به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، «ابراهیم نجفی» شامگاه پنجشنبه( 25 شهریور) در برنامه گفتوگوی ویژه خبری از مشخص شدن سازوکار و اختیارات کمیسیون رفع تداخلات ارضی در مجلس خبر داد و اظهار داشت: در همین راستا مقرر شد احیای آبخیزداری، اجرای کاداستر، صدور سند روستایی و مواردی از این دست در دستور کار قرار گیرد.
نماینده مردم شهرستان آستانه اشرفیه در مجلس با بیان اینکه طبق طرح جدید مجلس قرار است برای زمینهای کشاورزی سند مالکیت با حفظ کاربری صادر شود عنوان کرد: در گذشته برای خرید و فروش اراضی کشاورزی و نقل و انتقالات مشکلاتی وجود داشت که با این قانون جدید هم مشکل نقل و انتقال و هم مشکل صدور اسناد روستایی برای اراضی کشاورزی حل میشود.
نجفی از حضور وزیر نیرو در جلسه کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس خبر داد و با تاکید بر اینکه یکی از موضوعاتی که وزیر مطرح کرد تجهیز و نوسازی اراضی کشاورزی بود ابراز داشت: در گیلان 238 هزار هکتار شالیزار وجود دارد و در سال حدود یک میلیون تن شلتوک و 35 درصد برنج مصرفی کشور در استان تولید میشود.
وی 23 هزار هکتار اراضی شالیکاری که در آستانه اشرفیه قرار دارد را مورد توجه قرار داد و با بیان اینکه تنها هشت هزار هکتار آن تجهیز و نوسازی شده است تصریح کرد: 10 هزار هکتار از اراضی آستانه قابلیت تجهیز را دارند و با اجرای آن علاوه بر بالا رفتن راندمان تولید، هزینه تولید کاهش پیدا میکند و آب زراعی کمتر هدر میرود.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس با اشاره به اینکه گیلان از کشت دوم محروم است، اجرای عملیات زهکشی را طرحی مفید برای پیشبرد برنامه کشت دوم در استان خواند و گفت: ممنوعیت واردات برنج در چند ماهه منتهی به برداشت و ساماندهی آب بندانها از دیگر موضوعات مورد بحث در جلسه وزیر و نمایندگان بود.
نماینده مردم شهرستان آستانه اشرفیه در مجلس با بیان اینکه در زمان برداشت برنج باید نمایشگاه عرضه مستقیم محصولات کشاورزی برگزار شود اضافه کرد: با بهرهگیری از بخش خصوصی میتوانیم بستهبندی برنج و حتی بادام زمینی را در دستور کار قرار دهیم و از ظرفیت منطقه آزاد انزلی برای صادرات این محصولات به ویژه برنج استفاده کنیم.
نجفی در ادامه اینکه طرح تبدیل اسکله بندر کیاشهر به بندر چند منظوره بالاخره به کجا رسید را هم متذکر شد و افزود: در سال 90 و بر اساس مصوبه هیئت وزیران، بندر کیاشهر به بندر تجاری-گردشگری تبدیل شد در سال 94 به بندر گردشگری و اخیرا هم مجددا و به درخواست وزیر جهاد کشاورزی به بندر صیادی تبدیل شد.
وی با بیان اینکه در 10 سال اخیر سازمان بنادر و کشتیرانی برای تقویت گردشگری در بندر کیاشهر هیچ کاری انجام نداده است ابراز داشت: به عقیده من مهم نیست که این بندر دست جهاد کشاورزی یا سازمان بنادر داده شود بلکه مهم این است که سرمایهگذاری لازم در بندر کیاشهر انجام شود.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس از طرح توسعه حرم آقا سید جلالالدین اشرف با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی خبر داد و یادآور شد: ما اختصاص یک کد مستقل برای شهرستان آستانه اشرفیه و بارگاه آقا سید جلالالدین اشرف را درخواست کردیم و میخواهیم از توان آستان قدس رضوی و بخش خصوصی برای این توسعه حرم استفاده کنیم.
نماینده مردم شهرستان آستانه اشرفیه در مجلس اجرای پروژه جادهسازی آستانه به کیاشهر را مورد اشاره قرار داد و در پاسخ به این پرسش که طرح مذکور بالاخره چه زمان به سرانجام میرسد گفت: بخش اعظم این پروژه انجام شده و تنها زیرسازی و آسفالت قسمت محدودی از آن باقی مانده است از طرفی تصمیم گرفتیم مقدار زیادی از جداول نیوجرسی این مسیر از میان برداشته شود.
نجفی با بیان اینکه در گیلان 11 شهرستان دارای تصفیهخانه صنعتی فاضلاب هستند میزان پیشرفت فیزیکی پروژه تصفیه خانه صنعتی آستانه اشرفیه را حدود 20 تا 25 درصد اعلام کرد و اظهار داشت: شاید با اعتباری معادل 10 هزار میلیارد تومان بتوان پروژههای 11 شهرستان گیلان را به مدار بهرهبرداری رساند.
وی با تاکید بر اینکه در حال حاضر کلیه فاضلاب شهرهای شمالی به نهرهای منشعب شهر در نهایت امر به دریای خزر سرازیر شده و چرخه آب زیرزمینی را کاملا آلوده میکند خاطرنشان کرد: در خود شهر آستانه حدودا 150 کیلومتر فاضلاب سنتی داریم که به نهرها سرازیر میشود و یکی از مطالبات مجمع نمایندگان از وزیر نیرو نهایی شدن تصفیهخانههای صنعتی استان است.
نظر شما