به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، «حمیدرضا علیزاده» در جمع خبرنگاران از اشتغال پایدار ۱۸۰ مددجو توسط مؤسسات غیر دولتی طی سه سال گذشته در مشهد خبر داد و گفت: این مددجویان با کمک مراکز اشتغال حمایت شده و با صرف ۲ میلیارد تومان یارانه به این مراکز، مشغول کار شدهاند.
معاون توانبخشی بهزیستی خراسان رضوی از وجود سه مرکز اشتغال حمایت شده تحت نظارت بهزیستی در مشهد اطلاع داد و گفت: در این مراکز، مددجو بین یک تا سه ماه مورد ارزیابی و تحت بررسی مددکاری قرار میگیرد تا توان، نیاز، سطح کارآیی و استعداد توانمندی وی ارزیابی و آمادهی ورود به بازار کار شود.
وی اضافه کرد: پس از ارزیابی اولیه، نوبت به آمادهسازی شغلی مددجو میرسد که این فرآیند نیز سه ماه به طول میانجامد و طی آن آموزشهای مختلف روانشناسی، مهارتهای بازار کار، مهارتهای زندگی و اصول زندگی اجتماعی در محیط کار گروهی به وی داده میشود.
علیزاده گفت: به ازای هر ماه که مددجو در این مرکز تحت حمایت شغلی قرار دارد یک یارانه ۹۰۰ هزار تومانی به مرکز پرداخت میشود و در واقع میتوان گفت برای آمادهکردن یک مددجو برای ورود به کار و اشتغال واقعی، بین یک تا ۵ میلیون تومان یارانه پرداخت میشود.
معاون توانبخشی بهزیستی خراسان رضوی اضافه کرد: یارانه به مرکز حمایتی همچنان ادامه دارد و حتی پس از اینکه مددجو مشغول کار شد نیاز به حمایتهای روانی اجتماعی دارد که مربی شغلی که از طرف مرکز به کارفرما معرفی میشود به عنوان مددکار، مددجو را همراهی میکند و در مراحل مختلف او را مورد حمایت قرار میدهد.
وی اظهار داشت: کارفرمایان وقتی که با مددجوی آماده به کار که تمام آموزشهای لازم را دیده و مهارتهای مختلف را آموخته روبرو میشوند با اشتیاق، وی را به کار میگیرند.
علیزاده از حمایت های بهزیستی از کارفرمایانی که مددجویان بهزیستی را بکار میگیرند نیز یاد کرد و گفت: مشوقهای بهزیستی شامل وام اشتغال به ازای هر مددجو، یارانه حق بیمه کارفرما و همچنین کمک هزینه ارتقای کارآیی است که به کارفرما پرداخت میشود.
معاون توانبخشی بهزیستی خراسان رضوی گفت: در جلسهی ارزیابی عملکرد شش ماه اول امسال مراکز اشتغال حمایت شده که امروز در بهزیستی برگزار شد، این مراکز عملکرد خود را تشریح و فعالیتهایی را که برای اشتغال به کار مددجویان انجام دادهاند برشمردند.
وی با بیان اینکه هر مرکز میتواند حداکثر ۴۰ مددجو را در طول سال مورد حمایت قرار دهد و او را به سمت اشتغال پایدار سوق دهد، گفت:حمایت بهزیستی از این مرکز در سال دوم و سوم اشتغال مددجو نیز ادامه مییابد تا اینکه مطمئن شویم مددجو به اشتغال پایدار رسیده است.
علیزاده افزود: کل هزینههایی که بابت یک مددجو به یک مرکز اشتغال حمایت شده در طول سه سال پرداخت میشود حدود ۱۸ میلیون تومان است که نسبت به هزینه ایجاد یک شغل پایدار که امروز ۲۰۰ میلیون تومان برآورد میشود بسیار اندک است.
معاون توانبخشی بهزیستی خراسان رضوی خاطر نشان کرد: در طول این سه سال حدود ۱۸۰ مددجو مشغول کار شده و ۷۰ درصد آنها به اشتغال پایدار رسیدهاند که در مقایسه با هزینهای که برای اشتغال آنها صرف شده، خروجی و نتیجهی بسیار خوبی است.
وی با اشاره به اینکه مراکز اشتغال حمایت شده در سال اول ۶ ماه، در سال دوم ۳ و در سال سوم ۳ ماه یارانه دریافت میکنند که منوط به اشتغال پایدار مددجو است، اظهارکرد:اگر در مراحل ارزیابی شغلی و آمادهسازی مددجو به این نتیجه رسیدیم که وی برای کار آمادگی ندارد از چرخه اشتغال خارج می شود.
نظر شما