سوره و دغدغه اهالی فرهنگ نیز تاکید کرد: دانشگاه سوره مدیریتش با هنرستان متفاوت است. این سوال را باید از آقای دادمان هم بپرسید. حتماً بانوان در ساحت هنر عناصر مهم و غیر قابل حذف هستند. زمانی که یک مرکزی ایجاد می‌شود برای اهداف و مقاصدی ایجاد می‌شود. مجموعه مدیریتی آنجا برای دوره‌ای موقت برای اینکه بتوانند درباره ورودی‌های رشته، خدماتی که مقاصد بلند فرهنگی را تأمین کند برای مدتی تعطیل کنند و بازسازی و احیای کرده و باز ورودی گرفته می‌شود و روند حضور و رشد جریان انسانی را بعد از آن دنبال می‌کنند. تاکید می‌کنم در عرصه هنر بانوان قابل حذف و صرف نظر کردن نیستند و موافق اهداف انقلاب اسلامی و مدیریتی هم نخواهد بود.تا اینجا اتفاق طبیعی افتاده و اگر متوجه شویم اتفاق بیشتری افتاده جای تدبیر دارد.

 

وی افزود: در خصوص فیلم‌ها اگر در دولت در خصوص مراقبت و صیانت از فرهنگ ایرانی غفلتی شده باشد، ورود پیدا می‌کنیم و این اتفاق به صورت نادر افتاده است و حتماً مجموعه‌ای که ۲۰۰ سینما دارد قطبی در جریانات فرهنگی است و با هماهنگی‌های لازم بالادستی این موضوعات حل خواهد شد.

 

موازی کاری ها در حوزه مؤسسات قرآنی

 

حجت الاسلام قمی با اشاره به تعطیلی مؤسسات قرآنی زیر نظر سازمان تبلیغات اسلامی به دلیل کرونا گفت: یکی از مصادیق بلاتکلیفی و آشفتگی فهرنگی مربوط به حوزه قرآن است. در حوزه مؤسسات بین ما و وزارت ارشاد نسبتاً موازی کاری وجود دارد و در مقوله قرآن چندین دستگاه دیگری هم وجود دارد که جا دارد تمرکز ویژه شود. یکی از مظلوم ترین عرصه‌ها مجموعه قرآن است و از مظلوم ترین مجموعه‌های مردمی که در کرونا صدمه دیدند مؤسسات قرآنی هستند. متأسفانه برای شرایط کرونایی و بازسازی و احیای مؤسسات قرآنی علیرغم پیگیری‌هایی که شده است اعتباری تخصیص داده نشد و غیر کمک‌های خود مردم کمک مؤثری به مؤسسات قرآنی نشد. به عنوان مسئول در این زمینه شرمنده ام و خواهش ما از دولت جدید این است که ماجرای مؤسسات قرآنی را جدی گرفته و به آن اولویت دهند. امیدواریم در شرایط جدید از هر مسیری که می‌توانند به مؤسسات قرآنی کمک کنند. در خیلی از کشورها کتابخانه و دانشگاه و کلیسا را تعطیل نکردند و اینجا نیز باید واقعیت‌ها را بپذیریم چرا که زندگی تعطیل نیست و باید راه را در کنار رعایت شرایط کرونایی ادامه دهیم.

 

حجت الاسلام قمی در پاسخ به سوال کیفیت تولیدات چندرسانه‌ای در حوزه کودک و نوجوان، گفت: برای ترویج خوبی‌ها و نشر و تبلیغ اسلام ناب اهمیت رسانه و ابزارهای فناورانه بسیار مهم است. مثالش بازی و محصولات چند رسانه‌ای است متاسفانه ما در موضوع کودک نمره بالایی نمی‌گیریم. در حوزه کتاب و تفریح و ساخت آثار انیمیشن کارهایی کردیم. تعامل با مدارس و مجموعه‌های تربیتی و پشتیبانی نوآوری‌ها را داشته ایم اما در موضوع کودک همچنان عقل مانده ای و از وظایفی که در سازمان تبلیغات پیش روی خود داریم این بخش است. بدون توجه به حوزه کودک و نوجوان نمی توان برای نشر خوبی ها قدم برداشت.

 

حجت الاسلام قمی در پاسخ به سوال دیگری تاکید کرد: دلیلی ندارد در هیأت، تعظیم شعائر و محفل بزرگداشت را تعطیل کنند و به جایش واکسیناسیون انجام دهند. بلکه می‌توانند هر دو را به صورت همراه با هم انجام دهند. هیأت‌ها در اموری که منافع آن شامل حال عموم مردم می شود همچون خدمت رسانی و گره گشایی های مومنانه کارهای بزرگی انجام داده اند.

 

بی تدبیری‌ها عامل ناهماهنگی‌های پیش آمده در مراسم مسلمیه

 

حجت الاسلام قمی در پاسخ در مورد ناهماهنگی‌هایی که در مراسم مسلمیه اتفاق افتاد نیز گفت: واقعاً مردم مومنانه مراعات کردند و مؤمنان بیش از هر کسی اهل مراعات این مسائل هستند. سازمان تبلیغات معتقد است مردم بیش از ۸۰ درصد در برگزاری هیأت‌ها مراعات داشته اند. قطعاً فرماندار آن منطقه بی تدبیری کرد و به مراسمی که می‌توانست با مراعات برگزار شود بی احترامی شد. بی حرمتی و بی احترامی به مردم قابل قبول نیست. این مساله از قبل قابل علاج بود و با برنامه پیش می‌رفت اما با بی تدبیری تبعاتی که می دانیم رخ داد.

 

کد خبر 1094148

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha