به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «حمید ملانوری» امروز(۲۳ شهریور) در دومین جلسه ستاد ساماندهی امور جوانان استان اظهار کرد: موضوع جوانان با توجه به اینکه از سرمایه های بزرگ کشور هستند بسیار مهم است اما در واقعیت از ظرفیت آنان به خوبی استفاده نشده است.
استاندار خراسان جنوبی در ادامه با اشاره به تشکیل ستاد توسعه خاوران با هدف بهکارگیری همه ظرفیتهای بخش دولتی و خصوصی در فضایی همافزا برای دستیابی به توسعه پایدار، همهجانبه و متوازن استان، گفت: این طرح در سطح ملی مورد تایید قرار گرفته و به عنوان یک الگو به تمامی استانها ابلاغ شده است.
وی در ادامه مهمترین تکلیف و وظیفه ستاد توسعه خاوران را جذب سرمایهگذار بخش خصوصی و تسهیل شرایط برای حضور در استان دانست و بیان کرد: از ابتدای شکلگیری ستاد توسعه خاوران تا امروز ۱۹ تفاهمنامه با سرمایهگذاران بخش خصوصی به میزان چهار هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان مبادله شده است.
ملانوری با بیان اینکه صدور مجوز بینام سرمایهگذاری اولین بار در کشور از دستاوردهای این ستاد بوده است، عنوان کرد: قرارگاه «تولید؛ پشتیبانیها، مانعزداییها» نیز در این ستاد فعال شده است که با این اقدام، سرمایهگذار به جای اینکه ۶ ماه تا یک سال درگیر بروکراسیهای اداری در اخذ استعلامها، زمین و موارد دیگر باشد، به راحتی مجوز را در اختیار میگیرد و فعالیت خود را به آسانی آغاز میکند.
استاندار خراسان جنوبی خاطر نشان کرد: در قالب این ستاد به بحثهای فرهنگی و اجتماعی هم ورود کردهایم و تا کنون تحت عنوان مسئولیت اجتماعی با سرمایهگذاران، بیش از ۵۰ میلیارد تومان تفاهمنامه امضا شده است.
وی با بیان اینکه در این ستاد به دنبال توسعه و ترویج توسعه تفکری در استان هستیم، افزود: معدن یکی از بزرگترین ظرفیتهای استان و به عنوان محوریترین موضوع سرمایهگذاری خراسان جنوبی مطرح است و با ورود سرمایه گذار نخستین پژوهشگاه زغالسنگ کشور در شهرستان طبس راهاندازی خواهد شد.
ملانوری یادآور شد: براساس گزارش اداره کل صنعت، معدن و تجارت در حال حاضر ۲۳۰ معدن دارای پروانه در استان داریم که به واسطه کمکاری سرمایهگذاران، غیرفعال است که ما به دنبال رفع مشکل و برگرداندن آنها به چرخه فعالیت هستیم.
استاندار خراسان جنوبی در ادامه گفت: جلوگیری از خامفروشی یکی دیگر از اهداف ستاد توسعه خاوران در راستای واگذاری معادن استان به سرمایهگذاران است.
وی با بیان اینکه موضوع راهاندازی شرکت تعاونی تولیدکنندگان محصولات کشاورزی شاخص استان از جمله عناب، زرشک و زعفران در حال پیگیری است تا منجر به بازاریابی خوب و ایجاد ارزش افزوده در این محصولات شود، بیان کرد: در ستاد توسعه خاوران از طرحها و ایدههای نوآورانه دانشآموزان حمایت می شود تا بتوانیم از این ایدههای جدید در راستای توسعه استفاده کنیم.
ملانوری با اشاره به اینکه جوانان یکی از بهترین اقشاری هستند که می توانند به در این ستاد به توسعه استان کمک کنند، تصریح کرد: شوراهای مشورتی جوانان استان و شهرستان ها باید سریعتر تشکیل شود تا در حوزه های توسعه ای استان طرح ارائه دهند.
استاندار خراسان جنوبی افزود: در این شورا باید نظرات و ایدههای مشورتی جوانان مطرح شود و مجموع نظرات در ستاد ساماندهی امور جوانان استان تبدیل به برنامه و مصوبه شود و در راستای خدمات حوزه جوانان مورد استفاده قرار گیرد.
وی در پایان خاطر نشان کرد: جوانان دارای گواهی مهارت که جویای کار هستند با پرداخت تسهیلات قرض الحسنه حمایت می شوند.
گفتنی است؛ بررسی و تصویب نهایی شیوهنامه تشکیل و راهاندازی شوراهای مشورتی جوانان استان و شهرستانها، ارائه گزارش جهاد دانشگاهی در خصوص برگزاری دوره های سرباز ماهر، تبیین اهداف، وظایف و مأموریتهای ستاد توسعه خاوران توسط استاندار و چگونگی بهره گیری از ظرفیت جوانان نخبه و دانشگاهی در پیشبرد برنامه های مترقی آن و همچنین اهدای احکام اعضای هیئت علمی و جوانان عضو ستاد ساماندهی امور جوانان استان و پروانه فعالیت سازمان های مردم نهاد جوانان از دستور کارهای دومین جلسه ستاد ساماندهی امور جوانان استان بود.
نظر شما